28 března 2022

První letošní projížďka ....

 


.... na kole bylo to, co předcházelo návštěvě
bledulkové rezervace. No jak to dopadalo, jsem napsala už v minulém článku, ale dneska vám chci ukázat co jsem při ní fotila. Když jedu autobusem za dcerou do Litomyšle  jsou místa kdy si říkám, jo, teď by se hodilo auto. Zastavit si a fotit. Autobus prostě nezastavím.... takže když jsem vyrazila na kole, jela jsem místy, kdy si vždycky říkám to předchozí. Díky kolu jsem si aspoň některá ta místa tentokrát mohla nafotit. Navíc jsem si tak mohla i maskovaně a mazaně odpočinout když už jsem funěla jak lokomotiva. Přiznávám, že jsem párkrát měla cukání se prostě vrátit, ale pak jsem si řekla, že přece nejsem takový srab abych to neujela.
Že jsem po návratu velmi ráda zapadla do křesla a stahovala fotky asi nemusím říkat. A večer jsem usínala už u televize 😏 ....

Byť bylo krásně slunečno, překvapil mne opar který barvil všechno do modra. Nejvíc to bylo vidět proti Kozlovskému hřbetu. Ale tohle jsou staré vrby okolo rybníku Pařezák, ráji to místních i přespolních rybářů 






Tahle březová alej je kouzelná po celý rok. Ale na jaře a pak na podzim, kdy se barví do zlaté je opravdu nádherná








20 komentářů:

  1. Ta první má v sobě zlato.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, protože na ní svítilo sluníčko, ten opar jí nekazil

      Vymazat
  2. Anonymní28/3/22 15:55

    Lydie

    Moc pěkné fotky známých míst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Známá, ale stejně vždycky když tudy jedu, pořád mají své kouzlo. Až nahoru na Kozlov.

      Vymazat
  3. Vendy, to jsou moc hezké fotografie a ta alej, ta je ! Měj se dobře. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta alej je moc krásná, ovšem podzim jí tedy úplně rozsvítí....

      Vymazat
  4. Vendy, pěkná projížďka. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec byla, i přes to jak mne zničila ;-)

      Vymazat
  5. Chápu, proč by si chtěla zastavit autobus. Je to nádhera!
    Vendy, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch pohledů je ještě víc, ale ty už jsou v takovým krpálu, že jet tam, vypustím duši! Nemám elektro takže musím spoléhat na svou kondici která je naprosto nulová!

      Vymazat
  6. Krasna přiroda.Ja jsem vyjela na kole v sobotu,ale ja už jezdim od 65 na elektrokole,ale únava se taky dostavila.Usnula jsem nezvykle brzo.
    Měj hezke dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já právě nemám, a ani na něj finančně nedosáhnu, tudíž musím pěkně vlastní silou. Ale tady u nás je to nutnost. Takže se zatím držím jen po relativních rovinách....

      Vymazat
  7. Moc hezké fotky. I když příroda je stále v jen v určitých barevných tónech, tak je se na co dívat.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, ale už třeba díky kvetoucím jívám se přece jen nějaká barva ukazuje. Za chvíli to budou trnky, mirobalány a třešně co rozehrají tu správnou jarní náladu. A po nich jabloně a najednou tu bude exploze barev.

      Vymazat
  8. Krásné fotky. Pohledy do krajiny mám také ráda.

    OdpovědětVymazat
  9. Projížďka na kole je senzační, je to rychlejší, než chůze a nemáš tak rozmazaný obraz jako při jízdě autem, můžeš si seskočit a zafotit, paráda. Jiřina z N.
    Já a moje horské kolo jsme se hodně kamarádili ...než mi to neduhy pokazily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky když se rozjezdím, občas nějaký výlet dám. Ale čím dál tím víc mi začíná vadit ta zdejší kopcovitost. Jenže na elektro nejsou peníze.

      Vymazat
  10. Kolo mně nikdy k srdci nepřirostlo, raději chodíme na túry, protože do kopce je snazší chodit než šlapat a kolo nejde také nikde jen tak nechat, když chceme jít se někam občerstvit. Ale na přiblížení po rovině se určitě hodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tady na vsi to je docela nutnost, pokud nechceš spoléhat na autobusy (navíc tam kam potřebuješ se většinou autobusem nedostaneš) a nemáš k dispozici auto. Samozřejmě že ty kopce jsou horší, ale zas jak sám víš jít pěšky z kopce je na kolena pěkný masakr. Na kole si to sfrčíš jedna dvě. ;-) Dneska už máš u každé hospody stojany takže kolo si zamkneš. Navíc je spousta cyklostezek kde je i nějaké to malé občerstvení. A do kopců už pomáhá motorek. Jen tedy já bych ho brala, ale nejsou na něj finance. Nicméně já to kombinuju. Na chatě chodím na procházky a tady jezdím na kole. I když tam mám kolo taky, jezdili jsme tam opravdu hodně.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....