14 prosince 2021

Tak trochu kouzelné ....

 


.... dopoledne bylo to stříbrnonedělní. Jelikož 
jsem už potřebovala po těch deseti dnech v práci v atmosféře neustálého napětí a slovních útoků nutně si vyčistit hlavu někde venku, sama, jen s foťákem, na nedělní dopoledne jsem si prostě naordinovala procházku ať se děje co se děje. A musím říct, že mi počasí přihrálo skvělou šanci. Ráno jsem vstala, z radostí zjistila že stále ještě je dost sněhu i když zataženo. Než jsem si ale dopila ranní kafe padla najednou mlha jak mlíko. Fákt hustá. 
Sice mi to trochu změnilo plán kam jít fotit, ale nijak katastrofálně. Vyrazila jsem tak do míst kde už jsem dlouho nebyla, ale díky polní cestě a stromům okolo ní jsem si říkala, že se sněhem a mlhou by to tam mohlo být docela fotogenické. Navíc než jsem vyfuněla do kopce, začalo se ukazovat, že zřejmě mlhu brzy vystřídá sluníčko, protože se rapidně začalo měnit světlo podle toho, jak se si sluníčko razilo cestu ven. Když jsem se dostala na polní cestu po které jsem měla v plánu pokračovat, pípla mi zpráva od známého, že jsou na zahradě a jestli se nechci zastavit. Proč ne? A udělala dobře. Nejen že jsem si užila hezké povídání, a nádavkem k němu i grog, ale když jsem se vydala na další cestu, sluníčko už se prodralo mlhou natolik, že nejen že hřálo, ale i krásně začalo mlhu rozpouštět. Ale tak akorát aby něco už z mlhy vystoupilo, a něco se v ní ještě schovávalo ....


Ještě u nás pod kopcem to vypadalo, že mlha převzala vládu na celý den. A že to byla mlha! 
Taková echt Made in UK













P.S. Moc všem děkuji za vaší podporu a útěchu v situaci v které momentálně je Bobí. A potažmo i já, protože k sobě nerozlučně patříme. Snažím se věřit na zázrak, ale taky uvažovat pragmaticky, protože s touhle diagnózou jsem se už setkala u většiny našich kočin a vím, že prostě je fatální. Sice jsem teď volala vetovi, dobré je že se nehorší, noc zvládl bez problémů a bez stresu, jedl! což je dobré, a jestli to nějak pomohlo se uvidí zítra podle dalších krevních odběrů...


18 komentářů:

  1. Vendy,udělala jsi to nejlepší co se dalo,vypadnout na chvilku ven. Fotky jsou úžasné a k tomu setkání s přáteli 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, hodně mi to pomohlo.... ovšem to jsem ještě netušila co mne čeká v pondělí, takže jsem měla skvělou náladu.

      Vymazat
  2. U nás už je zase bez sněhu. No jo, středočeské nížiny... :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď momentálně je situace venku jak přes kopírák. Taky zničehonic padla londýnská mlha. Jen tedy dneska bude držet, sluníčko je v tahu. Ale sníh ještě je....

      Vymazat
  3. Vendy, je mi moc líto Bobíška, snad se nakonec přece jen bude konat zázrak. Když něco snědl, třeba bude líp. Procházka i pokec s přáteli ti určitě pomohl myšlenky směřovat někam jinam. Fotky máš povedené. Mlha opravdu umí být fotogenická, když ji tak fotograf chce vnímat a umí ji, jako ty, nafotit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle byla sakra mlha, když jsem hledala kde mají ti známí zahradu s chatou, tak jsem tedy měla pěkně práce se trefit :D :D. Jedeme pro Bobího za chvíli, tak jsem celá nervózní co mi řeknou....

      Vymazat
  4. Vendy, někdy je potřeba jít ven a nechat alespoň na chvíli starosti za sebou. Obdivuji krásné fotky. Jak se sluníčko prodírá mlhou, to je krása.
    A Bobímu pořád držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to nádherné dopoledne, to počasí dělalo kouzelné věci.

      Vymazat
  5. Nádherné zimní obrázky, můj brácha, kdyby žil, by řekl : zima jak ve Sverdlovsku na nádraží.
    Vendy, dobře jsi volila cestu krajinou. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nevím jaká je zima na nádraží ve Sverdlovsku, počítám že ještě mnohem studenější, ale tady taky nebylo zrovna nějaké teplo.... ;-)

      Vymazat
  6. Tý jo, takovýho sněhu...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to už bylo něco odtáté. Bylo ho víc .... pořád leží a už třetí den je stejná mlha. Jen se to nepřeklápí do slunečna, ale straší hnusně až do večera a i přes noc.

      Vymazat
  7. Mně se ty zamlžené fotografie moc líbí.Ta cesta do neznáma a rozpité slunce,nádherné.Procházka venku a přátelé vždy spraví náladu.
    Vendy,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli té cestě jsem šla zas jednou tímhle směrem, ona vede takovými krásnými partiemi kde jsem si říkala že by bylo hezké fotit.

      Vymazat
  8. Nádherné fotky! Dobře si udělala, užila sis procházku, focení i povídání - ono to je občas potřeba!
    Přeji hezký večer a držím palce!
    Helena

    PS: v UK jsem byla několikrát, ale takovouhle mlhu jsem tam nezažila :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já nevím, já v UK nebyla, ale jejich mlhy jsou pověstné ;-).... ale jestli jsou opravdu takové, tak to nemohu posoudit :D Já už teď tyhle poslední tři dny před volnem tedy dávám s největším sebezapřením, už toho mám za celý rok dost, hlavně těch lidí. A jako kdyby to tušili, tak jsou každý den protivnější a protivnější....

      Vymazat
  9. Moc hezké fotografie Vendy. Nějak nestíhám chodit na počítač. Ještě dokončuji nějaké dárky a peču cukroví. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já letos nějak nemám na nic náladu, neměla jsem čas kvůli práci z které jsem chodila naštvaná, a teď zas není nálada kvůli Bobešovi. Navíc se mi blbě zadělávají těsta protože mne hned začne bolet ruka. Je to prostě už druhý rok takové prapodivné.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....