05 března 2021

Dneska bych chtěla ...

 

.... začít malou úvahou, nebo otázkou? Jak
se to asi vezme. Všichni začínáme vnímat, že situace s nákazou se začíná opravdu vymykat veškeré kontrole. Vláda už evidentně neví jak dál, a díky tomu vydává, aby vůbec nějak ospravedlnila svou existenci, jedno chaotické nařízení za druhým, aby je po dvanácti hodinách zase rušila. Nemocnice napříč republikou kolabují jedna za druhou a až teprve teď vláda kývla na již dříve nabídnutou pomoc ze strany příhraničních nemocnic v Německu a Polsku, která mohla už dávno některým nemocnicím odlehčit. Premiér sám přiznal, když se ho poslanci v interpelacích ptali jaký má vláda připravený další plán pro případ, že nynější opatření selžou, nákaza bude dál stoupat, nebo se ustálí či se začne snižovat, že neví. Prostě neví, lebo žádný takový plán NEEXISTUJE! Oni neví jaká bude predikce...
Jedním z opatření, byť také kritizovaným, je povinné testování ve firmách. Týká se to i naší fabriky a nás, jako zaměstnanců firmy která má více poboček po celé republice a navíc pracujících v gastro službách. Mě osobně to nevadí, i když asi to není nic příjemného. Ale mám doma muže, který je pro covid přímo lahůdka nabídnutá na zlatém podnose. A hrozně nerada bych ho nějak ohrozila. Myslím si, že ta trocha nepohodlí je to nejmenší, co můžeme obětovat pro to, aby se situace začala aspoň trochu lepšit. Navíc i nám osobně přinese aspoň na chvilku pocit bezpečí. Samozřejmě že co platí dnes nemusí platit zítra, ale myslím si, že každý zachycený případ a vytrasované kontakty poslané do karantény alespoň pomohou trochu nemocnicím. Když jsem na fb odpovídala podobnými větami na status (samozřejmě negativně laděný) u jedné známé blogerky, dostalo se mi pěkné sprchy v podobě vyjádření jiné u ní komentující, že bych se tedy měla nad sebou hodně zamyslet, a nutit lidi do toho aby se jim nějaká nemehla šťourala v nose, v lepším případě je zranila (co se mělo stát v horším nevím, asi umístění čipu) a že se jedná o bezprecedentní znásilňování osobnosti nutit k něčemu takovému zdravé lidi. Dál jsem už její obsáhlý koment ani nečetla, protože tohle mi úplně stačilo. Co mne zarazilo, byla ale  (vůči mě) reakce oné blogerky. Už dřív jsem si všimla, že její komenty jsou čím dál tím útočnější, nesmiřitelnější, stejně jako jejích fb přátel, a navíc postrádají zdravý rozum a nadhled, který jsem u ní vždy pozorovala a měla ráda. Chápu, že situace kolem nákazy a vlastně i před ní nebyla pro mnoho lidí zrovna růžová, a teď se ještě přidává hromada fake news, sdílení různých hoaxů které lidé berou za pravdu pravdoucí a v jejich jménu vedou svatou válku proti těm, kdo mají jiný názor, nejistých prohlášení i ohromná bezmoc obyčejných lidí, ale i tak si myslím, že zdravý rozum by stále měl mít navrch. Aspoň u nás obyvatel, když ho nemá u našich politických představitelů. Já svou diskuzi k onomu příspěvku utnula a dál neodpovídala na věci které mi nepřipadly podstatné. Ale zůstala ve mě určitá hořkost v tom, jak dokážou sociální sítě lidi tak rozleptat. Takže se vás chci zeptat, také vám připadá že plošné testování (zdarma) je znásilňování osobnosti? Že to je další "porobení" lidí? nebo myslíte že to je užitečný nástroj, který by nás mohl alespoň trochu posunout ke zlepšení situace? 

No a teď zas trochu sluníčka a pár bodláků ....









34 komentářů:

  1. Vendy, souhlasím s Tebou. Vůbec mi nepřipadá, že by plošné testování znásilňovalo lidskou osobnost. Naopak, myslím si, že odhalení nakažených jedinců, vytrasování jejich kontaktů a následná karanténa snad přispějí k zastavení epidemie. Také sleduji komentáře na FB a někdy mi zůstává rozum stát nad tím, čemu lidé věří i nad tím, jak lidé agresivně reagují. Na testech jsem byla 2x a netvrdím, že je to příjemné, ale dá se to přežít. Je to jen chvilka.
    Fotečky jsou krásné, bodlákům to se sněhovou čepicí sluší. U nás je dnes bílo, uvidíme, jestli sníh vydrží. Naše vnučka z něj má velkou radost, mamka jí raději zatajila, že asi brzy roztaje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymita sociálních sítí je mocná zbraň. Pod ní se schová všechno, v ní si můžu vybíjet své frustrace a nenálady. Podkopávat autority, rozesílat hoaxy a sdílet vyjádření podvodných serverů, a pěkně tak rozleptávat lidské duše. Kdo si ověřuje že všechno co se tam objeví je pravda? Stále hromada lidí věří že co je psané, to je dané. A když to sdílí Anča, kterou znám ix let, hele, tak to určitě táto musí bejt pravda.
      Dneska je nádherně sluníčko od rána, tak mne čeká kácení trav na zahradě. Už to je potřeba...

      Vymazat
  2. Anonymní5/3/21 10:50

    Milá Vendy, hned zkraje odpovím na otázku, myslím že to není žádný zásah do osobních práv, mě se tohle naštěstí netýká, ale určitě bych se testovat ráda nechala, pokud bych se v práci stýkala s lidmi. Teď je ovšem otázka, jak pozdě je k tomu přikročeno, skoro 10 minut po 12 hodině. Další otázka je, že např na Slovensku proběhlo 2x plošné testování a jsou na tom jako my. Mě teď nejvíc ze všeho štve přístup k očkování, nezodpovědnost lidí, kteří se stále scházejí, ať doma, nebo v práci.. naprosto zbytečně. A šíří a šíří... a já poctivě sedím doma, a myslím, že už to nikdy neskončí. K očkování - štve mě moje praktická mudr, která očkovat nebude, a v našem středisku nikdo. Všechny ty mudr znám, znám jejich pracovní morálku - 3 hodiny denně, znám jejich finanční odměny
    vím jak řeší pojišťovny, asi bych jim dala vybrat … očkovat, nebo chodit testovat, nebo sloužit v nemocnici.. Kde je Hipokratova přísaha? Doba je fakt zlá, a každý z nás by měl pomoct to řešit. Nakonec je to fakt na nás. A ještě dovětek, Burešovi by se to mělo spočítat. Fakt s Tebou souzním. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše obvoďačka sice očkovat bude, nicméně zatím nejsem stoprocentně rozhodnutá. Ovšem na druhou stranu, při té rychlosti jakou to pokračuje, na naše ročníky dojde bůhví kdy. jen si říkám, proč je potřeba těch rezervačních systémů. proč když budeš chodit ke svému praktikovi to nenechají na něm, ať si ty lidi zve on sám! Ví kolik má vakcín, ví kolik lidí má v jaké věkové skupině a může tak pružněji jednat! Vypadne mi pro nemoc paní Nováková, tak v její věkové skupině je pan Halekal, ten může hned tak si pozvu jeho. Chápala bych ještě ten systém v těch velkých anonymních očkovacích centrech, ale u praktiků....No spočítat by se to mělo nejen Burešovi, ale i Ovarovi a všem v jejich skvadrách. Ale hlavně se to teď účtuje těm, kdo Bureše volili!

      Vymazat
  3. Vendy, naše země má obrovský problém v tom, že od začátku září, kdy se rozjížděla druhá vlna, nemá žádný plán, jak se z toho průseru vyhrabat. Za to slovo se omlouvám, ale jiné mně v dané situaci nenapadá.
    Balancujeme na hraně. Místo koncepce tu dochází pouze ke střídání na postech ministrů, náměstků, hygieniků a dalších. Jsme v rukou šílence, který ničemu nerozumí, neposlouchá rady odborníků a žije s přesvědčením, že jen jeho názor je ten správný. Těch 21 tisíc mrtvých jde za ním. Ono jich je víc, protože na to svinstvo umírají lidé i doma, aniž by byli diagnostikováni.
    Proč tady rozhoduje člověk, který tomu rozumí jako kůň kafi???
    Proč je hluchý k názorům odborníků??? Maďar už v srpnu volal po znovuzavedení roušek a když ho poslechl tehdejší ministr zdravotnictví, dostal za uši.
    A ta kreatura v Lánech si mne ruce a spřádá svou pavučinu, doufajíc, že se země přikloní k Rusku a Číně. A kdo se ocitne na jeho blacklistu, má smůlu. A prý že zajistí vakcíny. Děkuju, nechci. Z těchto dvou zemí rozhodně ne!!!
    Zeť má pod sebou v práci 24 zaměstnanců, od středy už pouze 7, ostatní mají covid. Už v létě, když se to u nich ve firmě rozjelo, nastoupila na ně hygiena (sice až po týdnu) a všechny otestovala PCR. A ejhle, byl tam přenašeč, který neměl žádné příznaky. Shodou okolností v této firmě pracuje i syn. Testovat se budou znovu až příští týden, nemají víc než 250 zaměstnanců.
    Jsem pro plošné testování ve firmách, i kdyby našli jen jednoho nakaženého, jako tomu bylo ve výše zmíněné firmě, stojí to za to.
    A pokud to někdo pokládá za znásilňování osobnosti, omezování svobody, je sám omezený. Bez testů a bez očkování tohle nikdy nemůže skončit. Měl by si to uvědomit každý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla jsi to všechno tak jak to vidím i já i většina lidí, kteří používají zdravý rozum, nemám k tomu co dalšího dodávat. Já vím, že jestli to jsou antigenní testy, že nemají stoprocentní spolehlivost, vím, že co platí dneska nemusí platit zítra, ale aspoň trocha jistoty v dnešní nejistotě se hodí. A pokud to testování bude každý týden, tak se to snad dá vydržet. Uvidím jak budu mluvit po prvním testu ;-)....

      Vymazat
  4. Už ten despekt ... nějaká nemehla ??? Skláním před každým takovým, který musí trávit celou pracovní dobu ve skafandru, s utemovanými ústy a dnes a denně se šťourat lidem v otvorech. Já jsem dnes už dvanáct hodin v respirátoru, bolí mne hlava, dýchám sračky, ale nestěžuji si. Jsou jiní, kteří to mají na sobě i 24 hodin.
    Sama za sebe a jen za sebe .. měla jsem s očkováním problém, veliký. Psala jsem to u Miloše, něco podobného jsem zažila před 35 lety s očkováním proti žloutence. Vakcinace nebyla řádně prozkoumaná. Čím více se situace a krize nyní ve společnosti prohlubuje, tím víc cítím, že prostě budu držet hubu a krok a očkovat se nechám. Jinak své druhé vnouče uvidím až půjde do školky a první až bude tančit v tanečních.
    Můj omezený a chorý mozek, unavený a ztrápený, nějaké pošťourání vydrží, pokud pomůže, nevidím většího problému.
    Ty jsi člověk, který vyvolává emoce. Píšeš věty a myšlenky narovinu a já nemám problém to přijmout. Ty jsi rebel, ale tam uvnitř je citlivá duše, kdo tohle neobjevil, má s tebou problém. Možná chybně, ale i ta diskuze na FB možná vznikla takto mimo mísu i další komentující se pak přidají. Já se přidávám málokdy, nikoliv že bych byla bez názoru, to né, ale psát své názory bez dialogu z oka do oka, leckdy perly sviním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začnu od konce, ona to ani nebyla diskuze, bylo to jen můj jeden koment k tomu , že já to testování vítám a proč. Nic víc, nic míň. Začala to hrotit ta paní která se do mne začala navážet, jí jsem napsala že bych k jejímu komentu měla spoustu připomínek, ale že od toho odstupuju, protože je vidět, že s ní se nedá rovnocenně a inteligentně diskutovat. K ní se tedy pak ještě přidala ta blogerka se svými dost pochybnými argumenty a názory, které jsem ani nedočetla do konce, protože je už znám od loňského roku skoro nazpaměť. A dál jsem se do toho nemíchala, protože se k diskuzím na fb přidávám opravdu jen velmi výjímečně, ale někdy mne komentář či status natolik vytočí svou debilitou, že to prostě nevydržím. Ono taky hlavně jde o destinaci odkud pocházejí a s kterou mám své nedobré zkušenosti i z úplně jiné oblasti, z dandíkářství. Spíš mne udivil právě ten názor že jde o "znásilňování". To, že mimo jiné, právě kvůli takovým lidem je situace jaká je, ale to už oni nevidí. Oni se vidí obětí znásilňování jejich osobností. Co se týče očkování, to jsem ani nezmiňovala, protože to je kapitola sama o sobě, která dokáže opravdu rozpoutat bouři. S tím jsem dosud tak nějak na štíru. Ano nebo ne. Je to k něčemu, není to něčemu. Pomůže to, nepomůže .... očkování jako prevence, za to ano! očkování jako všelék? No, tam si nejsem jistá, ale nejsem vědec, nejsem lékař. Beru to svým rozumem, že pokud tě to stejně nechrání před nákazou ani tím abys nákazu dál roznášela, tak si kladu otázku k čemu to tedy momentálně zrovna teď je. Pokud by to mělo vést k tomu, že nebude průběh nemoci pokud jí chytíš fatální, tak pak určité odůvodnění pro ano vidím. Jenže, než se na nás dostane, kdoví co bude. protože při téhle rychlosti a nekoordinovanosti a vlastně i velké nepřipravenosti, byť se nám Bureš snaží namluvit jak je dobrej v organizaci všeho kolem očkování, se na naše ročníky dostane bůhví kdy... Začínáme být víc a víc psychicky na dně, přemety vládních opatření jsou ubíjející a vedou k tomu, že lidé opravdu nevědí co bude za hodinu, za den, za týden. Co bude po tom 24? březnu. A vůbec jim nepomůže když premiér řekne že to neví! Až co navrhne vláda! Myslím, že si to ten kokotvir naplánoval docela dobře, do doby kdy jsou u nás rok co rok volby. A podle toho taky situace vypadá. Totální únava myslí a duší u normálních lidí a sbírání bodů a politické šílenství u těch nahoře. To nemůže mít dobrý konec.,.,

      Vymazat
    2. Milá Vendy, ráda jsem si tuto diskusi pod tvým bodlákovým příspěvkem přečetla a v podstatě souhlasím se Simonkou.
      Předně - líbí se mi tebou vyfocené bodláky.
      Jelikož jsem důchodkyně a mohu být doma, nechodím promě pošty, lékárny, obchodu nikam ( a občas k doktorovi do Prahy ), občas vyjdu do přírody za město... nosím rok roušky, dodržuji doporučené postupy a hygienické návyky mám, naštěstí, zmáklé, nemám zatím problém. Kromě blogů nikam nechodím a tak takové opačné názory na tuto pandemii nevnímám, ale štvou mě lidi bezohlední a provokující, kteří nevidí, že ohrožují jiné. Není to náhodou trestné, když budu vědět, že jsem nemocná a vystavím jiné lidi své nemoci? Ty přiblblé manifestace jsou co?
      Tahle vláda je podle mne slabá, policajta nevidíš celý rok, ale na fotbal nebo hlídat manifestaci - to jich mají najednou dost.
      Přeji ti, abys byla zdravá a tvůj manžel také, tahle situace se vymyká normálu, tak se taky lidi musí chovat jinak!, přirovnala bych to k moru ve středověku.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    3. No, ono spousta lidí nikam nechodí, je doma a stejně to chytnou. Manifestace jsou zatím jediné co proti těm kreaturám které nás do téhle situace svou neschopností, liknavostí a absolutní nekompetentností ve věcech kde by hlavně měli rozhodovat odborníci a hlavně je měli poslouchat, dostali! Teď v téhle situaci jsou a budou největšími roznašeči viru dělníci v průmyslu, a když nemá vláda na to průmysl alespoň co nejvíc utlumit, když už ne zavřít, tak to testování bude jedinou možností jak se dostat k nějakému normálu. Mor taky vždycky přišel a zas odešel, a kokotvir tu už s námi taky bude pořád, jenže se s tím holt musíme naučit prostě existovat...

      Vymazat
  5. Nikdy bych nevěřila tomu, že tohle řeknu, ale dle mého názoru a pocitů mi přijde, že už jsme součástí jakési "neviditelné" totality a války zároveň, kde už vůbec nejde o nějakou vzájemnou ochranu před virem (co se politických taškařin a věčných změn v opatřeních týče). I přesto si však myslím, že plošné testování je k něčemu a může to být jeden ze světlých bodů do budoucna ke zlepšení situace.

    Každého to už vytáčí, trvá to rok, ale přesto nevidím důvod, proč bychom měli bojkotovat nošení roušek - je to absolutní minimum. Přesto bohužel narůstá počet těch, kteří na to z vysoka se*ou a proto se logicky aktuální počet nakažených bude těžko nějak výrazně zlepšovat (nehledě na soukromé chlastací párty na bytech apod.).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, ale tady by už člověk musel brát v potaz i demografická hlediska. Rodinná zázemí, vzdělání .... ovšem základ je v tom, co předvádí už víc jak rok političtí představitelé a to, že máme opět na krku volby. Lidé jsou unavení z jejich kotrmelců, příkazů, zákazů a jejich rušení, z toho, že se nedozví alespoň horizont čtvrt roku, co se připravuje, jaký je plán, co budeme a co nebudeme smět. Četla jsem takovou poznámku. Vláda rozhoduje evidentně tak, že se podívá ráno z okna a podle toho jestli svítí nebo nesvítí sluníčko tak se zrovna rozhodne. je to nadsázka, ale bohužel ono to tak vypadá! takže do tohoto chaosu vstupuje další hráč a to jsou sociální sítě plné podvratných serverů, hoaxů, navíc anonymity kde lidé na sebe můžou beztrestně dštít síru a to dál ještě zhoršuje náladu už tak dezorientovaných a naštvaných lidí. Takže si pak řeknou, no jo, nosit roušky, k čemu. Nám zakazujou chodit do hospod a sami si po hotelech chlastají, tak co, Franta dělá párty tak jdem. Lidé se chovají podle příkladů, podle toho co vidí kolem sebe, a když vidí jen chaos, nedodržování nařízení od těch kdo je sami vydávají, to že jim se nedostane postihu, zatímco lidem ano, tak jak se tedy mají jinak chovat? Jako ti nahoře a kašlat na pravidla...

      Vymazat
  6. Většina zemí měla vlny dvě, my už máme čtvrtou; ty dvě jsou tedy jaksi naše vlastní a těžko se to dá všechno svést na nějakou vyšší moc. Můj postoj je jednoduchý: Celostátní plošné testování (jako bylo např. na Slovensku) rozhodně NE, testování ve firmách rozhodně ANO. Čímž neříkám, že je to samospasitelné ani že výsledky budou vždy správné, ale pomoct to může výrazně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to aspoň to minimální, co můžeme pro sebe i okolí podstoupit. Možná, až mi budou šťourat v nose potřetí a počtvrtý, tak taky budu asi mluvit jinak, ale mě to aspoň na chvíli dá jistotu, že když se mi teď doma pohybuje rizikovej manžel, kterej naštěstí díky tomu úrazu neleze do kanclů a fabrik (že nejsou peníze je jiná věc) takže je chráněnej, ale že ho nemůžu ohrozit já. No mezi námi, asi teď popudím spoustu blogerů, ale tahle klika okolo té blogerky je z Brna a okolí. A už i přes dandíky jsem si mnohokrát ověřila, že to je prostě úplně jiná galaxie. Jak na fb tak i při osobních setkáních...vím jen o dvou výjímkách a to ještě proto, že jedna je pražská náplava a druhej je člověk který žije střídavě v Austrálii a Brně.

      Vymazat
  7. Výtěr v nose? Brnkačka. Až ona "osoba" zažije párkrát bez anestezie kolonoskopii, gastroskopii či bronchoskopii, pak teprve může mluvit o něčem "nepříjemném".Je vidět, že žije v bublině svého zdraví a ostatní jsou jí šumafuk. Ale na každého jednou dojde. Možná jsem staromódní, ale nosím poctivě roušku, jsem doma, sociální kontakty mně moc chybí, ale snažím se vše respektovat a dodržovat. Asi jsem byla vychována v jiné době, než je ta dnešní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gastroskopii jsem si užila, na kolonoskopii už jsem tedy nešla. Já se snažím žít tak jako předtím. Tedy ne že bych flámovala někde potají, neflámovala jsem ani předtím, ale roušku nosím v práci a ve městě a všude tam kde je povinná, ale když jdu ve vsi do obchodu a nepotkám ani nohu, nebo po cestě z práce, tak to ne. V práci v tom taky lítám a tak jsem ráda že se vydejchám. Navíc se snažím chodit bokem od silnice, kde všichni chodí abych je nepotkávala. Za chvíli to už půjde na kole, tak to bude lepší. Na procházky chodím, a s rodinou se také setkávám tak jednou za čtrnáct dní a když potřebuju k doktorovi, tak jdu taky, nenechávám to až na příště. Beru to tak, že pokud to má člověk dostat, dostane to i když se bude sebevíc chránit (viz Jíťa Kopecká) ale aspoň není člověk psychicky zdeptanej, protože i to samo nahrává jakémukoli onemocnění. Navíc, když teď bude testovanej pravidelně zeťák i já, a dcera je na OČR s malou, tak se zas člověk cítí klidněji. Takhle jsme ztrávili celej loňskej rok a všechno OK, jen zeťák si tím prošel, a tak to zvládnem i tenhle. Musíme. Musíme si to moc přát a ono se to splní. prostě si musíme říkat nás ten hajzl nedostane a být pozitivní v myšlení!

      Vymazat
    2. Jani, tohle se ti povedlo, máš obrovský palec nahoru :-)

      Vymazat
  8. Situace je skutečně na hraně a nikdo neví, co je za tou hranou. Testovat se necháváme dobrovolně, nikdo si jako znásilněný nepřipadá, dost mě zaráží klid, úsměv a povzbuzení v očích sestřiček. Víc z nich vidět není...Skláním se před nimi. Člověka obtěžuje respirátor a ony jsou kdo ví kolik hodin ve skafandrech.
    Další zkušenost o očkovacího centra. Doprovázela jsem sovu mámu (80 let). O vedení pardubické nemocnice si mohu myslet a myslím své, ale tady opět smekám. Jak se tam zachází s dezorientovanými a vyplašenými seniory - fakt smekám, všichni byli super, všichni oslovovali mámu jménem, všechno jí vysvětlovali třeba třikrát...
    Jen kdyby se očkovalo víc.
    Vendy, moc ti přeji, aby si byla vždycky negativní!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona dotyčná patří nejen k odpíračům očkování ale i testování. Já sama zatím pořád nevidím v očkování nějakou samospásnou záležitost. Připadá mi, že v době když tu stále je tolik nákazy mezi lidmi, a že očkování primárně nezabrání ani nakažení, ani dalšímu nakažování ostatních, jedině že zajistí lehčí průběh, i když pokud by zabránilo zbytečným úmrtím taky dobře, tak mi to moc zas tak extra ochrana nepřipadá. Později ano, jako prevence asi dobré. proto nejsem zatím úplně rozhodnutá jestli ano nebo ne. jenže tou rychlostí jakou to u nás postupuje, kdoví kdy přijdeme vůbec na řadu. Ale stále jsem přesvědčená, že testování je to nejmenší co se dá momentálně dělat.

      Vymazat
  9. Milá Vendy, ono je celé maličko na prd. Pracuji ve Fakultní nemocnici, byla jsem i pár měsíců na covid oddělení, takže do toho trošku vidím. Podle reportů, které nám ředitel dělal při každé změně situace je vidět, že to, čím nás krmí vláda, potažmo televize, je hodně, ale opravdu hodně zkreslené. Jenže i takové velké nemocnice musejí poslouchat příkazy sezhora, takže i covid lůžka, která byla volná, se na něčí rozkaz zaplní. Jsem na urologii. Denně máme 6-8 operací. Všechny nejsou akutní....
    Testování v podnicích není špatná věc, pokud si ho zaměstnanci nebudou muset platit sami. Ale bude úplně na nic, pokud se nebudou dodržovat ochranná opatření. jak jsem si mohla přečíst na jiném blogu, posílají zaměstnavatelé své pracovníky na pracovní porady do jiných regionů...Tam jim zajistí ubytování...??? Je jim umožněn vstup do sklípku...??? Tudy cesta nevede.
    Slibovali, že očkovaní nemusejí na covid testy, když v okolí bude někdo covid +. Musí, je úplně jedno, jestli je nebo není proočkovaný...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vláda potřebuje lidi které může držet pod krkem, kteří se bojí a nešli proti ní. A jak nejlépe toho dosáhnout? Tím že se budou bát. A to udělám tak, že jim budu celej rok valit přes média (vždyť tam přece musí mluvit pravdu, co novinářská etika?) do hlav klíny o tom, jaká je katastrofální situace ve zdravotnictví. Takže co udělají lidé? Ze strachu, že nedej bože by je nechali někde zhebnout kdyby se jim něco stalo, raději sedí doma, div ne i tam nosí roušky, nosí je na svých vlastních zahradách, v autě se svými vlastními dětmi. Podkopávají svou imunitu, ale! nevylezou na ulici a neprostestují proti vládě a jejich nesmyslům, nevystraší jí natolik aby si dál na jejich hlavách netančila a neplácala se po ramenou jak jim to zas natřela a hurá, jede se ke kámošovi do hotelu chlastat... je jasné, že v některých regionech opravdu je situace neudržitelná, sakra, přece jen si ty stavy ohrožení apod. nemůžou ředitelé nemocnic vyhlašovat bezdůvodně! A pokud je to na rozkaz vlády, tak v tom případě to je opravdu hazard se zdravím a cílená likvidační akce a tudíž je něco shnilého ve státě českém. A to velice velmi. No když jsem to u Dáši četla, hodně mne to zarazilo, i to, že na to vůbec byla ochotná přistoupit? jasně, jde o práci, o peníze pro rodinu, ale v téhle situaci? nekomentovala jsem to nijak, ale tak nějak jsem si říkala, jó holka, máš cos chtěla. Co se týče očkování, nejdřív nám slibovali že nás to zachrání před nákazou, to je jediná cesta, že to je nutné, že .... později, ovšem velmi neradi museli přiznat, že jediné co to očkování umí, je zmírnit průběh nemoci. Nezabrání ani nakažení tvému ani tomu abys ty nenakazila jiné. Dobře, pokud to může zachránit před fatálními následky, má to smysl, jenže když to nezabrání šíření, je to k ničemu, jen další věc která lidi rozděluje. Tak proč se nehledají léky, a dobře, ať se očkuje až nákaza klesne natolik, že to očkování jako prevence bude mít smysl. Testování v podnicích by mělo být zdarma, proplácí to pojišťovna. Sice ty testy nejsou, jak se ukazuje, stoprocentně spolehlivé, ale aspoň něco zachytit pomůžou. Ovšem přes to přese všechno počítám, že stejně se nic nezmění, že čísla půjdou dolů jen velmi neochotně a čeká nás podstatně delší čas uzávěry.

      Vymazat
  10. Myslím, že testování a hlavně očkování jsou jediné dvě rozumné věci, kterých bychom se měli držet zuby nehty, ať se nám líbí nebo ne. Mně osobně je nesmírně odporná představa, že se mi někdo šťourá špejlí hluboko v nose, na druhou stranu mám za sebou dvě dost velké operace, ke kterým samotná příprava byla několikanásobně odpornější, takže si nemyslím, že bych to v případě nutnosti nepřežila. :) Při pravidelně opakovaných testech si tím nejsem úplně jistá. ;)

    OdpovědětVymazat
  11. No jsem zvědavá co budu namítat po třetí a dalším testu! Tedy pokud bude platit to, že se bude testovat jednou týdně. A když jsem si zažila gastroskopii, myslím, že tohle přežiju taky! s očkováním zatím nějak úplně skamaráděná nejsem, a taky než na nás dojde řada.... bůhví co bude. Už se objevilo kříženec viru který je ještě větší sekáč, a očkování pro něj nic neznamená, tak se uvidí....

    OdpovědětVymazat
  12. Vendy, místo, aby se lidi semkli a trochu odpovědně řešili situaci ( bez ohledu na ty nahoře, ať jsou jací jsou!) tak se jen pořád mele o tom, jestli chodit někam chlastat nebo na fotbal, to jako lidi nemají jiné starosti? Já osobně si nesmírně vážím lidí, zaměstnaných ve zdravotnictví a to na jakémkoli postu.Jak dokážou i v této vyhrocené době uklidňovat a potěšit třeba lidi nemocné rakovinou, kteří jsou už tak ve špatném stavu a ještě ta hysterie okolo. Je spousta dalších zaměstnání, kde se denně setkávají s lidmi a mohou se bát, že covid chytnou, prodavači, úředníci, pošťáci, stačí pak jeden nezodpovědný pacholek a je průšvih.
    Dcera dělá v lékárně, musí chodit na testy a co jako?
    A odpírači - navlečte si skafandr a buďte v tom 12 hodin a dělejte vše jako by nic.Pak si budete zdravotníků vážit.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono dokud nepoznáš na vlastní kůži, nevíš. A nevěříš. Tady je velkou chybou, že vláda nedokáže lidi uklidňovat, ale naopak jim sype jeden katastrofický scénář za druhým, nařizuje, přikazuje, místo aby jako všude jinde ve světě vysvětlila. A lidé by jí poslouchali v nařízeních určitě víc, než teď. A hlavně by se taky musela vyvarovat excesů svých členů (Havlíček, Prymula a spol.) Protože nic víc lidi nepoštve proti nařízením než když je nedodržují ani ti, kdo je vydávají...

      Vymazat
  13. Včera se i v naší firmě řešilo telekonferencí testování, v pondělí se dozvíme bližší informace, ale jedno jisté, testovat budeme, budeme si to dělat sami a nejspíše to nebude šťourání v nose. S testováním ve firmách rozhodně souhlasím, můj tatínek je momentálně covid nemocný, nakazil se ve firmě a ta celá, kromě šéfa, lehla. Jen se po tom testování děsím toho, že z nás bude polovina nemocných a naše firma lehne taky :D.

    Když už se zapojím do nějaké diskuze na FB, musí to být fakt něco extra a stejně tam skončím ukamenovaná, protože mám jiný názor. Nešvarem dnešní doby je odsuzování pro jiný názor, neschopnost diskuze a slušné komunikace, je mnohem jednodušší hned zaútočit a udělat z tebe prvotřídního blbce, nejlépe ovci, jak je dnes moderní nazývat lidi, kteří více či méně dodržují vládní nařízení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo....na fb se velmi dobře a velmi pravidelně kamenuje, proto ani já se moc nezapojuju, to už mne něco musí hodně nadzvednout. A pak většinou zjistím, že jdu proti všem kteří zhlouple opakují různá hoaxová klišé a nejsou schopní používat svůj vlastní mozek. No já jsem zvědavá jak to bude organizováno a v jakých intervalech to testování na nás hodí. Navíc my, jelikož jsme jiná firma než ta v které se provozujeme se povezeme na vlně té firmy pro kterou zajišťujeme stravování. Takže já budu lítat vždy daný den dopoledne na testy. Protože já mám směnu až odpoledne, a to už tam nikdo testovat nebude, neb odpolední směna tam přichází dávno přede mnou.

      Vymazat
  14. Vendy, souhlasím s tím, co jsi napsala, nemám co dodat!!! Vystihla jsi to přesně. A že jsou někteří lidé agresivnější a zlí, jsem zaznamenala taky. Taky vše dodržuju, nikam když nemusím nejdu a stejně jsem koronáč chytla a to dost. A ještě mě plno lidí řeklo: "No vidíš, že to vyjde na stejno, my na to kašlem". Přeju Ti hlavně zdraví Lenka. P.S. Chválím moc fota bodláčků, jsou jak posypané kokosem, moc krásné to máš.
    www.babilenka.cz
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony sociální sítě jsou jako hospoda.. Mtim že kecy se šíří rychleji a na větší vzdálenost, a bohužel jsou mnohdy brány vážněji. M

      Vymazat
    2. To jo, ale v hospodě, tváří v tvář těm který s tebou sedí u piva si lidi netroufnou to na sítích. Protože když s někým sedí in natura, a maj blbý kecy, může se jim lehce stát, že dostanou po čuni. Tohle jim na sítích nehrozí a tak si to tam užívají...

      Vymazat
    3. Je to dlouhé a lidi nevidí nikde žádné výsledky a neví kdy to skončí. Někteří se smíří s danou situací a pokorně se přizpůsobí. Jiní jsou naštvaní a rozhořčení a proto se uchylují víc k agresivnímu jednání a jednání typu, nemá to cenu, všechno dodržuju a nic. Tak proč to dělat... všichni by jsme už potřebovali opravdu relevantní informace, vysvětlení a to myslím vysvětlení slušné, relevantní proč a co ....zatím se nám dostává chaosu, nevědomosti a nechutného jájínkovství kreatury, která se pasovala do samozvaného vládce všehomíra a za všechno si chce slíznout smetanu.

      Vymazat
  15. Já si myslím, že to testování by mohlo pomoci právě v odhalení nepříznakových pozitivních, kteří roznášejí nákazu a předávají jiným, kteří pak nemusí být bezpříznakoví a vlastně mohou mít i těžký průběh. Ovšem doma zažívám nyní strašné šoky z reakcí mého nejmladšího syna, který propadá hysterickým záchvatům ze strachu z odběru, že třeba bude nakažený a všichni mu budou nadávat, že je nakazil on. Bojí se...., sleduje všechny články, všechna nařízení a já nemám šanci ho od internetu a těchto zpráv odstavit. Klidně mě vzbudí v jednu hodinu v noci, co si zase vláda vymyslela a křičí, nadává....to všechno ze strachu. Při tom už na testech jednou byl, když měl bronchitidu a tedy musel se nejprve covid vyloučit. Zvládl to bez problémů. Já jsem vděčná za každou chvilku klidu.

    OdpovědětVymazat
  16. Rozhodně si myslím, že testování smysl má, jenže problém je, že platnost jeho výsledku je velmi krátká, dnes mám negativní test a už zítra můžu být nakažený.
    Jinak to testování není nic hrozného, řeči, že se nám budou přes nos šťárat málem až v mozku, jsou úplně scestné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, však říkám, co platí dneska nemusí platit zítra, nicméně to hlavně pomůže odhalit bezpříznakové lidi, kteří by jinak nevědomky roznášeli nákazu dál. A tak je vlastně hned můžou eliminovat. Což samo o sobě je už úspěch. no uvidím, dneska mi psala vedoucí že mám dorazit do práce dřív (musím zas dopoledne právě za koviďáky) že máme dnes testy.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....