26 října 2021

Na skok v Litomyšli ....

 

.... na Zámeckém návrší se dnes octneme.
To jsem měla takový hlídací den, když malá nechodila do školky a ani dcera ani zeťák ani druhá babička nemohli hlídat. A tak jsme se šly jako vždy projít na zámek (zahrát na klavír) a do Klášterních zahrad (proběhnout se ve vypuštěném brouzdališti a použít dílo Olbrama Zoubka jako houpačky). Bylo krásné počasí a my si to obě užívaly. 
Takže dnes Litomyšl po sté a po sté stejně krásná ....









V Klášterkách ještě byly sklenění ptáci a i něco k nim přibylo. Aneb jak si udělat nechtěně selfíčko. A jak fotka napovídá, všechno je focené mobilem, protože foťák jsem sebou neměla, jela jsem totiž rovnou večer z práce k dceři








Že mě babí nenajdeš.... čili schovávaná v Zástupu. Tak se totiž jmenuje tohle dílo Jasana Zoubka, syna sochařů Evy Kmentové a Olbrama Zoubka








24 komentářů:

  1. No ale takové selfíčko Ti můžu jen závidět. Litomyšl stojí za zastavení. My jsme byli v létě jen na náměstí, na výstavu k zámku jsem rodinu nedostala 😐 Měj se hezky, Vendy. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojí za vidění a zámek nemusíš ani navštívit, stačí si ho jen obejít, ale samozřejmě že vevnitř je taky krásný. V Klášterkách je každý rok v létě něco jiného co se týče instalací, letos to byly ty skleněné plastiky.

      Vymazat
  2. Vendy, krásné fotky z Litomyšle. 👍👍👍 To selfie je kouzelné, stejně tak jako vnučka. 💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě to nějak nedošlo, že to až tak bude zrcadlit :D. Prostě se mi to líbilo tak jsem to cvakla, až doma na počítači jsem zjistila že máme takový selfie

      Vymazat
  3. Vendy moc hezké fotografie. Litomyšl je krásné město a zámek bych také ráda navštívila. Letos už to nebude, protože dnes jsme původně chtěli na výlet, ale kvůli sílící nákaze COVID19 jsme to vzdali, protože hodně lidí v hromadné dopravě pravidla a nařízení stejně nedodržuje a i když očkovaní jsme, bojíme se riskovat. měj se moc hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě už jsou lidé zhnusení a naštvaní. Stále se něco slibuje, stále se něco přikazuje a efekt minimální. Nechte se očkovat bude konec! Jo, ale opatrně se tak trochu zapomíná připomínat, že ta vakcína není všelék jak se nám vláda a hlavně Babiš snažili namluvit a že stejně onemocní očkovaný jako neočkovaný. A že světlo v tunelu je na dosah a budeme zase žít jako před kovidem. A ejhle, ono nic. Já jsem zvědavá, jestli se uskuteční aspoň jeden ze tří zájezdů který mám rezervovaný. Tedy spíš ze dvou, jeden bych jela jen s podmínkou že by v Praze nastupoval ještě někdo krom Padesátky.

      Vymazat
  4. Vendy, krásná procházka v Litomyšli. Moc se mi líbí to selfíčko. My jsme tam byli jen jednou a ráda bych se do Litomyšle ještě někdy podívala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to já jsem tam tak dvakrát do měsíce. Tedy dole ve městě, u dcery častěji.

      Vymazat
  5. Vendy,nádherné fotografie a jak píše Růženka,selfíčko v kouli je parádní.
    Do Litomyšle bych se ráda podívala,ale vždy jsem si říkala,že je to moc daleko.A zrovna nedávno jsme o ni mluvili a manžel povídá,to není daleko.Je to kousek za HK a tam jezdíme.No je to od HK asi 55 km,tak doufám,že mě tam vezme.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy si člověk říká jak je něco daleko, a přitom ton zas tak daleko není. Já takhle byla překvapená, že do Olomouce jedu jen půl hodiny vlakem....

      Vymazat
  6. Vendy, to je moc hezká fotka v té kouli! Do Litomyšle jezdím ráda. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to je taková maličká náhrada Prahy.

      Vymazat
  7. Litomyšl mám ráda.
    To selfíčko je fakt super.

    OdpovědětVymazat
  8. Těžko by jste si vybraly hezčí místo!
    Vendy, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak krásných míst je habaděj, ale tohle máme za humny....

      Vymazat
  9. V Litomyšli jsem už nebyl, ani nepamatuji. Naposledy snad při cestě domů z výstavy v Poličce před osmi lety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi by ses divil co je tam jiného nového. Tak kdybys někdy vyrazil tak dej vědět!

      Vymazat
  10. Sluší vám to jak jste zakleté do koule. :) Vendy, ta rybička v kašně u zámku se mi na fotce jeví jako skleněná, ale asi není nebo nebyla tenkrát při mé návštěvě. Světlo dokáže divy. Děkuji za procházku a osvěžení paměti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, ta ryba je stále železná. To jen ta úprava fotky z ní udělala sklo připomínající.

      Vymazat
  11. Toz moc pěkné fotky LitomyslemmA Jasan Zoubek má pěkné ostré zoubky m

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Litomyšli se fotí moc dobře.... no je to jak zuby dinosaura!

      Vymazat
  12. Litomyšl je nádherná, i když jsem tam byl v životě jen 2krát, dobře si na ni pamatuji. A Smetana, Váchal, Zoubek to také věděli.

    OdpovědětVymazat
  13. Pro mě je maličkou Prahou. A je mi v ní moc hezky. Jsem ráda, že vnučka žije v tak krásném městě s dlouhou historií.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....