27 února 2021

Za co nás ....

 

.... kdo trestá, že nám vládnou zloději a bezmozci.
Jo, normálně se snažím na blogu všem politickým tématům vyhýbat jak čert kříži, nicméně když jsem si dneska četla nová vládní opatření, otvírala se mi kudla v kapse. Něco takového vyprodukovat, no to klobouk dolů...myslela jsem, že všechny zhůvěřilosti už vláda vymyslela, ale jak je vidět, zdaleka svou kreativitu ve vyhlašování "ochranných" pravidel ještě nevyčerpala. Myslím, že teď začnou právníkům a advokátům teprve ty pravé žně. A ústava, ta jen tiše úpí co se z ní vlastně stalo ....

No, a tak pro zlepšení nálady další část detailů ...










16 komentářů:

  1. Vezmu to z jiné oblasti, z té nejdůležitější.
    Má švagrová tento týden sloužila tři dvanáctky na covidovém příjmu a nejsou lůžka, není nic, nemocnice jsou doslova v prdeli. To je tragédie, neoperují se nádorová onemocnění, zdravotnictví skutečně ryje hubou brázdu.
    V současnosti bych všem popřála jen a jen zdraví, nejdůležitější neonemocnět !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třicet let se tu zdravotnictví jako celek zanedbávalo. Platy v něm byly tak ostudné, že se spousty lékařů a sester rozhodli dělat v zahraničí. Rušily se tu nejen lůžková oddělení ale přímo celé nemocnice. Navíc ministerstvu přišly sestry málo vzdělané a musí mít titul. Takže si odpálili další lidi, kteří už mohli dva roky být k dispozici. Varovné hlasy se neposlouchaly a teď se ukazuje jak tragická ta vládní nařízení, a tím myslím VŠECH vlád od revoluce, a nezájem za tu dobu byla a jsou. Nejsou lidi, nejsou lůžka, je jen obrovská ostuda. Navíc se neomezil ten největší roznašeč viru. Průmysl. Takže jestli budeš camrat jen po území vsi nebo večer jen na pětset metrů od domu, to je prostě něco absolutně nelogického. Kolik lidí je v noci venku? Kolik se jich za tu noc nakazilo? Sama si ve zdravotnictví byla dlouhá léta, takže víš jak se s ním zacházelo. A teď se to všechno vrací v téhle fatální podobě.

      Vymazat
  2. Vendy, fotky jsou krásné, moc je chválím.👍👍
    Ale to ostatní? Jak je možné, že to ti panáci nahoře nechali dojít až tak daleko? Podělali to už před Vánoci, kdy vše otevřeli. Chápu ty lidi, kteří se radostně vrhli do obchodů, do fitek a v podstatě všude tam, kam nějakou chvíli nemohli. Teď má vláda argument, že za to všechno si můžeme sami. Prdlajs. Kdyby nechtěli být za hezké a nerozvolnili, ta křivka nemocnosti by pokračovala v poklesu z konce listopadu. A všichni bychom to ještě vydrželi, i když bychom skřípali zuby. Ten taneček, který prováděl Babiš a spol. v tomto týdnu, to opravdu nemá obdoby. A výsledek? Jak říkala Keliška v Troškových filmech: "Du blejt, velebnosti."
    Dnes jsem četla vtípek: "Ve Škodovce je 694 nakažených a vláda zareagovala pružně - zavřela papírnictví."
    Neteř dělá ve Vinohradské nemocnici. Jsou už všichni na pokraji fyzických a psychických sil, kdy se musí rozhodovat, komu jakou péči ještě mohou poskytnout.
    Opatruj se!!! A vlastně my všichni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. A to ostatní? Odpovím slovy písničky Jarka Nohavici a Čechomoru z filmu Rok ďábla. Zvracím horkou krev.... Co si myslím o tom jak se tu zahlušilo zdravotnictví za minulých vlád jsem už psala Blondýně. A to jak ho dorazili ministři za ANO, to už nemá obdoby. Komunistům likvidace téhle země a jejích lidí trvala čtyřicet let. Babišovi, Zemanovi a spol. na to stačilo let osm? A rok (ne)řešení pandemie....

      Vymazat
  3. Poslední opatření radši komentovat nebudu, zrovna před chvílí jsem se u zpráv rozčílil, a každá srdeční příhoda může být v současných podmínkách fatální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zprávy nesleduju už dobrého půl roku. Stačí mi podívat se ráno na Seznam a zjistím hned co zas vyplodili za paskvil. Ještě se na to koukat, slyšet toho slovenskýho sociopata jak kurví češtinu, to bych tu televizi musela rozbít.

      Vymazat
  4. Souhlasím, je to fakt síla! Jak ten paskvil, tak situace, ve které jsme. Děsí mě, že by se někomu teď něco stalo a potřebovali jsem lékaře, nemocnici...
    Vendy, neklesej na duchu a drž se, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady zatím nemocnice i lékaři fungují, tedy jak kteří, ta naše se schovává jak to jde. Ale jak dlouho to bude fungovat...

      Vymazat
  5. Nejsi v tom sama, řekla bych, že se nás rozčílilo víc. Ale já se tak nečertím kvůli těm zákazům a příkazům, ale kvůli tomu, že když už podělali v létě to otevření hranic, kdy se nám to sem natáhlo ze všech možných koutů světa znovu, tak se k tomu takhle nepostavili čelem hned, když viděli, že se to už v srpnu řítí do parádního průšvihu. Myslím, že kdyby se na jeden měsíc komplet všechno uzavřelo, měli bychom od října klid, obchody, školy a všechno ostatní mohlo v klidu fungovat a v kombinaci s očkováním starších lidí se mohly řešit jen lokální ohniska a hranice. Nejhorší je, že my, obyčejní lidé, to vidíme, ale ti nahoře byli schopní kvůli volbám obětovat zdraví i životy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celou dobu jsou všechna vládní rozhodnutí podřízená jen jedné věci. Udělat z Babiše Boha, aby zas vyhrál volby. A když se k tomu přidá to, že rozhodují absolutní nuly, lidé jejichž jedinou kvalifikací je členství v ANO tak je průšvih na světě. Mě ubíjí ta moje absolutní bezmoc něco změnit, to že musíme být takhle trestáni, protože to nejsou ochranná opatření, to je trest za něco, co zkurvili ti nahoře. Oni neumí přiznat že to nezvládli a že už nevědí co dál, to by se pokazila image, neumí říct Nezvládli jsme to, je čas odejít a nechat to na opravdových odbornících, nebo aspoň je poslouchat a podle toho se zařídit. Ne, Babiš všechno umí všechno zvládá a odborníky nepotřebuje neboť kdo může být ještě lepší odborník než on sám? Je to sociopat a narcis, který poslouchá výhradně jen sám sebe. komunisti zničili tenhle stát za čtyřicet let. Babišovi stačil poslední rok a něco.

      Vymazat
  6. Jenže, aniž bych se zastával téměř "jakesovskeho" politika Babiše, který není často schopen dát dohromady souvislou větu,.. Je otázka, kdo jsou ti "skuteční" odborníci... Každý z oneh, které by člověk mohl považovat za odborníky, říká něco jiného... A vezmeme si třeba Václava Klause, což sice není odborník v oboru, ale má politické zkušenosti jeho slovo má váhu, a presto se jaksi "utal"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím odborníky - špičkové krizové manažery, a odborníky v lékařství, kterých máme dost jiných něž jsou populisti typu Blatného, Prymuly, Šmuclera a Flégra, ale vláda nehodlá jejich hlasům naslouchat. A popravdě oni sami si s vládou nechtějí špinit ruce, pokud s nimi ona vláda jedná způsobem Musíš nám jít na ruku, jinak ty,ty,ty ....

      Vymazat
  7. Vendy, opět parádní detaily. Také jsem se rozčílila a dneska znova, když jsem slyšela, že by se lidem v karanténě měla náhrada mrzdy vyplácet ve 100% výši. Tedy pozor, nezávidím jim to, ale bojím se, že tento krok naopak přinese větší nárůst nákazy. Proč? Lidi se budou klidně scházet, aby nemuseli být v práci a pobírali plnou náhradu. V této euforii, která ve státě panuje si lidi rádi doma odpočinou za plnou mzdu. Tak pojďme na to. Jeden má narozky, tak je pojďme oslavit. Nemají to rodiny jednoduché, já vím, když třeba zavřely mnohé podniky a služby a obchody lidi jsou doma musí platit nájmy svých podniků a podobně. Těm by náhrada náležela, ale tento krok spíše povede k větší neukázněosti mnohých vyčůránků. Fakt jsou to všichni bezmozci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, podle mne se to bude sakra zneužívat, ale na druhou stranu, pokud budou lidi smrdět doma tak snad i to pomůže k tomu aby se to mírnilo. Tady jde o to, že nemají odvahu ani vlastně chuť zavírat fabriky (vždyť kolik jich patří Babišovi) a tak je k něčemu, že v nich bude jen míň lidí, jsou to semeniště nákazy, to se ví už od začátku.

      Vymazat
  8. Je to těžké, myslím, že v této beznaději by nic nevymyslel ani kouzelník. A když ty právničtí fanatici pořád něco posílají k Ústavnímu soudu, nejradši bych je poslal na služby do nemocnic a roupy by je hned přešly.

    OdpovědětVymazat
  9. Stačilo by, kdyby nejdřív vysvětlili lidem co a proč po nich chtějí. Spíš by to zabralo než příkazy a zákazy ze dne na den, z hodiny na hodinu a jejich opětovné stejné zrušení. To že spousta věcí které dělají je protiústavní nebo protiprávní pak z toho samozřejmě vyplývá.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....