30 ledna 2023

A máme to, paní Milerová .....

 


.... za sebou. Dopadlo to jak nejlépe v dané 
celoevropské situaci mohlo dopadnout. Ještě sice budeme ze strany poraženého nějaký čas poslouchat ublížené kňúúúú a napadání vítěze, což se okamžitě ukázalo v jeho proslovu po skončení voleb. A propó, kdo ho viděl, nepřišlo vám že nakonec z těch dvou, myslím AB a jeho ženu, se paradoxně ona ukázala chytřejší a pragmatičtější když svého opět se ublíženě rozjíždějícího manžela razatně utnula tím "Stačí !" Ale to snad časem taky vyšumí a tahle hysterická, neskutečně patologicky ulhaná osoba zmizí z veřejného prostoru. I když, takoví dokáží ve skrytu osnovat pomsty, a nevím jestli nakonec není lepší na vidět než nevidět.
Na druhou stranu, a co si budeme dámy povídat, máme v čele země člověka klidného, rozšafného, a hlavně velmi dobře vypadajícího! Nebojím se říct, že momentálně za celou naší historii i na prezidentské světové scéně asi nejhezčího. Svého času se toto prý říkalo o Antonínu Novotném, že je to nejhezčí prezident Evropy. Ať tak či tak, kdo by se nezdál po tom zapšklém a mimoňsky se tvářícím Zemanovi hezký, že? Tedy pokud by nevyhrál AB, to je fakt.
Docela by mne zajímalo, kolik žen kterého volilo 😉. Nejde ale jen o to jak vypadá, co zastává, ale o to, že je potřeba si uvědomit že jako prezident prostě nemůže plnit to, co si jeho odpůrci nechali vtlouct za oné ohavné a žumpózní kampaně  do hlav. Vyhlašování války, mobilizaci, a všechny další nesmysly. Ne, nemůže protože to jeho úřadu NEPŘÍSLUŠÍ. U nás ne. O tomhle všem rozhoduje vláda a prezident má pouze možnost návrhy vetovat.
 Ale NEPROSAZOVAT z pozice prezidenta. Čas ukáže jestli se budeme my, kdo volili Petra Pavla tlouct do hlav nebo nebo ne. Jestli nakonec část těch, kteří naopak byli proti němu neuzná, že přece jen to není někdo, kdo nás chce zavléct do války. To bych si totiž vzhledem k tomu jak tahle kampaň dokázal rozdělit rodiny, kamarády a přátele moc přála, a hlavně bych už přála celé zemi zklidnění a postupné zlepšování situace. Je jasné že to půjde pomalu a tak hlavně nesmíme začít vyčítat a přičítat tohle všechno našemu právě demokraticky! zvolenému prezidentovi ....

29 komentářů:

  1. Já jsem teď hlavně zvědavý, s jakými nepopulárními opatřeními přijde vláda. Raději nedělala nic, aby neposílila Babiše, schodky rozpočtu jsou stejné jako za covidu, kdy byl lockdown a výroba se do značné míry zastavila. Takže: zvýšení daní, omezení valorizací důchodů, snížení výdajů do školství a zdravotnictví, ...? Bude to zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výroba stagnuje po celé Evropě vzhledem k tomu že většina firem přestěhovala svou výrobu do Číny. A teď vzhledem ke kovidu v Číně se sem nedají dopravit komponenty. To že se budou muset zvýšit daně, je tím, že Babiš a jeho vláda zrušila superhrubou mzdu, pravda i za pomoci ODS. To nepopírám. To že je náš důchodový systém před zhroucením věděla každá z posledních vlád a tedy i ta Babišova a nic s tím nedělala, občas se objevil nějaký náznak snahy ale ten hned zase zhasl. A to že Babišova vláda rozdávala nesmyslně na všechny strany aby lidem zavřela huby je prostě neoddiskutovatelné. Jeho schodek 500 miliard je prostě skutečnost, a nebýt toho, že musela od válu, klidně by ho ještě zvýšili.... Takže asi tak. Následky si poneseme ještě dlouho, protože prázdná pokladna se musí nějak naplnit. I díky hodně nepopulárním opatřením. Chtěla bych vidět, jak by si se situací, kdy jsme vlítli ze dne na den do situace kdy máme válku za humny řešil chaotik Babiš. Ten by šel Putinovi poklonkovat.

      Vymazat
  2. Hezký den Vendy, mě hrozně mrzí, že se v těch 9 kandidátech na prezidenta nenašlo více zajímavých osobností... ale je pravda, že u pana Pavla se mi líbilo, že po dlouhé době někdo na položenou otázku opravdu odpověděl a to ještě jasně a stručně... ☺ Tiskovka po nevýhře pana Babiše byla zase dílo... ☺ Myslím však, že si sice teď dává od politiky detox (předpokládám, že dovolenou ale nevybírá, nezbyla by mu na léto), ale s razancí sobě vlastní se vrátí v plné síle ve svém ANO - a kdo ví, co bude v příštích parlamentních volbách, spousta lidí se nedívá do budoucna delšího než pár let a tak na ta populistická hesla prostě skočí... ale uvidíme. ☺ Krásný den přeju, Peťka ☺ PS: Hezčí je tedy podle mě asi pan Pavel, ale oba jsou na mě staří, takže jsem se nad tímto tématem nikdy nezamýšlela... ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde o to co bereš jako zajímavost u člověka který kandiduje na prezidenta. O tom že Bureš se z politiky nestáhne je stoprocentní, on je posedlý mocí a musí jí mít. Proto dělal teď to co dělal. Lhal, urážel, strašil. A ano, lidé jsou krátkozrací a mají krátkou paměť, takže se obávám, že za dva roky ho tu máme zpátky. Pokud se neobjeví nějaká jiná nová strana nebo někdo charizmatičtější. No a co se týče věku, tak to mě rozesmálo, jsem s generálem stejný ročník :D :D :D

      Vymazat
  3. My jsme druhé kolo jsme vynechali kvůli ledovce, která u nás byla od čtvrtka až do nedělního poledne, pak to teprve začalo trochu zavadat, ale dnes to sice trochu povolilo přes poledne, ale už zase přituhuje. Jinak souhlasím s Milošem se vším, co píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono na to o čem psal Miloš prezident moc pravomocí nemá to měnit. Může vetovat, ano, ale to je tak všechno....

      Vymazat
  4. Za mne bych s ovacemi ( a nejen nyní ) chvíli počkala, protože ač tito dva nebyli mými oblíbenci, jednoho jsem tam šoupla.A juchat bych mohla, až uvidím nějaké výsledky, viz minulý prezident...měl na to deset let, aby udělal dojem - a jak dopadl?
    Raději se tě, Vendy, zeptám na jinou věc, protože o politice se s nikým bavit nechci a na debaty nekoukám:
    Proč hvězdník a jaký je rozdíl v těchto krásných kytkách, má to totiž i jiné názvy, že jo?Jeden tady mám a ta cibule na mne nyní vystrkuje jeden list...tak jak se k ní mám zachovat, aby z toho byl pořádný květ?
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hvězdník je hvězdník, latinsky Hippeastrum a to jsou tyhle velké zvonovité květy. Pak existuje Amarillis belladona ta má stejné uspořádání květů, ale menších a kvete v srpnu a září. Aby se to nepletlo, oba dva druhy jsou ze stejné čeledi amarylkovitých. Jenže prodejci si s tím hlavu nelámou a všude píší amarillis. Občas je na jmenovce latinské Hippeastrum ale české amarilis. Nech ho zatím růst, některé cibule nejdřív vyhodí jeden dva listy a pak květ a jiné nejdřív květ a pak listy. Pokud by ti nevykvetl, nech ho přes léto venku, hnoj ho a zalévej. S tím skonči tak koncem srpna a nech ho uschnout. já je dávám na zimu do šuplíku v lednici. Musí se občas zkontrolovat jestli nehnijí. A na jaře zas do hlíny, mokré, ale nezalévat moc dokud se nezačne ukazovat buď poupě nebo list. Ono to většinou netrvá moc dlouho. Pak teprve začni s normální zálivkou. A nesázet do velkého květináče a nechat třetinu cibule nad povrchem.

      Vymazat
    2. Jé, Vendy, tak to bude ten problém, že ta cibule je celá v hlíně schovaná. A do lednice by mě nenapadlo ji dávat,. Díky za rady. Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Já než na tu lednici přišla mi trvalo spousty let. Dokonce jsem na hvězdníky zanevřela protože mi nikdy nevykvetly znovu. Po letech jsem dostala od sousedky velkou krásnou cibuli, a vzpomněla jsem si, že jednou mi nasadil poupě na podzim kdy jsem ho měla uklízet protože bylo před tím pár hodně studených dnů s teplotami k nule. Bavila jsem se o tom s jedním prodavačem v květinářství a ten mi říkal že si prostě myslel (hvězdník) tzv. jarovizací kvůli těm nízkým teplotám. Tak jsem tu cibuli na podzim hodila do lednice, protože ani na půdě ani ve sklepě nemám tak studeno jak potřebují. No a od té doby mi vykvétají bez problémů. Tedy pokud je neopomenu kontrolovat a ony neshnijí, na to se musí dávat pozor a cibule uskladnit opravdu suché.

      Vymazat
  5. Konečně bude na co koukat,pohledný prezident a první dáma.A jak bude to ostatní ukáže čas.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to je přidaná hodnota. Jak jsem psala, buď si budeme chrochtat anebo mlátit do hlavy. ;-)

      Vymazat
  6. Je to asi dva roky, kdy jsem četla rozhovor s Petrem Pavlem a už tehdy jsem prohlásila, že kdyby se někdy rozhodl kandidovat, má můj hlas.
    Takže ho má, stejně tak jako celé naší rozvětvené rodiny. Ve středu jsme byli my i naši mladí na Staromáku a ta atmosféra byla úžasná. Tehdy jsem začala věřit, že to dobře dopadne. V našem volebním okrsku získal 75,5% hlasů.
    Konečně budeme mít prezidenta, za kterého se nebudeme stydět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o něm uvažovala od roku 2018 kdy se začali objevovat jména těch kdo by mohli kandidovat, byla to tenkrát taková internetová anketa. Taky jsem si říkala, že to je pro mě ten správný kandidát a že jestli do toho opravdu půjde, je moje volba jasná. Mě tedy překvapili místní, protože v prvním kole tady drtivě vyhrál Babiš, ale ve druhém to bylo sice docela těsné, protože se k Pavlovi přidali voliči ostatních protikandidátů, takže vyhrál i tady. Já se uklidnila v okamžiku, kdy byly sečtené první hlasy a Pavel měl okamžitě náskok. A Babiš pořád s přibývajícími čísly klesal. To jsem si vzpomněla na Dorotu Máchalovou. Je to dobré! Klesá!!!

      Vymazat
  7. Nebyl to sice můj kandidát první volby, ale od začátku jsem počítal s tím, že ho ve druhém kole podpořím. Je velmi osvěžující, když prezident dokáže odpovědět na položenou otázku zcela věcně a bez toho, aby pozurážel všechny kolem a dal jasně najevo, jak je velký a moudrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto souhlasím, já se na něj zaměřila už před pěti lety kdy se jeho jméno poprvé objevilo mezi možnými kandidáta a jen jsem si říkala aby do toho opravdu chtěl jít.

      Vymazat
  8. Taky jsem si v sobotu před třetí oddechla, když už bylo jasné, že to dobře dopadne (z mého pohledu ;-)). Na tom, aby se zahrnuly příkopy ve společnosti, k jejichž vykopání AB vydatně přispěl, budeme muset zapracovat všichni. S tímhle prezidentem nám to půjde určitě líp než s jeho předchůdcem nebo AB. Jinak se mi na Pavlovi taky líbí, že mluví srozumitelně, jasně a že z něj vyzařuje klid (byť mu ten klid mnozí jako volební heslo vyčítali). A že je to pěkný chlap, o tom žádná :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufejme že za pět let z něj budeme stále stejně nadšení a hodíme mu to zase!

      Vymazat
  9. Mám radost, ale dobrý prezident mávnutím proutku všechno nenapraví. Jeho první kroky mi dělají radost - Thaj-wan, schůzka s panem Koudelkou,... Vyjadřuje se jasně, pregnantně a klidně, nikoho neuráží a neponižuje, což je nesmírně příjemná změna. A se svou ženou tvoří krásný pár, ostudu nám určitě dělat nebudou.
    Vendy, měj se hezky,. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem psala, že se všechno hned nezmění ze dne na den, navíc to opravdu není v jeho kompetenci, to je čistě věc vlády. Tady je velký problém, že tohle si ještě lidé za těch sto let a něco let co jsme republikou neuvědomili a neuvědomují. Nejsme prezidentský systém ale parlamentní. Takže prezident může a má reprezentovat. Ano, má možnost vyhlašovat amnestii, ale rozhodně nemůže dělat všechno to, z čeho ho Babiš nařknul a čeho ve své kampani proti němu používal. Já mám radost že to dopadlo tak jak dopadlo, o tom žádná. Z Bureše mi je opravdu fyzicky zle... a bylo vždycky.

      Vymazat
  10. Ian Dury2/2/23 06:42

    Toz doufejmre, ze v nasinpolitice dojde skutecne k posunu, bylo by tonpotreba...

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, chlap je to pohledný, reprezentovat bude lépe, ale uvidíme. O válce mluví stále jen Fiala, že už v ní jsme, o mobilizaci zase Černochová. Mobilizační zákon už je zformulovaný a bude se schvalovat. Babiš mluvil o míru. No nic, máme nového prezidenta, rozhodně důstojnějšího, než tam byl. Pan Šándor řekl o panu Pavlovi, že ho zná třicet let a ví, že se nedá vodit. A záhy na to pan Pavel pronesl, že POKUD BUDE PREMIÉR TRVAT na Hladíkovi jako ministru životního prostředí, nemá s tím problém a podepíše to. Takže stačí, aby premiér na něčem trval....A pan premiér s volbou čekal na nového prezidenta. Já jsem nakonec ráda, jak to dopadlo, jen určitý strach z nové totality mám. Pavlovi voliči říkají, že jsem hloupá, tak tedy jsem. Poučí mne až zkušenosti. Doufám, že neztratím přátele a když ano, asi neviděli nic jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlob se na mě, ale premiér má částečně pravdu, ve válce jsme! A ne jen my ale celá Evropa! Byť ne fyzicky, tak vším kolem ekonomiky ano. Navíc jsme ve válce dezinformační kdy se nás Rusko snaží přesvědčit že agresorem není ono ale Ukrajina, nebo ty snůšky dezinformací při prezidentské kampani, nebo ve válce kybernetické, kdy hackeři prokazatelně z Ruska útočí na státní instituce a nemocnice. Zeman už ze zásady díky své mstivé povaze šel proti vládě. Se vším, nejen s jmenováním Hladíka. A ty si myslíš, že kdyby se stal Bureš prezident, že by si z toho okamžitě neudělal odnož svého podnikání? Ono totiž u nás na prezidenta neplatí střet zájmů, prezident si klidně může podnikat. Takže dopoledne by si klidně mohl úřadovat, jezdit po světě za politikou a odpoledne se věnovat podnikání a hledat a scházet se s podnikateli a lobovat si za vlastní firmy! A že by si okamžitě na Hrad nenatahal stejnou svoloč jaká tam teď je a kamarádíčky z byznysu, tak o tom není sporu. Totalita, jaká? myslíš jako že by nás zase zavřeli za ostnatý drát? Že by jsme zas nesměli ani pípnout o tom co se nám nelíbí? To byla totalita. A to je právě i ta dezinformační válka, znejistit lidi tím co znají a čeho si valnou část života zažili. Jestli jsi dobře četla, skončila jsem větou, že je dost možné že se my, kdo jsme volili PP budeme mlátit za tu chybu do hlavy. Jenže to všechno ukáže čas, ale zatím je úplně zbytečné stahovat kalhoty když brod je ještě daleko. A pak, za pět let bude možnost spočítat mu všechno i s úroky. Jen doufám, že to bude v dobrém....

      Vymazat
    2. No vyjela jsi na mne dost zhurta. Já jsem nepsala, že ve válce nejsme, ale o tom, že Babišovi vyčítali, že straší lidi válkou. A vidíš řekla jsem svůj názor, neútočila jsem a schytala jsem to. Alespoň podle tónu, který z komentáře cítím. Ani pana Pavla jsem nenazvala Pávkem. Ponaučení pro mne:"Drž hubu a uhni z cesty silnějším.":)

      Vymazat
    3. Promiň, to jsem nechtěla aby to tak vyznělo. Fiala říkal v jaké válce jsme, Babiš strašil tím, že požene Pavel vojáky do opravdové války a v tom je rozdíl a proto jsem se Fialy zastala. prostě už těch útoků ať oprávněných nebo naprosto zcestných a hlavně toho že stále a stále určité skupiny útočí a dál rozsévají strach a hlavně opravdu nesmyslné dezinformace mne už vážně vytáčí takže prostě občas zareaguju ostřeji než je třeba. Jenže ten boj se proti Pavlovi vede dál, aniž by vůbec lidé mohli poznat jak se bude chovat dál. Je pravda že rozdíl Zeman - Pavel už je teď propastný, ale nejvíc mne štve že si všichni Burešovi voliči myslí, jak by to on vedl spravedlivě. Babiš byl vědomým estébákem, ty doklady na to jsou a může tisíckrát křičet že to je kampáááň, prostě bude jednou pro vždy Bureš. Pavel žádnou takovou věc nikdy nepodepsal, takže nazývat ho Pávkem je zcela zbytečné. A že většinu toho co mu vyčítají dostudoval až tři nebo čtyři roky po revoluci, tedy už za demokracie a Havla už nikdo neříká. Stejně tak je naprosto směšné říkat že v roce 68 vítal nadšeně vstup vojsk Varšavské smlouvy protože v té době mu bylo sedm let. Bylo to v kampani hnusné a je to hnusné, bude trvat delší dobu než se všechno aspoň trochu sklidní. Ale hořké pocity si člověk ponese stále.

      Vymazat
    4. Babiš byl veden ve spisech státní bezpečnosti a byli tam vedeni všichni, kteří pracovali nebo chtěli v té době pracovat v zahraničí v rámci své profese. Vystudoval zahraniční obchod a pohyboval se i ve světě valut. Musel podepsat, že nebude nijak škodit republice potažmo režimu. Na všechny i na mne i na tebe byla vedena složka s číslem. Jednou za dva roky jsme se zúčastňovali na pracovišti prověrek, kde jsme se zpovídali z toho, zda jsme se nestýkali s někým ze zahraničí třeba v rámci dovolené v Jugoslávii, zda se něco změnilo v našem životě, byl na nás vypracován pracovní posudek. V pracovním procesu jsem nebyla ani v SSM ani v KSČ a složku jsem pak po nástupu Havla dostala. Čuměla jsem, co všechno se o mně zaznamenávalo. Nejen o mně, ale i mých příbuzných.....Proto beru informace o krycím jménu Bureš s rezervou a uvítala bych, kdyby někdo zveřejnil, koho Babiš údajně udal a nahlásil.
      Hnusné bylo i to, že lidi řvali ať Slovák táhne na Slovensko. I na to jsem citlivá. Bratr Čech je na Slovensku od 15 let, protože tam studoval vojenskou školu v rámci jedné republiky a zakořenil tam. Po rozdělení republik si také zažil svoje i v práci, kde jako plukovník v armádě vadil svých dosavadním slovenským kamarádům a kolegům a byl odvelen 160 km od domova, kde měl tři děti. Prostě každý stavíme na nějakých pilířích a není třeba se urážet. Jsou tři pravdy. Jedna, kterou má vrchnost, jedna, kterou máme my a jedna skutečná.

      Vymazat
    5. Tak já se za celou dobu kdy jsem chodila do práce což bylo nějakých dvacet let (do revoluce) žádných prověrek nezúčastňovala a nikde se nemusela nikomu zpovídat z toho s kým se kamarádím a kde. Taky jsem nebyla ani v SSM ani KSČ, nikdo to po mě nechtěl a žádnou složku na svojí osobu jsem v životě po revoluci nedostala.

      Vymazat
    6. Tak v našem státním podniku všichni.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....