16 března 2023

Díky mé odbočce do ....

 


.... dění které bylo předzvěstí snad nové 
slušné éry na nejvyšším postu politiky jsem zůstala dlužná spousty fotek které jsem nafotila na přehradě i na zahradě v okamžicích kdy bylo hezky, mrzlo anebo sněžilo. Do toho ještě fotky z pražského potulování a jsem zas ve skluzu. Takže dnes se zase vrátíme k přehradě a k opět maximálně nekvalitním fotkám kdy jsem fotila vydrouchy na přehradě. Ač jsem byla tentokrát připravená a vzala si lepší objektiv, ty potvory byly stejně dost daleko a jít blíž by znamenalo je vyplašit a už nevidět vůbec. Navíc mi provedly takovou malou naschválnost, kdy jsme na ně čekala na jedné straně a ony se ukázaly na druhé. Fotky jsem musela ořezávat, takže opravdu kvalita nijaká, berte jen jako takové zdokumentování jedné plánované procházky ....

Jsou to potvory mrštné a děsně rychlé 


Nejčastěji je z nich vidět ocas a hřbet, když provozují své kotrmelce


Ale občas se ukáží i vcelku 






Dokud byla hladina klidná, dalo se jakž takž rozpoznat kde vydra končí a kde začíná. Ale tady mi chvilku trvalo než jsem zjistila co jsem vlastně vyfotila.... příšeru z hlubin z obrovskými ostrými zuby. Měla jsem nastavené sériové snímání a tak se podařila tato unikátní leč silně nekvalitní fotka vydry v okamžiku kdy otevřela tlamku. Ty zubiska jsou opravdu ohromné



Titanik jde ke dnu, konec představení.... když jsem měla doma opravdu už  jedno z delších skel, tak tu vydry nebyly. Teď když jsem ho prodala, tak bych ho užila. Ale už jsem domluvená na zapůjčení jiného, tak se uvidí jestli se mi podaří něco kvalitnějšího



22 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To je, zvlášť když jde o tak hbitá zvířátka...

      Vymazat
  2. Jak píše Maruška. Užila sis dobrodružné focení...Vím, že takoví tvorové vždycky zmizí v místech, kde se to nám, fotícím zvědavcům, moc nelíbí, protože zmizí v nečekaných a vzdálených místech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi vyprávěj! Příště to zkusím slézt dolů k vodě, ale už to vidím, jak ty potvory budou zas úplně jinde :D

      Vymazat
  3. U nás se přemnožily u rybníků nutrie,ale ty byly drzé a vylézaly z rybníku na břeh,takže jsem je fotila v pohodě.Teď už vidět nejsou,byly zlikvidovány.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nutrie jsou problém po celé republice. Mnoho měst už s nimi tvrdě bojuje. Tady jich je hromada v Litomyšli na řece Loučné která protéká městem. Lidé je chodí krmit a ony se vesele množí a hrabou si nory v březích čímž narušují jejich stabilitu. V Praze na Střeleckém ostrově jsou tak oprsklý, že k tobě vylezou a škrabou ti na nohy abys jim dala něco k jídlu. Cizinci jsou z toho samozřejmě nadšení, ochránci už podstatně méně.

      Vymazat
  4. Vendy, parádní fotky jsi pořídila. 👍👍👍 Souhlasím s tebou, že jsou to potvůrky rychlé a mrštné.
    Moc se mi líbí jejich elegance ve vodě.
    Ten "žralok" je boží. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to děs je fotit, o tom žádná....a krásně si mezi sebou "žvatlají" jen jsem zvědavá jak dlouho tady vydrží než si usmyslí tichý blázni že by měli povolat ozbrojené brigádníky aby je odchytili anebo jinak zlikvidovali.

      Vymazat
  5. Tyhle fotky by se docela dobře hodily do cyklu Lochnesská příšera. Fakt mi ji něco na posledních fotkách připomíná :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak máme na přehradě při velké vodě miniaturní Niagarské vodopády tak proč nemít svou vlastní Rybnickolochnesskou příšeru, že? ;)

      Vymazat
  6. To je napínavé, co tam vlastně plave... Došla jsem si kvůli tomu pro brýle. Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No plave tam vydra, byť to, přiznávám, moc poznat není :D

      Vymazat
  7. Mně se nějaké zvíře povede ulovit fakt málo kdy a taky to musím ořezávat. Výjimkou byla oprsklá sýkorka pod Pravčickou bránou - ta mi nakonec sedla i na ruku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já zatím ve volné přírodě nafotila opravdu dobře a ostře jen jednou zajíce. A teď se snažím o ty vydry. Kačeny už nepočítám, ty jsou všude a předvádí se neustále.

      Vymazat
  8. To je fakt, že tito a podobní tvorové se nefotí lehko. Přiblížit se znamená vyplašit je a tak musí člověk dělat, co umí. Ale podařil se Ti pěkný vydří seriál !!!!
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potřebovaly by si co nejvíc zvyknout na lidi, což by nemusel být problém protože okolo přehrady chodí dost lidí ať už Třebováci na procházky nebo chataři z chat nad ní, pejskaři z města, sportující občané a taky pár bláznů s foťákama. Navíc jak se mezi lidmi rozneslo že tu jsou, chodí se sem lidi na ně dívat. Pak by se už nemusely cítit ohrožené a nemizet při každém pohybu. Tady žádného predátora nemají.

      Vymazat
  9. Vendy, nafotila jsi zajímavé fotky, i když to jistě nebylo jednoduché. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nebylo, to je fakt, ale mám půjčený delší sklo, tak to zas půjdu vyzkoušet jak se zadaří s ním

      Vymazat
  10. Pěkné, kdybys napsala, že to máš z jezera Loch Ness, hned bys byla na prvních stránkách novin s důkazem o existenci tajemné příšery :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle je taková naše minipříšera Lochnesská :D

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....