01 dubna 2022

Když se má....




.... něco podělat, zaručeně se to podělá
dokonale. Naskytla se mi možnost prodlouženého víkendu a tak jsem se rozhodla odjet na chatu. Sice předpověď nebyla moc lákavá, ale co, řekla jsem si, tak budu dělat na zahradě, je tu na spálení hromady větví z ořezané třešně a už tu překáží. A pěkně se u toho aspoň zahřeju. Navíc od Chocně až do Prahy kvetly už slivoně všech druhů, tak jsem se těšila jak si tady na chatě zafotím. První zklamání, tady nekvetou. Ještě tu je na ně zima! Místo do jara které vládlo celou cestu jsem z autobusu vystoupila do echt podzimu s mlhou jak mlíko a třemi stupni Celsia. V chatě po manželově týdenním pobytu jak po výbuchu, tedy prý něco takového proběhlo. Zničehonic prý spadla skříň. Nechápu proč a jak se to stalo, skříň tu stojí víc jak dvě desítky let, je dost těžká a najednou v noci spadne? A při pádu posunula kamna, z vypadlé komínové roury se vysypaly saze, ty muž sice částečně vyluxoval ale také částečně zašlapal do koberce. Všude se něco válelo, v kuchyni hromada špinavého nádobí... Prostě po cestě náramně milé překvapení. Zatopila jsem si, dala kafe avyrazila na nákup. Ve městě jsem zjistila že oblíbená vinotéka je z důvodu rekonstrukce zavřená, tudíž jsem si nemohla ani k následnému velkému úklidu pořídit inspiraci. A k večernímu relaxu. 
Po třech hodinách uklízení jsem si mohla konečně zatopit i nahoře a dát si alespoň čaj. Při vybalování jsem zjistila, že jsem doma nechala baterky do foťáku, ta která je v něm má jen 12% a nabíječku na nexíka mám taky doma. Na Nikouše tu mám, ale na nexíka jsem si druhou ještě nepořídila... 
A ráno?? Ráno bylo nasněženo! 
A tak si tu aspoň dělám sauničku a za chvíli se tu ukoušu nudou!! 😖😤



Aspoň že i ten tablet fotí..... 

23 komentářů:

  1. Vendy, to bylo ale nemilé překvapení. Místo pohody a rozjímání několika hodinový úklid. A ještě foťák bez náhradní baterky, to naštve. Ale i mně se to občas stane, pak to zachraňuje telefon. :o)
    U vás sníh, u nás jen prší.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám v záloze telefon, právě kvůli tomu jsem tentokrát při jeho koupi hleděla na kvalitu foťáků v něm. Ale celkově to prostě byl ve všem víkend pěkně vypráskaný!

      Vymazat
  2. No tedy Vendy, to Tě čekalo překvapení. To by mi "hráblo"...Úklid sazí je děsný, protože se to hodně maže a ne a ne se toho zbavit. To tedy jsi měla opravdu výživný den. NA tu skříň asi přišel nějaký šotek. To bych tedy asi koukala! Hlavně, že už máš chatu zase v pořádku. Já vozím s sebou vždy baterku náhradní. Raději ,ale stalo se mi, že jsem si do foťáku zapomněla vrátit paměťovou kartu a paměť ve foťáku toho moc nepobere, tak jsem si musela koupit také ještě jednu náhradní, kterou vozím v batohu s sebou, protože co kdyby... Měj pohodové jarní dny a doufejme, že toho sněhu moc nebude, ale zima tedy je i tady....dnes celý den zataženo a na nule, maximálně byly +2°C. Měj se hezky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si debil chtěla kouoit náhradní nabíječku, na Nikouše mám dvě, takže jedna je doma a druhá na chatě. Ale na tuhle malou potvoru jsem to prostě zazdila. No budu to muset urychleně napravit. Tak z části to uklidil už muž, ale znáš ty jejich úklidy.... sice něco málo (opravdu jen to nejnutnější) vyluxoval, ale nenapadlo ho už vzít mokrej hadr a všechny plochy otřít.

      Vymazat
  3. Vendy, to překvapeni, které na tebe čekalo je jako z horroru, ale zasněžené fotky super. Teda fotografko, těšit se na focení a nechat doma nabíječku baterek to je velká chyba. 🤨

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý ten víkend byl řádně vypráskaný, takže zapomenuté baterie už byla jen taková malá tečka na závěr.

      Vymazat
  4. Teda, Vendy, ty si umíš udělat "super" prodloužený víkend!
    No, fakt se nesměju a cítím s tebou a doufám, že přijdou i chvíle relaxu.
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec tak prodloužený nebyl, ale ještě štěstí že jsem se tam vůbec vypravila, protože přijet tam třeba někdy s malou, tak to by byla katastrofa. Teď musím doufat, že to alespoň v současném stavu vydrží chvíli po dalším mužově pobytu.

      Vymazat
  5. No,pane jo.I kdyz občas,kdyz přijdu do pokojů panů,se kterymi tu bydlim,tak mam taky pocit,že tam něco řadilo.Naštesti saze nehrozi.U nas bylo sice zatazeno,ale prijemně az včera navečer jsem vlezla na lodžii a velky zvrat.Teplota spadla na 3 stupně a studeně foukalo.Snih u nas asi nehrozi,ale je potřeba,aby zapršelo.
    Hezky vikend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pokaždé když tam přijedu po manželovi, je jasné že nejdřív budu muset hodinu uklízet. A to se vždycky šíleně divý proč, když on to tam opřed odjezdem přece uklidil! Počasí bylo naprosto hnusný. Zima, déšť a pak sníh. Takže fákt radost!

      Vymazat
  6. Vendy o tom se mi často v noci zdává, že někam jedu a nechám doma foťák nebo si nevezmu nahradní baterku. To jsou noční můry. U nás je taky poprašek sněhu, byl i včera, ale do večera byl sníh pryč i když celý den popadával. Věřím, že tě to počasí naštvalo, taky nejsem nadšená, už jsem si tak zvykla zase něco kutit venku a teď se dívám jenom z okna. Měj hezký víkend, i když nebude podle tvých představ🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hodně naštvaná, potřebovala jsem tam spálit hromady větví než začne růst tráva, pak to člověk z ní doluje děsně blbě. Nejdřív mi to namoklo a pak i zasněžilo, takže jsem to musela odpískat. A jen sedět a topit a štípat dříví. To se opravdu nepovedlo...

      Vymazat
  7. Vendy a manžel to přežil? To je situace na panáka i pro abstinenty. Opatruj se, děvče, tohle není jen tak.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl štěstí že byl 200 kiláků daleko. Jinak by nepřežil! Nejhorší bylo, že jsem měla k ruce jen čaj nebo kafe. Panák žádnej!

      Vymazat
  8. Když se daří, tak pořádně, to tak bývá. Ale když není to, co člověk plánuje, aspoň je prostor na něco jiného, co by ho třeba ani nenapadlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nebyl prostor na nic. Plánovaly jsme s Míšou na sobotu náplavku a nic. Chtěla jsem makat na zahradě a nic. Jet se podívat do Dobříše na hotovou fresku na Oranžérii a nic. Jediné co bylo tak štípání dřeva a topení...

      Vymazat
  9. Vendy, nikdy to nebývá při jednom, ale tohle je téměř infarktová situace. Tak doufám, že dnes budeš mít klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle víkend nebylo v klidu absolutně nic...

      Vymazat
  10. Ahoj Vendy, když se něco po, tak to stojí za to. Neboj, nejseš v tom sama, poslední dobou to zažívám nějak častěji. Naposledy v týdnu, kdy jsem si zabouchla v autě doklady,peníze, telefon, klíče od toho auta, prostě vše... A stála jsem tak u zamčeného auta, sama v cizím městě. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, doufám, žes měla na sobě kabát a nebyl uvnitř auta! a pak by se hodil někdo, kdo umí vlézt do auta rychle a bez klíčů, viď? Jiřina z N.

      Vymazat
  11. Copak to, bylo to tvoje auto. Mě se tohle stát tak mě na místě klepne, protože jezdím autobusem a tím pádem bych se s tímhle vším mohla definitivně rozloučit. Ale máš pravdu, taky mám dojem že těhle divnověcí je v poslední době víc a víc...

    OdpovědětVymazat
  12. To je tedy řetězec "radostí", ale zase se pak můžeš odrazit ode dna :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady se člověk tak akorát spíš než odrazil od dna, tak se místo do písku zahrabat pod peřinu!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....