28 listopadu 2021

Sníh, advent ....

 

.... mi tak trochu teď zabírali čas. 
Sníh proto, že neočekávaně napadl po mnoha a mnoha letech takhle koncem listopadu a krásně mi tak nahrál pro fotky do výzvy u Trvalky
co se týče prvního sněhu. V pátek napadl, zůstal, a hned jsme tu měli nehezkou bouračku. Včera krásně svítilo sluníčko a tak jsem musela hned vzít foťák a oběhnout zahradu. Dneska sněží zase, takže k těm prvním zhruba deseti centi pomalu přibývají další. 
Ovšem zkomplikoval mi zas ten náhle přišedší advent, neb mi zapadal strom který normálně zdobím světly a teď se do něj nemůžu dostat. A to jsem si to osvětlení na něj už namotala dřív, ale mezi tím foukalo, a světýlka jsou na solární panely a ty my zahučely někam do středu túje. Takže je potřebuju odtamtud vytáhnout a znovu nějak vymyslet jejich umístění tak aby na ně mohlo co nejvíc světla.
Od čtvrtka se motám kolem výzdoby, dodělávám, přidělávám, měním představy abych nakonec dneska všechno dotáhla do zdárného konce a začala svítit tak jak se na advent sluší.
P.S. Taky se vám zdá, že to nějak šíleně prchá dopředu ten čas? 

A jelikož sníh si nechám až na příští víkend, dneska zas sušiny...





















34 komentářů:

  1. Vendy, máš tu opět kouzelné fotografie.M.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný fotky
    ..Tady v Polabí resp.dolnim Povltaví sníh propadává, ale "neuchycuje"se..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opičí hory hlásí stále sníh a opět padá.... ;-)

      Vymazat
  3. Vendy, krásné fotky. Tuhle jsem se Tebou inspirovala a taky trochu sušiny fotila, ale tak hezké fotky nemám.
    Sníh si schovávám do výzvy od Jiřinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo.... taky mám do výzvy ale jelikož stále leží a teď zas docela hustě padá a mě čeká zítra zas cesta do města, tak budou ještě nějaké na uveřejnění....

      Vymazat
  4. Já jako obyčejně na advent nesvítím. Vlastně ani na Vánoce. Jakási elektrická světýlka jsem dostal před 30 lety jako dárek a nikdy jsem je nepoužil :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u tebe bych ani nečekala nějaké elektrické bláznění. Spíš pěkně decentně klasické voskové svíčky ....

      Vymazat
  5. Krásné fotografie,mám tyhle sušiny ráda,ale letos jsem je nefotila i když bych ještě mohla.U nás sníh není, prší.Doufám,že je na Kozákově,ale ten je pořád v mracích.
    Já mám světýlka moc ráda,však už pořád svítím.
    Vendy,měj hezký předvánoční čas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady sníh stále leží, a zase sněží. Drobně ale hustě. Výzdobu doma nedělám nebo minimálně, a venku to také nepřeháním, ale světýlka prostě musím mít všude.

      Vymazat
  6. Zajímavé fotky, líbí se mi.
    Přeji hezký adventní čas. J.

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě nedávno bylo docela teplo a teď máme sněhu jak ve vánoční pohádce. U našeho paneláku už děti sáňkují a bobují. I na stromech s peřinami sněhu to vypadá velice pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, relativně teplo bylo dlouho, ale je fakt, že na těch stromech to vypadá krásně...

      Vymazat
  8. Vendy, zdravím. U nás nasněžilo dost, je to na pohled moc hezké. Ale hodně to taje. Taky všude svitim a svíčkuju, mám to moc ráda. Měj hezký adventní čas a těším se na další snímky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu netaje, neb je pod nulou. I když večer jsem si říkala, že dneska už z toho asi nic nebude, ovšem velmi mne překvapilo že je, a že to zatím i krásně drží na stromech, což vypadá moc hezky. Když nic jiného, tak světýlek musí být plný dům. Zvenku i zevnitř. Tedy v decentní míře....

      Vymazat
  9. Vendy, s rozmisťováním světýlek začal manžel minulý víkend, právě kvůli předpovědi. Včera by toho mnoho nenainstaloval...
    Tak všichni svítíme a snad si užijeme i trochu adventní atmosféry...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na oknech mi nevadí jestli sněží nebo prší, máme hodně přetaženou střechu u domu, takže v každém případě si světýlka instaluju v suchu. Na té túji je mám taky už déle připravená, ale ten vítr a následně sníh mi udělal čáru přes rozpočet. Tak holt budeme snad svítit až to roztaje, nebo až ten sníh oklepu a vylovím ty solární panýlky.

      Vymazat
  10. I suché rostliny jsou jak vidět fotogenické. Světýlka na solární pohon, to je super. Jen s těmi panely to asi bude horší. Asi je přivázat k zapíchnuté tyčce vedle stromku. Michal už má v pokoji světýlka navěšená, manžel má na okně elektrický svícen a já jen zapaluji čajovou svíčku v solné lampě. Tak nějak to flákám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No něco budu muset vymyslet. Ale až ten sníh na stromě strašit nebude. V kuchyni máme velkou hvězdu se světýlky, na chodbě tři svítící poutníky, v obýváku svítící městečko a dodatkové světýlka na adventním věnci a já mám u sebe malou hvězdu a v lucerně svítící kouličky. A samozřejmě okna. Ta jsou také osvětlená

      Vymazat
  11. Moc krásné záběry. Přeji Ti krásný advent.

    OdpovědětVymazat
  12. Vendy, tak u nás po sněhu ani památky. Viděla jsem tak dvě vločky ve vzduchu, tak snaha nějaká byla. Krásné fotky jako vždy. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady překvapivě zůstal sníh ležet a stále připadává. Ale nedávám šanci tomu, že by to vydrželo přes vánoce.

      Vymazat
  13. Jo,jo uteklo to. Najednou je tady advent. Sněhová nadílka zkrášluje krajinu a já si říkám, že takhle by to bylo krásné o Vánocích. Jenže už několik roků to nevyšlo.
    Fotky OK !
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nepočítám s tím, že by to vydrželo. To je zas moc brzy na to aby to ještě ixkrát neroztálo.

      Vymazat
  14. Wendy, fotografie jsou úžasné, a dovedu si představit některé i pěkně zarámované. Advent je tu, jen ten sníh v Praze chybí, ale alespoň sem tam vločka padá a tak tu adventní náladu pěkně dotváří. Měj krásné adventní dny. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jsou z celé krásy jen mokré sr*čky. Včera celou noc lilo a dneska to je hnus šedivej. Díky za pochvalu!

      Vymazat
  15. Líbí se mi devítka - "chmýří v rudém".
    Pěkný bokeh.

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné skoro mimozemské. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Máš ty fotografie, Vendy, moc povedené a dokázala bych si mnohé z nich představit na zdi jako obrazy. Už to říkám pokolikáté, ale nemám zeď tak velkou, aby se mi alespoň 4 ks vešly.Škoda, měla bys kšeft.
    Těším se na tvé i ostatních blogerek snímky se sněhem. Bude-li to napříč republikou, uvidíme, kdo má pravou zimu.
    Fajn by bylo, že pro nejpůsobivější foto první cena by byla fréza na sníh, hihi.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí liják. Tady jednu noc pršelo a je po kráse. Zas je tu ten hnus rozblemcanej....to si mě potěšila že by ti stálo za to si ty fotky pověsit na zeď, vážím si toho.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....