01 června 2022

A zatím co já ....

 


.... jsem si blbla ve fotoateliéru, o dvěstědvacet 
kilometrů dál se schylovalo k něčemu, o čem nikdo z nás neměl vůbec tušení. Šlo o velmi utajovanou akci, s jejímž výsledkem jsme byli seznámeni až o celý týden později. Před dvěma lety se u nás schylovalo k velké svatbě. Dcera měla všechno vymyšleno do detailů, včetně barevnosti a typu výzdoby, něco jsem měla vyrábět já, něco se mělo nechat dělat v květinářství. Šaty vybrané, ženich i svědek koupené nové obleky a jen já a muž jsme se měli stavit v půjčovně vyzkoušet si také slavnostní oblečení. Dolaďoval se seznam hostů, a když jsem viděla počet lidí, nesměle jsem podotkla, jestli chtějí vyhazovat tolik peněz a nechtějí raději někam odjet a vzít se jen se svědky. No se zlou jsem se potázala, že své jediné dceři nechci dopřát ani pěknou svatbu podle představ. Tak jsem mlčela a myslela si svý.... když už se všechno chýlilo ke konci a měl přijít den D přišel jiný návštěvník, nezvaný. Kovid. A tak se všechno zrušilo a odložilo o rok. Jenže nikdo netušil, že i za rok bude stejná situace a já si už dělala z dcery srandu, že prostě bude jen ta hypotéková manželka, jak jí zeťák ze srandy říkal. 
Myslím, že už asi tušíte kam tímhle mířím.... ano, zatímco já si blbla ve fotoateliéru, moje dcera se natajňačku vdala. Jen se svědky 😉. V klidu, pohodě, bez stresu, bez vyhazování peněz a podle svého .... My rodiče jsme se to dozvěděli až o týden později na společné grilovačce u dcery na zahradě. Překvapení to bylo opravdu velké, protože utajit to, hlavně aby nic neprořekla Bobule, která měla být po oddávající tou druhou nejdůležitější osobou, protože podávala tátovi a mámě prstýnky, to chtělo značnou dávku konspirace. 
A utajit to jak v práci, tak u nich v okolí, to byla vysoká špiónská.
Nakonec na má slova došlo, a za ušetřené peníze dnes odlétají na svatební cestu do Egypta ....

A takhle jim to seklo....








A když nám pouštěli video, brečela jsem stejně jako kdybych byla na svatbě osobně....


24 komentářů:

  1. Tak to je nádhera. Syn se bude ženit v červenci. Taky mají všechno dopodrobna naplánované. A taky jsem jim rekla to co ty. Ale oni si stojí za svým m Po pravdě se už těším a jsem zvědavá, jaké to bude. Tvoje dcera je krásná nevěsta. Září jako hvězdička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak trochu mne to první chvíli mrzelo, ale pak jsem si říkala že to je jejich život a záležitost tak ať si to hlavně udělají podle toho jak to vyhovuje jim.... nakonec dcera sama uznala, že takhle to bylo lepší než ta velká svatba.

      Vymazat
  2. No, seklo jim to moc a hezčí kulisu než zámek v Litomyšli si těžko přát. A rozchechtaní taky byli, stejně jako ty při focení :o)
    Vendy, měj hezké dny. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten zámek tam je požehnání pro takové akce. Obřadní síň je hned naproti, takže fotky si mohou dělat v krásném prostředí okamžitě a nemusí nikam jezdit. Jen přejdou přes ulici ;-)

      Vymazat
  3. Vendy,velká gratulace. Všem to sluší,na mou duši 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Velká gratulace a moc krásné fotografie.Já se asi svateb nedočkám.Mladí žijou na hromádkách a tak syna k oltáři těžko povedu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak synek se taky zatím k ničemu nechystá, dcera to hlavně chtěla mimo jiné, stihnout než půjde Emča do školy. Já si z ní dělala srandu, že si to má nadělit ke čtyřicátinám. No stihli to tak akorát, má je za dva měsíce :D :D

      Vymazat
  5. Krásná nevěsta, krásná svatba. Moc jim to všem sluší. Ať šťastně žijí pospolu až do konce dní.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, slušelo jim to.... a už si užívají Egypta

      Vymazat
  6. Tak to je paráda. Gratulujem :) My sme sa tiež brali len so svedkami. Predstava klasickej svatby ma dosť stresovala, tak sme to vyriešili po svojom. A bolo to úžasné. Zaujímavé bolo, že tie najkrajšie veci čo sme zažili, boli neplánované. Mám pocit, že keď do niečoho človek vrazí kopec energie a času, aby to bolo dokonalé, často zažije sklamanie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nakonec dcera uznala, že jsem měla pravdu a že si to opravdu užili bez stresu, spěchu, nervování jestli se to bude hostům líbit, kdo jim to v případě že na něj zapomenou neodpustí atd, atd. Myslím, že oni to plánovali už dost dlouho, protože z nich vypadlo, že ten Egypt kupovali v prosinci. Jen nevím tedy jestli už tenkrát jako svatební cestu nebo jako normální dovolenou. Ale vzhledem k tomu, že furt nějak mlžili jak nám tak Michalovým rodičům co se týče dovolené, tak si myslím že už to brali jako tu svatební cestu.

      Vymazat
  7. Vendy, souhlasím s tebou. I moje dcera se vdávala potají, jen já jsem o tom věděla předem. A Lola a Alan šli za družbu... Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhůř to vzaly Michalovi sestry, ony jsou obě takové zvláštní, moc rády se nají a napijí na cizí účet, takže tohle jim vzalo vítr z plachet. I Michalova matka si myslím byla hodně, hodně zklamaná. Brácha jen řekl ségře proč si tedy kupoval oblek za dvanáct litrů (původně měl jít za svědka) a u nás to proběhlo jen s brekem....

      Vymazat
  8. Anonymní2/6/22 13:08

    Lydie
    Moc pěkné fotky - sluší jim to. Dobře udělali - dovolená v Egyptě je lepší než velkolepá svatba.

    OdpovědětVymazat
  9. Hlavně, že to k takovému okamžiku dospělo. Jsem asi staromódní, ale mladšímu synovi a (pozdější snaše) jsme také říkali, že by se snad mohli vzít, když mají dvojčata, už jen kvůli různým jménům, dali si říct po dvou letech, zanedlouho budou mít děvčata 6. Ale zase takový opožděný sňatek má i kladnou stránku v tom, že se vztah ukázal životaschopný a nešlo o ukvapené rozhodnutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tohle neřeším. Ani jednomu z dětí jsem od osmnácti do života nemluvila, sami si prostě přišli na to jak a co dělat aby byli spokojení a šťastní. Jo, omylů bylo, ale nakonec se z obou zformovaly lidé schopní rozumně uvažovat. No, sice synek je ve vztazích takový trochu podivín, ale on má takovou svou povahu. Michal už jedno manželství absolvoval, takže ani dcera ho do svatby nijak nenutila. To byl jeho impuls. Spíš opravdu šlo o malou a o to, kdyby se s někým něco stalo. Ovšem to neznamená, že by nebyli šťastní... a s tím ukvapeným rozhodnutím to je pravda. Michal se kvůli dceři rozvedl, žili spolu skoro sedm let. Takže dokázali všem, že to je životaschopný vztah, protože spousty lidí jim prorokovali, že se zas vrátí zpátky k ženě a synovi.

      Vymazat
  10. To bylo tedy překvapení. Moc jim gratuluji. Prima fotky, z kterých vyzařuje štěstí !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo, a oni mají ještě patent jak to opravdu překvapivě oznámit. To mi třeba dává dcera obálku že tam je fotka nového doplňku do domečku, já celá natěšená říkám, Jé, no to ukaž! a tam fotka z ultrazvuku s čtyřměsíční Bobulí, teď zas nám podává obálku s tím, že chtějí nechat pro nás vytisknout fotoobraz tak ať se mrknem jestli se nám bude líbit a tam fotka ve svatebním a douška prostě jsme se vzali a datum 7.5. Je fakt, že slabší nátury by to položilo! ;-) :D

      Vymazat
  11. Tak to jsi měla překvápko. Nás taky čeká odložená svatba. Začátkem září. A i když bychom takovéto překvapení přežili, jsem ráda, že bude klasická. Beru to jako příležitost potkat se v širším rodinném kruhu, pobavit se i s ženichovou rodinou, poznat jejich kamarády. Detaily až tak moc neřešíme, já se těším na přípravu floristických záležitostí a na nějaké drobné pečení s mojí mladší sestrou. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak trochu líto mi to bylo, ale já bych se neměla s kým setkat. Aspoň za naší rodinu. Z té nejbližší už nemám nikoho, ze strany manžela je to jen jeho sestra s mužem, a ti zas nejsou zrovna ti koho by člověk nějak obzvlášť měl rád na svatbě. Takže vlastně v úvahu připadal jen jeden můj kamarád, kterýmu říkám alternativní otec a pak prababička, moje extchyně. A to, že jsem nedělala výzdobu na auto nevěstě, tak z toho se nestřílí.

      Vymazat
  12. To je krásné. Blahopřeji. 🙂👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trošičku nás sice zaskočili, ale co už. Je to plně na nich jak si to udělají....

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....