02 května 2021

Růžová s bílou ....

 


.... aneb okrasná mandloň a magnólie.
 Něco hezkého pro dnešní hnusné počasí.
Ale zas echt hnusné. Fouká silný vítr, prší a oproti včerejším a předvčerejším krásným 20 resp. 15°C jen bídných osm. Sice se mi už od noci zalévá nová výsadba, ale to bych raději zalila konví, než tenhle humus. To že jsem si říkala, že by nebylo od věci aby trochu sprchlo aby se mi líp okopával záhon, neb za těch pár teplých dnů ta mokrá hlína ztvrdla na beton je sice pravda, ale jen sprchlo! Ne že bude pršet skoro celý týden. Tedy dle odborníků o kterých si začínám myslet zda vůbec odborníky jsou ....

Zatím tedy jen poupata, taky se jí nechce nějak rozkvést ...




Aspoň trochu sluníčka. Chytla jsem poslední světlo než se schovalo sluníčko za kopec a svítilo z celé zahrady jen na tu magnólii





A jedna zapomenutá fialka. V počítači. Na zahradě a ve spárách na terase vesele bují


Ve čtvrtek jdeme s mužem na očkování. Už víc jak měsíc čekám na nějakou zprávu od praktika, kam jsem nás přihlásila a nic. Tak jsem se naštvala a zaregistrovala jsem nás do nemocnice v Ústí. A bylo to hned. Mohli jsme už v úterý, ale to má muž nějaká jiná vyšetření. Jsem zvědavá jak to s námi zamává nebo ne. Potřebovala bych být fit, máme v plánu s dcerou a Bobulí vyrazit o víkendu na chatu a za prababičkou. Ale to závisí na tom, jaká bude moje reakce a taky počasí. Jak já už bych tam jela!!!!

27 komentářů:

  1. Růžová a bíla jsou krásná kombinace. U nás se také hodně ochladilo, ale říkám si, že příroda potřebuje zalít a spláchnout prach.
    I já mám jít ve čtvrtek na očkování, tak doufám, že to klapne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás si teď můžu vybrat ze dvou variant. Buď je ves plná prachu, nebo plná bláta. Ani jedno není nic moc. Okna raději ještě nemeju, nemá to vůbec smysl. Jeden den umeju, a druhý jsou zaprášený až hanba. O střešních ani nemluvím. Tam je sice parádně umyly ty noční lijavce, ale za dva tři dny to bude stejnej sajrajt na tom jak doteď. Já jsem zvědavá, soused byl po očkování tři dny mimo. Horečky, zle, bolest, slabost. A to mu je 55. Zítra v práci uvidím jak kolegyně, byla včera.

      Vymazat
  2. Vendy, u nás byla v noci celkem dramatická bouřka, dnes je fakt hnusně...
    Děkuji za úžasné fotky, fakt krása!
    Přeji očkování bez reakce! Manžel včera taky dostal termín, tak jsem ráda. Snad se dočkám i já...
    Měj hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nebouřilo, jen byly pěkný slejvance. Já pro jistotu objednávala hned oba, a většinou berou právě partnery vždycky najednou. On je navíc v rizikové skupině co se týče zdravotního stavu.

      Vymazat
  3. Vendy, opět nádherné fotky. 👍👍
    Včera jsem sázela jiřiny, činím tak 1. května pravidelně a uvědomila jsem si, že ta zem je dost suchá. Překvapilo mě to. Věděla jsem, že má pršet, ale že bude lejt jako z konve.... Zvykli jsme si, že nám letní přívalové deště vyplavují garáž, která je metr a půl pod úrovní. Sice přes celý vjezd je kanál, ale ten přívaly vody nepobere. Takže mám zalité jiřiny a měli jsme letos poprvé vyplavenou garáž.
    Na očkování jdeme s mužem zítra. Registrovali jsme se už 14. dubna a dva týdny čekali na druhý PIN. Mimo Prahu to jde nějak lépe, Alči tchán 70+ se registroval 1. března do Motola a stále ještě čeká. Před Motolem nás varoval, jdeme na Homolku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sázela zas hromadu věcí co mi od sebe ze zahrady přesunula dcera. A ještě mne čeká zasadit pryšec. Ale zjistila jsem, hledíc na sousedku, že potřebuju narvat do země mečíky, chocholatice a dosny. A zas budu teď dva dny v práci dopoledne i odpoledne. Budu muset chytat nějaké mezery v případném dešti abych to zasadila. A musím posekat zahradu, počítala jsem se středou, tak snad nebude pršet. Na víkend zatím nemůžu spoléhat, nevím jak budu vypadat.... tady byly solidní slejváky v noci, to mi to mydlilo do střešních oken řádně. Během dne to byl spíš takový ten vlezlý podzimní déšť. Teď je sice klid, ale kosa, kosa a furt fučí. Tady to šlo v nemocnici ráz naráz. To u toho praktika je to na nic. Stejně tam zítra musím zavolat, potřebuju tedy říct aby si nás škrtli a že potřebuju kopii zprávy od ortopedky pro jiného ortopeda, v Litomce (je to známej dcery) v nemocnici kde by mi to měli operovat. Ta dnešní změna počasí mi dává zabrat, ruka bolí a nemám už žádné prášky a když jsem volala doktorce, ´jak jsem se domluvila se sestrou tak mi to nikdo nebral.

      Vymazat
  4. Krásná poupátka, povedené fotky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vendy zase jsi pořídila velice zajímavé fotografie. krásné je magnolie se sluníčkem v pozadí. Super! My už také máme první očkování za sebou. já zcela bez jakýkoliv příznaků, manžel měl průjem. Na druhou dávku jdeme až za 6 týdnů, tedy až 3.6.. Přeji Ti krásné májové dny. Snad se už konečně dočkáme teplých dní. Už po tom moc toužím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme druhou dávku 17.6. Jen doufám, že nelehneme oba ;-) Jak mě to teplo chybí, to je strašný. Člověk nemá na nic v té zimě náladu, nic ho nebaví...

      Vymazat
  6. Vendy, magnólie mám moc ráda pro jejich zvláštní krásné květy. Já jdu na očkování zítra v pondělí. Zaregistrovala jsem se ve čtvrtek, takže to šlo velice rychle. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, jak já je miluju .... jakmile se dostanu k rozkvetlé magnólii, tak jsem jak utržená z řetězu. To samé se sakurami...já jak jsem nás přihlásila do nemocnice, tak to taky jelo hned. Od praktika, kam jsem nás přihlásila před měsícem a něco ještě žádná zpráva.

      Vymazat
  7. Pěkné fotky - ostatně jako vždy.
    Přeji očkování bez komplikací.

    OdpovědětVymazat
  8. Až teraz som si uvedomila, ako veľmi mi chýba to európske jaro. Ďakujem za krásne fotky, ktoré mi ho pripomenuli 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď ho tu budeš mít hezky dlouho! ;-)

      Vymazat
  9. Vendy, krásná kombinace barev. My jsme byli na očkování v pátek a trochu to s námi zamávalo, takže nebylo ani těžké dodržet doporučení a odpočívat. Ještě včera mě hodně bolela hlava jako při chřipce, nemohla jsem ani telefonovat, uvidím, jak to bude dnes. Přeji hladký průběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že já na některá očkování měla jako malá reakci jako hrom, na jiné zas skoro vůbec. TBC mi museli dělat třikrát, protože na ty první dva pokusy jsem neměla žádnou .... dneska přišla šéfka jestli bych mohla přijít v pátek, tak jsem jí řekla že nevím jak mi bude, páč jdu ve čtvrtek na očkování. A jak to tak vidím, budu mít reakci i kdybych jí neměla... dneska jsem říkala že bych potřebovala kolem dvacátého volno na večer a hned kolegyně prohlásila že ona tedy za mě rozhodně nepůjde ... tak nevím jestli já budu chtít chodit za ní až se bude válet někde v Egyptě...

      Vymazat
  10. A u nás pořád nic. Ale už vím, čím to je, stačí si odebrat od teploty u tebe polovinu, a máš tu naší :D. Ani toho Bořka pořád nemůžu vypustit! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska tu je v poledne "krásných " 8°C. Ráno bylo samozřejmě polovička. Bořek, pokud není u vás permafrost, se zahrabe, neboj....

      Vymazat
  11. Zajímavá je fotka, kde máš větvičky s květy naležato, To se tak natahují za Sluncem:

    OdpovědětVymazat
  12. To jsem spíš musela experimentovat aby tam nebylo vidět prkno od terasy, natáčela jsem sice všelijak květináč ale pořád tam překáželo, nebo zas bylo něco co rušilo v pozadí.

    OdpovědětVymazat
  13. Dnes už máš asi očkování za sebou. Snad je bez problémů. Fotky jsou opět úžasné. Nejvíc se mi líbí ta třetí. Držím palce, ať se setkání povede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo... už to je za námi. Teď se pozoruju jestli mi neroste další pár rukou nebo uší....:D :D Chata se odkládá na 21.5. ne že by mi bylo zle, ale kvůli počasí. Dcera je děsně zmrzlá, a na chatě tu zimu snáší blbě. Já už jsem zvyklá, takhle zjara už mi to nevadí.

      Vymazat
  14. Tak to je nádhera, zvlášť ts magnolie květ zblízka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do magnóliových květů nahlížím zblízka velmi ráda!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....