24 září 2011

Vrabec individualista.....

Máme u domu početnou vrabčáčí kolonii. Mají tu hnízdo které převzali od sýkorek, hnízdí i pod trámem. Mají ochranu v proti poštolce v pichlavých keřích podél terasy a tak se jim daří vcelku dobře a spokojeně se množí. Žijí ve velkém spořádaném hejnu a žádný z nich nijak nevybočuje z řady. Až na jednoho. Tomu se zazdálo že být anonymním členem hejna není pro něj až tak to pravé ořechové......


Není ta fotka až tak stoprocentní, musela jsem opatrně za oknem zoomovat co to šlo, než si mne všimne a uletí, protože ho chci vyfotit už hodně dlouho a on to ví. Takže spolu hrajem hru na paparazzi a utíkající hvězdu.....snad se zadaří líp.

6 komentářů:

  1. Sakra nejsem to já? -:) Ale já bych se určitě Vendy obrátila do objektivu, aby mě zachytila v celé své ptačí kráse!-:))

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: No je to s ním hodně těžké, je pořád ve střehu

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Hm, tak to já nejsem.Já už ve střehu být nemusím!-:))))

    OdpovědětVymazat
  4. To se máš,že tam ty vrabčáčky máš,u nás vymizeli Jednou se mi na balkoně ve vánočním stromku(v dubnu)uhnízdili drobní zelení ptáčci a 4 se dokonce dožili,že vyletěli z hnízda,samozřejmě se už nenavrátili,tak jsem z toho byla smutná

    OdpovědětVymazat
  5. Náhodou moc pěkná fotka.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Zvláštní je odůvodnění, proč vrabci zmizeli z měst.A to je paradoxně čisté ovzduší.... a jejich potravinová závislost na některých druzích hmyzu který díky tomu zdravému vzduchu zmizel.Tady u nás se drží protože tu mám papouchy venku a oni si pochutnávají na zrní, které vyhází z klece a které nestačí zdlábnout myšky.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....