30 května 2011

Setkání s dandies, aneb na Sázavě je krásně....

Na výstavě v Letňanech, jsem byla pozvána konkurenčním klubem, jestli se nechci zúčastnit klubové výstavy dandíků. Neměla jsem potuchu, jestli vůbec bude chtít jet manžel se mnou, protože to je dost brzy po tom co mu umřela maminka, a ani jestli to vůbec má cenu, když už je Bobeš tak zarostlý. Ale pak jsem zjistila, že tam kromě brášky Bredíka bude i konečně bráška z Polska Brutusek, tak jsem sice nejdřív uvažovala o tom, že se domluvíme s kamarádem který vezme Bobešova tátu a jen tak se pojedeme podívat, ale potom jsem si řekla že se tím vlastně naskytla ohromná možnost srovnání všech tří kluků ve výstavním kruhu a souhlasila s tím, že se tedy budem vystavovat také.
Setkání se konalo v krásné sázavské přírodě v Chřenovicích nedaleko Ledče nad Sázavou a jen nehezké a chladné počasí kazilo dojem z hezkého okolí. Ale naštěstí pršet začalo až po výstavě ...
No a Bobeš byl při své premiéře ve třídě šampionů třetí, jeho bráška Brutus druhý a bráška Bred čtvrtý.


výstava
Tak tohle jsme my tři kluci Prokopáci s paničkama a pánečkem a naším člověčím tátou. Zleva Brutus, já Bobeš a Bred.
výstava
Tohle moje panička nazvala "kuplířskou procházkou", protože to bylo předvedení nás chovných pejsků, aby si případní zájemci z řad majitelů fenek vlastně zjistili, jak na tom jsou s výběrem ženichů . Ten hořčicovej pejsek vedle nás byl absolutním vítězem celé výstavy.
výstava
Tohle jsme všichni pejsci, kteří se jsme se sešli na klubové výstavě..
výstava
Po pátečním dešti byla Sázava hodně hnědá a trochu rychleji tekla, ale vodáky to neodradilo a zašli na nějakou sklínku něčeho ostřejšího.
výstava
Někdo ze spoluvystavujících nám s paničkou řekl, že jsme dobrá dvojka a máme stejnou barvu chocholek. Jen nevím kdo z nás dvou je na tom líp, tak jsem mu to pro jistotu trochu vytmavil...
výstava

Mezi námi byl i jiný pejsek a děsně citově vydíral všechny ostatní pány a paničky aby mu házeli balonek. Vždycky se takhle postavil a čekal až se někdo slituje a ten balonek mu hodí.
Klubová výstava DDT Chřenovice, V3, rozhodčí Alena Auerbach.

8 komentářů:

  1. Tak to musel být moc prima zážitek! Pejsci jsou úžasní a paničky taky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem si říkala, že je tam i hvězdné obsazení - Jančařík - a má taky takového krásného pejska! Jo a jestli máte stejné chocholky to teda určitě né a ty jsi na tom lépe, máš hezčí zoubky než pejsek.

    OdpovědětVymazat
  3. [4]: To je jen shoda jmen, pejsků bylo 25? Taky jsem to nějak nepočítala .

    OdpovědětVymazat
  4. [4]: Jo a musím se pochlubit, vyšel mi článeček ve Světě psů č.6 o dandíkách .

    OdpovědětVymazat
  5. Ti jsou náádherní. Hned bych si jednoho pořídila. Co stojí takovej pejsek?

    OdpovědětVymazat
  6. [7]: Jsou nádherní, ale taky to jsou teriéři, tzn. svéhlavci a psi kterým se musí dost razantně připomenout kdo je doma pánem. Jinak nastane peklo. Ale pokud se tohle dodrží, jsou úžasní. i na canisterapii. A co se týče ceny, je to různé, záleží na kvalitě chovné stanice. A u nás jsou stanice kvalitní. Takže tak v průměru 25000 Kč. Což mnoho lidí odrazuje, a tak nejsou zas tak moc známí.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....