27 ledna 2023

Ohnivý západ nad ....

 


.... fabrikou býval docela často. A jelikož tou dobou jsem byla buď ještě v pracovním procesu nebo se chystala domů fotila jsem z oken chodby nebo kuchyně. Tím pádem nebylo zrovna moc hezké okolí. Ale spíš většinou šlo o hru mraků a světla takže se to tak nějak srovnalo. Ale občas ten západ byl doslova ďábelský, chvílemi to vypadalo jako by se role prohodily a nebe bylo dole a peklo na nebi. 
Protože jsem nechtěla aby mi v záběru překážela část výrobní haly, fotky jsem ořezala na trochu nezvyklý rozměr ....

Ty ďábelské barvy byly proto, že když jsem to fotila, bylo v atmosféře mnoho písku z velké písečné bouře na Sahaře a díky tomu se takhle lámaly paprsky do přímo ďábelských barev








Další zajímavý západ jsem fotila pro změnu z vlaku když jsem jela v prosinci do Prahy. Ten už byl vcelku normální







Když jsem zmiňovala že začátek letošního roku stojí opravdu za vyližprd, netušila jsem, že tedy bude až tak problematický. Vzhledem k tomu, že jsem nemohla kvůli operované ruce chodit do práce dopoledne místo jiné kolegyně a večeře prozatím na půl roku fabrika zrušila, přišla jsem tak o práci. Když jsem si chtěla začít hledat jinou, vidle do plánu mi hodila právě ta operovaná ruka a přiznávám, že i moje nedočkavost a nedisciplína. Ruku jsem začala zatěžovat víc než bylo nutné a stalo se to, čemu se říká pooperační komplikace, v mém případě zánět šlach. Takže přesně za týden mi budou ruku zas řezat a vrtat se v ní a tím pádem to budou další minimálně dva měsíce neschopnosti. No já vím, za blbost se platí ...

40 komentářů:

  1. Překrásné záběry.Obloha se dokáže občas neuvěřitelně zbarvit.V sídlišti fotit nemohu a i když vyrážíme autem,ne vždy barvy zůstanou.
    Nic se nemá uspěchat.Přeji,aby jsi byla zase v pořádku.Podobně dopadla kámoška z baráku po operaci kolena.Nákupy jsem ji dělala,jídlo nosila,na procházky s ní chodila a ona si vzpomene a vleze na židli,aby sundala něco ze skříně.Spadla a včera ji měli znovu operovat.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky v práci při takových západech trpěla. Nejen že jsem měla tak ošklivé okolí, ale i to že jsem nemohla otevřít okna a když, tak v nich je síť proti mouchám. A ta zavřená okna jsou navíc děsně zaflákaná a špinavá. A jak říkáš když jsem razila domů, už bylo po kráse. Popravdě něco podobného se mi stalo po operaci páteře, potřebovala jsem pověsit záclony a spadla taky ze židle. Naštěstí krom otřesu mozku jsem dopadla dobře. Páteř vydržela a já se z toho vyspala.

      Vymazat
  2. Vendy, krásné fotky. Ta obloha je vyloženě dramatická.
    Budu ti moc držet pěsti, abys byla co nejdříve v pořádku. ✊🍀✊
    Platí tady přísloví, že "na pos...ýho i hajzl spadne."
    Moje tety bývala sokolka a když jí dali novou kyčel a pustili jí domů, nenapadlo jí nic "chytřejšího", než si zacvičit. Tu novou kyčel si vyhodila z kloubu a vezli jí zpátky. To jen pro ilustraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím příslovím to sedí. A co se týče těch chytrých nápadů co dělat v rekonvalescenci, tak to znám taky. Taky jsem si po operaci páteře vlezla na židli a samozřejmě z ní spadla....
      Naštěstí páteř vydržela.

      Vymazat
  3. Vendy, úžasné fotky. Sluníčko a mraky umějí vytvořit neuvěřitelné obrazy. Díky, že jsem se mohla kouknout.
    A držím palce, ať už je ruka OK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle západ se opravdu vymykal. Budu se holt muset šetřit a to bude peklo.

      Vymazat
  4. Vendy ten ďábelský západ je úžasný. S tou rukou tedy, to Tě moc lituji a hlavně Ti přeji, aby se to co nejdříve vyřešilo a ruku jsi měla v pořádku. Úplně chápu, jak je Ti hrozně a určitě nejen že trpíš bolestmi, ale také se to pak odráží i na psychice, zvláště když jsi navíc přišla o práci. Doufám, že ještě funguje ochranná lhůta a budeš mít nárok na nemocenskou i když je to málo peněz. Držím Ti palce, abys byla brzy v pořádku. Přeji ti, aby vše dobře dopadlo a brzy se se ruka zahojila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No aby se to ještě trochu zamotalo, tak já nemocenskou nemám, protože dělám na DPP, tudíž na ní nemám nárok. Já mám pojistku, tak doufám, že to dobře dopadne a dostanu peníze z pojistky, ale to je otázka. Právě že ruka se hojila skvěle a palcem jsem mohla hýbat okamžitě bez problémů a to je ta past, protože člověk necítí žádné omezení a s tou rukou dělá jako dřív. I když jsem tedy vynechala veškerý předvánoční úklid, nepekla jsem cukroví abych ruku nenamáhala zaděláváním těsta, na zahradě jsem nic nedělala i když na to bylo počasí, tak stejně jsem to prostě nějak přehnala.

      Vymazat
  5. Vendy, to mě fakt mrzí. Úplně se v tvém případu vidím, taky jsem na doléčování čehokoli netrpělivá, ale takhle moc jsem za to ještě neplatila. Moc ti přeji, ať je to poslední komplikace a děkuji za krásné fotky. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě! Kdyby ta ruka po operaci byla hůř pohyblivá, nebo když už to bylo přes čáru tak aby to bolelo, jenže nic takového se nekonalo. A to se pak podepsalo na té námaze a ve finále na tom zánětu.

      Vymazat
  6. Tedy to je síla, to je doslova zlověstná nádhera.
    Ohledně ruky- moc Ti přeji, aby bylo co nejdříve vše OK. Hlavně ruku po tom zákroku hýčkej, nechtěj nic uspěchat. Ale to jsem jenom taková chytrá, protože bych se chovala asi stejně jako Ty :-).
    Klidný víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se chtě nechtě prostě muset šetřit. A bude to hodně těžké...

      Vymazat
  7. Sahara je účinný krajinný stylista :-). No, co říct na tu tvou ruku jiného (a zůstat přitom gentlemanem), než ať už dál vše pokračuje bez dalších komplikací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, klidně můžeš říct že jsem blbá a zavinila si to sama svou nedočkavostí a budeš mít pravdu a já tě za to nerozcupuju :D. Jenže já prostě neumím být ten postpacient který si někam sedne a zírá půl dne. Nebo leží a nic nedělá. To jen v okamžiku kdy mi je fákt hodně hodně zle, což tohle ten případ není....

      Vymazat
  8. Vendy, moc krásně to příroda stvořila a Tys zachytila! A s rukou držím pěsti, ať vše dobře dopadne a Tobě přeji hodně trpělivosti! Znám to, nevydržím jen tak v klidu sedět! Opatruj se, Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, já mám pořád výčitky když jsem v klidu, že jsem neudělala nic a jen se vlastně flákám. A pak to takhle dopadne.

      Vymazat
  9. Anonymní28/1/23 16:32

    Lydie
    Fotky jsou opravdu nádherné.
    Držím pěsti, ať máš ruku brzy v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  10. To je jak Zápotockého Rudá záře nad Kladnem :).
    Fotografie jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však v jedné třebovské skupině kam jsem fotku dala hned začaly hlášky Rudá záře nad Koradem ;-) :)

      Vymazat
  11. Tedy Vendy, jak píše Signora: lépe bych to nenazvala!
    Nejen západ slunce ďábelský, ale ta ruka a historky o padání ze židlí po operacích, špatně se to čte a člověku je líto těch okamžiků s bolestí a neschopností. Ani nevím, co ti popřát krom brzkého uzdravení a konečně už pořádných dnů bez komplikací s prací a nalomeným zdravím!
    Někdy se to fakt nahrne!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ono to není jen zdraví co mě teď užírá. Hlavně to, co budu dělat až se konečně budu moct zapojit zas do pracovního provozu.... i když nevím kde.

      Vymazat
    2. Budeme ti přát, aby se místo a dobré, i dobře placené pro tebe našlo, to by v tom byl čert, aby tam někde na tebe nevybaflo. V první řadě dej do pořádku ruku...Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Tady asi ne. Devět let jsem byla na pracáku než se našlo tohle. Tak stejně to zas je na pár měsíců jedno, ale bude to hodně bez té mé výplaty těžké platit co máme. Sice nebyla nic moc vysoká, ale teď to prostě schází....

      Vymazat
  12. Nádherné fotky. A s tou rukou sis to teda zavařila. Ach jo, je mi tě líto. Tak ať ti to všechno dobře dopadne.

    OdpovědětVymazat
  13. To mě mrzí, že máš takové komplikace, ale rozumím ti, my ženské to máme asi nějak zakódované, že bez nás všechno spadne jako domeček z karet. Před devíti lety, když jsem byla po operaci obřího nádoru v břiše, jsem byla doma měsíc. Myslela jsem si, že se to beze mě v práci zboří a že když si pojedu svým tempem, tak to zvládnu. Velký houby, ublížila jsem si tím strašně moc a následky mám dodnes, dnes bych si za to vrazila pár facek :D.
    Fotky máš krásný, takový ohnivý :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš, no to ti tedy nepřeju! Tak to zas to moje druhý řezání není tak důležitý.... je pravda že máme prostě zakódovanou tu ochranu hnízda a snažíme se o ní jak to jde.

      Vymazat
  14. Ahoj Vendy, moc Tě zdravím. Chvíli jsem tu pro nemoc nebyla a Ty se pochroumáš... Když se to po..., tak to stojí většinou za to, alespoň u nás. Nový rok začal tím, že se nám všechno rozbíjí - kotel na plyn, mikrovlnka, auto, mě šicí stroj. K tomu všichni nemocní. Hlavně ať jsi zdravotně v pořádku, máš ještě dlouho chodit do práce před důchodem ? Fotografie jsou moc hezké, abych nezapomněla! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí se rozbila zatím jen varná konvice ale byla doma ještě jedna takže zatím cajk. Ovšem je otázkou jak vydrží ona, už je taky jetá a mám hrůzu z dalších věcí který by mohly odejít protože veškeré peníze navíc které jsem na tohle měla ořioravené schramstli energie.Tak já už v důchodu jsem, šla jsem před dvěma lety do předčasnýho, tenkrát jsem si říkala buď se ten risk vyplatí, nebo na to doplatím. Stále se ukazuje že vyplatil, protože kdybych to neudělala já i muž, tak teď jsme naprosto v koncích. I tak ale prostě tu práci nutně potřebuju protože platit ty šílený zálohy a doplatky je prostě ruinující. od října už budu v řádném takže padne i omezení počtem hodin za rok které můžu odpracovat, jenže když nemám kde, tak to mi bude k ničemu. Jedině v případě že se fabrika vrátí ke svému dvousměnnému provozu nebo odejde někdo z dopoledního personálu. Zatím ani jedno ani druhý nehrozí.

      Vymazat
  15. Vendy, to je nádhera, výstavní fotky. Ať je ti brzy líp.

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní30/1/23 16:12

    Vija
    Vendy, to prostě nevymyslíš, chjo. Krásné fotky máš a takovou polízanici na sebe vymýšlíš, že se stále někam hrneme. Už se učím brzdit a taky lenošit, ale to jde teď v zimě, na jaře budu zase skučet. Držím palce, ať je vše co nejlíp zvladatelné a ty se opatruj. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych se uměla držet zpátky a fakt se na všechno vyprdnout tak by se to nestalo. Moje blbost.....

      Vymazat
  17. Tak to je pecka! Ty fotky jsou úchvatné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, i když fotit přes síťku a špinavá okna tedy nic moc kvalitativně....

      Vymazat
  18. S tou rukou i prací - držím palce, ať to vše dobře dopadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S rukou možná bude menší problém (když se opravdu budu držet a dodržovat klid, což bude šílený) než s tou prací.

      Vymazat
  19. Ian Dury2/2/23 06:43

    U nas v Polabi jsou v te rovine take casto fascinujici zapady slunce..Tady se je povedlo dobre nafotit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já bych si ráda střihla západ někde na rovině, anebo na horách. Tady u nás to je takové na focení docela nehezké prostředí. Obzvlášť ve fabrice. Tam jsem totiž vždycky byla při těch nejhezčích západech

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....