14 října 2022

Podzimní procházka .....

 

.... tak trochu předznamenala mou budoucí 
činnost která bude náplní dalších dnů, týdnů a měsíců. Ale teď to byl spíš důsledek výletu (byla jsem pěkně rozchozená) a krásného počasí (i když jsem byla utahaná, prostě se nedalo odolat) takže jsem vzala zas jednou pséka (nějak se začal chlapec kulatit) nexíka a šlo se. Byla jsem namlsaná barev které se kolem mě během cesty do Polska míhaly v lesích při průjezdu našich pohraničních hor. A jelikož tady momentálně vládne zlatá v různých odstínech na bucích a javorech, budou následující fotky v tomto tónu ....


























První z podzimních výletů minulý víkend vyšel velmi dobře, zítra mě čeká druhý, tak doufám že alespoň co do počasí se vydaří alespoň stejně. Lépe asi ne, není úplně dobrá předpověď, nicméně doufám že  dešti uteču. Protože tu mám nakupenou hromadu restů které musím zlikvidovat během neděle a příštího týdne rozhodla jsem se nakonec že na chatu po konci výletu nepojedu i když budu vlastně jen přes jeden brdský hřeben od ní. Sice jsem se utěšovala že bych nemusela chodit příští týden na večeře, a měla bych čas celé dny na zahradu, nakonec budou a tak alespoň dopoledne a část odpoledne mi na jejich likvidaci bude stačit. A konečně budu moci začít s články z výletů. 

30 komentářů:

  1. Barevný podzim láká na focení. Všimla jsem si, že Brdské smrkové lesy asi také dostaly "zabrat" Ten téměř holý vrch na jedné z fotografií mě docela překvapil. Těším se na další fotografie. Měj se moc krásně a doufám, že při dalších výletech nezmokneš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu tě opravím, to není v Brdech, ale tady u nás a ten vrch není holý, ale jsou to žlutě zbarvené bukové partie. Jelikož je to focené starosklíčkem, tak ten dosah objektivu není takový, navíc obloha byla taková nijaká a všechno dohromady to vytváří iluzi že ten kopec je holý. Což překvapilo i mě. Tady zatím! ty lesy jsou vcelku kůrovce ušetřeny. Nicméně na Brdech je to místy také znát to jeho působení. Štěstí je, že jsou z větší části listnaté, takže tam té potravy nemá tolik, ale jsou třeba v bývalém vojenském prostoru místa, kde už si taky pochutnal na mnoho hektarech lesa.

      Vymazat
  2. Ahoj Vendy, krásné podzimní fotografie ! Tohle umí jen podzim, já to mám moc ráda. Hezké dny přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, takový podzim mám moc ráda.
    Užij si výlet, Vendy. Těším se na reportáž!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já taky tohle počasí můžu, ale to deštivo, co bylo třeba zrovna včera na výletě, tak to opravdu nemusím

      Vymazat
  4. Ahoj Vendy, zase mizí někde komentáře, co píšu na ostatní blogy, moc mě to mrzí. Na tento příspěvek jsem Ti taky už psala komentář, že se mi moc líbí Tvoje podzimní fotografie, a že se kochám. Doufám, že jsi měla hezkě výlety. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, nejsi v tom sama, taky se mi to stává dost často napříč blogy.

      Vymazat
    2. Já jsem si ty komenty vytahala ze spamu v administraci blogu jak mi poradila Majka a zatím je to cajk.

      Vymazat
  5. Barvy podzimu nikdy neomrzí.Nádherně jsi je zachytila.
    Měj hezký víkend a další hezké výlety

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Tohle se mi líbí a snažím se, ale prostě ještě neumí foťáky 3D focení aby to vystihlo dokonale celou tu krásu.

      Vymazat
  6. Podzim umí vše krásně pozlatit a Ty to umíš krásně vyfotit.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď když jsme brázdili Brdy a Český kras tak bylo tak nádherně barevno! Když se k těm zlatým javorům, tmavším zlatým bukům a dubům přidají rudé plané třešně nebo ty nenáviděné škumpy, tak to je tak úžasná paleta barev!

      Vymazat
  7. Krásně zlatavý článek, ta koule je boží!

    OdpovědětVymazat
  8. Vendy, moc krásné fotky. Hned bych někam vyrazila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já zatím s výlety po zemi skončila, možná jestli na to bude a udržím v ruce foťák tak bych si ještě koupila nějaký advent. Ve středu mne čeká další sázka do loterie počasí, třetí termín letu. A pak už definitivně zakotvím na zemi.

      Vymazat
  9. Taková procházka lesem, který hýří barvami, to je podzim jak z časopisu. Moc se ti to povedlo zachytit. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné barvy podzimu, Vendy🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak tohle, ale teď o víkendovém výletu, to byly barvy!

      Vymazat
  11. Simi z Austrálie17/10/22 08:27

    Krásne sa vám to tam vyfarbuje 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano a barev v přírodě jsem si užívala i teď o víkendu po Českém krasu a Brdech.

      Vymazat
  12. Barvy krásné jako v kartách :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dělají ta starosklíčka, tam je to s barvami hodně zajímavé. Většinou mají třeba u červené skoro stopro podání, žádný purpur, žádný fialový podtón, ale krásná teplá červená. Ale je trochu problém s pohledy do dálky, tam už to zas i mírně vadí nejen kvůli té teplé barevnosti ale i neostrosti. Ale co by člověk chtěl. Prostě mají své kouzlo a některé nedokonalosti se jim musí odpustit.....

      Vymazat
  13. Lezarts

    Krása na pohled, “vopruz” na uklízení 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó tak o tom něco vím. Všechno na zahradě mi opadá, já to uklidím a jen mrchy lísky ne a ne opadat. A když tak tuhle lístek, támhle lístek. Ale najednou to tedy ne. Největší opruz je listí z katalpy a magnólie. Jak kvůli nadměrné velikosti tak i tvrdosti. Většinu listí uklízím sekačkou, ale tyhle se nedají. Stejně tak se nedají likvidovat ani luxem na listí, hned ho zahltí.... takže mechanizace musí stranou a pěkně hrabat a hrabat. přemýšlím o tom, že ho začnu používat jako mulč pod keře :D. prostě ho tam naházím a ať si dělá co umí....

      Vymazat
  14. Jo, barvy podzimu jsou nádherný. Já jsem v lese každý den, bydlíme od lesa pár metrů a ten les je stejně pokaždý jiný. Dnes jsem dokonce našly s kámoškou houbu Květnatec Archeův. Je to taková smradlavá červená chobotnice a černými puntíky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím jak vypadá Květnatec, nebývá to až tak obvyklý nález. Mě taky rostou na chatě na kompostu takové zvláštní hvězdicovité houby, ale květnatec to není. Tam jsem ostatně v lese taky pořád, mám ho hned před chatou. Tady se do něj táhnu podstatně déle. Díky všem možným vichřicím které tu za dobu co tu jsme les řádně pokácely

      Vymazat
  15. Krásné barvy jsou na třetím snímku shora, není to ta obvyklá žlutá. A co je ta koule?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však mne taky hned ten hloh upoutal tou barevností. A ta koule? Určitě se pamatuješ na venkovské zahrádky babiček a na velké barevné skleněné koule které zdobily ploty nebo záhony a které skýtaly skvělý terč pro střelbu prakem. Tak to je jedna taková.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....