28 března 2021

Co to tu máme? ....

 


.... na náměstí?



.... nějaké fotky za výlohou...


.... co to asi je? podíváme se ještě blíž ....


No a je tu. Símo, moje jubilejní výstava. První a pidimini. Bez fanfár a bez oslav, ty jsi nemusela ke kadeřnici a kosmetičce, a dokonce jsi ani nemusela nikam jezdit. Jak už jsem se zmiňovala, přihlásila jsem se do této akce . Výloha se našla, tiskárna se našla, byť malé výhrady bych k ní měla, ale zas na druhou stranu musím říct že měli skvělý přístup, a dokonce mi i přidali na hotové fotky očka na zavěšení, ač jsme se o tom nijak nebavili. A tak jsem včerejší dopoledne věnovala věšení fotek do předem připravené výlohy.
Jen co se moc nepovedlo, byly fotky instalace. Začalo totiž silně pršet, takže jsem to musela hodně rychle nacvakat aby mi nemoknul moc objektiv. Tak jsem vám fotky ještě zvlášť tady stáhla aby jste viděli které tam vlastně jsou ....







P.S. A víte co mne bavilo ještě víc? Následná propagace akce! Nejen na fb stránkách kde jsem v jedné skupině o fotkách ČT, ale i v regionálním deníku kam jsem sesmolila tuto malou noticku



Tady všude se lidé účastní ....




Jsem zvědavá, jestli se z té třebovské skupiny třeba někdo přidá, protože jim přece musí bejt blbý, když jejich město propaguje Pražák!!!

40 komentářů:

  1. Wendy - posílám ti velkou gratulaci k tvé pidi výstavě. Je krásná a věřím, že se budou fotografie moc líbit.
    Měj pěknou neděli. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju, nevím co kdo na to, a jaké budou reakce, to mi poví asi paní majitelka....

      Vymazat
  2. Velikou gratulaci posílám! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak gratuluji k první a jistě ne poslední výstavě ... když se zadařilo v těchto podmínkách👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono se to podařilo protože to nebylo tak nákladné. Proto jsem to i chtěla zkusit.

      Vymazat
  4. Moc Ti gratuluji k výstavě. Vybrala jsi krásné fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, no bylo to hodně těžké, ale řekla jsem je jaro, tak to chce něco jarního...

      Vymazat
  5. Moje milá, jak já bych ráda šla ke kadeřníkovi, kosmetičce a jak ráda bych přijela.
    Leč věřím, že tento stav jednou skončí a já tvou výstavu skutečně shlédnu.
    Navíc do roku 2030 máme spoustu času.
    Veliká gratulace, vybrala jsi skvostné záběry, cesta do světa fotografie se nadevřela !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký ohlas i ve městě! Až přijdou na fb na to, že je reprezentuje Pražák, asi jim to možná zhořkne... ale díky tomuhle jsem dostala tip na místo, kde by se dalo instalovat pár fotek už jako možná výstava. Ovšem až se budou moct otevřít restaurace a nasyslím si něco na tisk.

      Vymazat
  6. Vendy, obrovská gratulace k premiérové výstavě.🌹🌹🌹 Věřím, že po tomto prvním počinu, budou následovat i další. Fotky jsou parádní. 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale co bude, kdo ví. Pořád jde o to najít prostory a nasyslit peníze. Dostala jsem tip na jedno místo, ale to je momentálně zavřené.

      Vymazat
  7. Gratuluji! Tak se podařilo a ani to netrvalo tak dlouho. Skvělý začátek a určitě u něj nezůstaneš. Fotografie kouzelné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla hodně překvapená, že jsem našla místo hned na druhou žádost, a tiskárna byla skoro po ruce. Teď stejně nejde nic dělat jiného než syslit prachy na něco lepšího...

      Vymazat
  8. Gratulace k výstavě. Už jsem ji dnes shlédla "na živo". /ani jsem nemusela jít k holiči ap.. jak píšeš./
    Škoda, že Ti paní majitelka nepůjčila ještě druhé okno - Ty by jsi tam měla co vystavit - máš tolik pěkných fotek. Také je fakt blbá doba - náměstí dnes odpoledne bylo "jako po vymření".
    Byla jsem tam s vnukem - také se mu fotky líbily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono ta jedna stačí, na to jsem měla finance a ani mne to nezruinovalo. A jsem ráda že jsi se zašla podívat!

      Vymazat
  9. Jé, já přesně vím, který krámek to je! Moc gratuluji, Vendy! Asi výstavu neuvidím na živo, ale mám s tebou velkou radost!
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bude tam až do konce dubna, tak možná ti to vyjde. A že víš kde to je je fajn, aspoň bys to nemusela pracně hledat ;-)

      Vymazat
  10. Blahopřeji.Pokud pojedeme k mamce zavelím "přes Třebovou". Měj se. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti moc děkuju. No nevím jestli bude mít tvůj šofér radost, že ho potáhneš kvůli šesti fotkám přes Třebovou ;-)

      Vymazat
  11. Vendy, gratuluju ! Musíš z toho mít radost, že to dopadlo a Tvoje první výstava je na světě. Přeju Ti to, je v obchodě nějaký sešit na zapsání reakcí ? Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra! Na to jsem zapomněla! Ale mohla bych majitelce napsat, jestli nějaký nemá....jsem ráda, i když je to v takových polních podmínkách. Nicméně alespoň jsem na tohle měla finance...

      Vymazat
  12. No, vida, hned ta výloha výloha zkrásněla. A květy jsou také nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ona má paní majitelka ty výlohy hezké i bez těch fotek ;-).... spíš byla obrovská náhoda, že jsem bez toho abych si nějak tu výlohu předem prohlídla zvolila fotky a jejich velikost tak, že se tam v pohodě daly nainstalovat. I v nějakém řádu....

      Vymazat
  13. Velká gratulace. Jak se říká, nějak se začít musí. Vybrala jsi krásné fotky. I když, ty máš krásné snad všechny, vybírání muselo být těžké.

    Taky bych se zapojila s paličkovanými obrázky. Jednou bych je chtěla někde vystavit. Ale Prostějov se zatím neúčastní a do Brna se tématicky moc nehodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč by ses nemohla za Prostějov zúčastnit? Nafotíš je na nějakém pěkném pozadí, domluvíš se na výloze, dáš tomu třeba název Kouzlo paliček.... ono to je o tom, kdo najde odvahu, ne o tom že se účastní města. To je individuální akce lidí kteří rádi fotí a chtějí se o fotky podělit, nezávislá na městě. Jo, začátek aspoň není tak finančně náročný. Nemusí se až tak dbát na podkladový papír, sklo dost zkresluje. Na klasickou výstavu už by to muselo být o kvalitě všeho.

      Vymazat
  14. Vendy, jaký ohlas ve městě? snad jaký ohlas ve světě! Jsi dobrá a tak přeji, aby se tvůj věhlas skvělé fotodokumentaristky šířil rychleji než covid!Držím palce a na příští výstavu přijedeme se Simčou a dáme bublinky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, budu ráda, že se bude líbit aspoň pár lidem ve městě. To by bylo moc fajn, ty bublinky bych si s váma dala moc ráda....

      Vymazat
  15. Nádhera. Gratuluji.
    Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
  16. Výborně, myslím, že podobná akce je výtečný "trénink" na obsáhlejší výstavu, a jsem moc rád, že to klaplo. Tak ať se fotky líbí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsem zjistila, že mne baví spíš to všechno kolem. zařizovat, hledat, a propagovat. A taky na tohle jsem stačila finančně i když to skoro litr stálo taky. Nicméně jsem nemusela řešit jakej fotopapír, a jestli to dát na nějakou desku. V té výloze to je tak trochu šumák, protože se to sklo stejně leskne, a myslím, že za ten měsíc budou i pěkně vybledlý, no a ty nasunovací rantlíky s očky na to přidělání úplně stačí a ten papír to krásně drží a natahuje. Ale odnesla jsem si tip na jedno místo kde by se dalo udělat něco víc oficiálního a přitom bych nemusela shánět catering. Je to jedna pizzerka která takové akce podporuje.

      Vymazat
  17. No super. Blahopřeji. Prorážíš do světa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proboha! Jakej svět!! Vždyť si sama viděla jaká je Třebová řiť s jednou jedinou památkou která za to stojí.... jinak jen koleje a nic.

      Vymazat
  18. Vendy, gratuluji k Tvé první výstavě. Výběr fotek se ti povedl, jsou krásné.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju, jen to prostě nějak furt jako výstavu neberu. Prostě mi to tak nepřijde ;-)

      Vymazat
  19. Velká gratulace i ode mě....!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti to nepsala? Že už to visí? Díky moc.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....