19 května 2011

Jak si (ne)udržet slušné vychování.....

Jsem už skoro čtrnáct dní na chatě a dělám tu všechno proto, aby byla zahrada co nejhezčí.Je to těžká věc jde to i díky mým věčným problémům ze zády hodně pomalu, jezdíme sem tak jednou za měsíc a to většinou na víkend. A navíc ty poslední víkendy co jsme sem jezdili se věnovaly spíš manželově umírající mamince než sekání trávy. Když je tu někdy déle můj muž, tak se moc nepostará, spíš jen poseká trávu okolo chaty a je to.Nedivím se mu, nemá pro zahradničení ani buňky a ani kolikrát to nestihe, má své vlastní koníčky. Takže většinou je zahrada zarostlá trochu vyšší trávou, než mají zdejší sousední pozemky. A v tom je kámen úrazu. Sousedi z jedné strany zde bydlí a sousedka z druhé strany to sem z Prahy má třicet minut a navíc je v důchodu. My tři a půl hodiny a ještě na starost vlastní dům a zahradu. A tak když jsem dneska začala již po druhé sekat zahradu (musím podotknout, že náš pozemek vznikl z lesa a tak tu tráva roste pomalu) začala mne ona "pražanda" školit. Nejdřív s tím, že házím trávu na kompost a jim na pozemek padá z toho kompostu bordel (padá ještě na můj pozemek). Pak že vůbec ten kompost je moc blízko (zakládal ho ještě můj otec, tak se s ním mohli domluvit). Pak že jsou moc plotu blízko stromy (to samé jak kompost) . Další připomínka byla že nesekám trávu (od devíti od rána běhám za sekačkou, pozemek je skoro sto metrů dlouhý, obsekávám cca 60 m na délku a dvacet na šířku) takže to už jsem nevydržela a zeptala se jí co že si tedy myslí, že s tou sekačkou sakra na té zahradě dělám. Pak přišla na řadu neúdržba trávy podél plotu, tedy spíš trávy která tím plotem prorůstá a která se dá leda vytrhat, vyničit herbicidem či jinak zničit, ale nedá se vysekat sekačkou a křoviňák ani strunovku tady nemám. Zničení herbicidem jsem již několikrát aby byl klid navrhla, ovšem bylo mi to zamítnuto s tím, že tam jsou v té trávě broučci. Ale také tam jsou klíšťata jak hromovala sousedka dále a ta na ní skáčou. Vězte že se stále mluví o těch pár stéblech prorostlých tím pletivem. A pak že tady jsou vůbec klíšťata, což už jsem začínala nabývat brunátné barvy a řekla jsem jí že ta klíšťata jsou po celé republice nejen na pozemcích našich chat v Mníšku. Dále jsem byla osočena z různých schválností které jí dělám (nevím, snad jen to že jsem si při trimování psů pouštěla hudbu trochu víc nahlas, ale jsme u R4, která jde pod zadní částí našich pozemků).
No tak to už jsem ovšem vybouchla jak saze, a rozkřičela jsem se na ní, že já nemám ve zvyku odvážet veškerý bioodpad ze zahrady do lesa a tam ho po různu vyklápět z kolečka, nebo veškeré zbytky a pet lahve házet na ohniště a pak je pálit, a co víc jak je jejím zvykem zapálit oheň a odjet si v klidu domů do Prahy. A už vůbec nemám ve zvyku chodit konat velkou i malou potřebu do lesa, i když jak vím mají oproti našemu chemickému WC záchod plně komfortní a splachovací. Ostatně to kam chodím to WC vylévat(opět na kompost, ovšem určený jen a to) mi také chodí přes plot pilně kontrolovat. No dopadlo to tak, že jsme na sebe ječely jak dvě trhovkyně. Neposlala jsem jí tedy do teplých krajin, to mi nedovolilo slušné vychování a úcta ke starším, ale nějaké to ostré slovo i padlo. Bohužel tedy z mé strany. Ne, nejsem na sebe pyšná, spíš se zlobím že jsem se nechala takhle vyprovokovat, ale nesnáším když někdo káže vodu a pije víno, a už vůbec nesnáším farizejství této paní sousedky, která po celou dobu co jsem jezdíme a to je už víc než deset let se neustále v přítomnosti mého manžela tváří naprosto spokojeně a že je všechno O.K. a v okamžiku kdy tu je dcera nebo já začíná se svým "školením".
Takže mi s toho jejího celkového výlevu vyšlo asi toto, sekám trávu = je to špatně, nesekám trávu = zase špatně.....
Tak a teď mi poraďte, co by jste v mé situaci dělali vy?

4 komentáře:

  1. Co to vyzkoušet po dobrém, pozvat dámu na kávu a event. na panáka, probrat výbušná témata a když to nezabere, tak bych si natočila její ekologické úlety a poslala to "vejš", když bude ona žalovat ....

    OdpovědětVymazat
  2. Dřív jsem taky vyletěla, teď to řeším tím, že se chovám přeslušněle( leze jim to na nervy víc ) ale nenechám se uzurpuvat. Ideální je s úsměvem odpovídat dokola : "To víte, že jo, to máte pravdu".A pak si to udělat po svém. Vycuká se sama, baba princmetálová.

    OdpovědětVymazat
  3. Pak jenom ignorovat, třeba pozdravit a dál si jí nevšímat - mít viditelná sluchátka, jakože posloucháš hlasitou hudbu a neslyšíš ji

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....