26 února 2021

Narozeniny s covidem ...

 

.... nad hlavou. Tedy s hrozbou. A to rovnou ze dvou stran.
První je dívčina, která je se mnou na večeřích, ta s koviďáky trávila nevědomky víkend, a druhou je ona paní, která mi tak úžasně znepříjemňuje život v práci. Zatímco dívčina velmi odpovědně okamžitě šla na testy, babě musela vedoucí zakázat přijít do práce pokud nepůjde k doktorovi a na testy. Už se nedivím, že se nákaza tak šíří ve firmách a továrnách, protože pokud má takový přístup většina lidí ... No, jedno nebezpečí se nepotvrdilo, na výsledek z druhé strany teprve čekám. I když jsem s babou byla ve styku jen v pondělí, pak už jsem naštěstí do práce až do včera dopoledne nešla, včera už za ní, mohla být nakažená už předtím a já bych nerada ohrozila momentálně hodně zranitelného muže. Navíc by chtěla přijet dcera s malou, tak potřebuju vědět co se děje. Psala jsem vedoucí jestli něco už ví, no zatím se nikdo neozval. A do toho všeho jsem se měla radovat s rodinou a užívat si narozenin.... no neradovala a neužívala. Necháme to až na nějakou lepší situaci a oslavíme to společně i ze zeťákem, který má narozky týden přede mnou ....

Dneska si dáme další nášup detailů nafocených na poslední echt zimní procházce ...









18 komentářů:

  1. Vendy, držím palce, aby se Ti covid vyhnul. Ten neviditelný kazisvět nám ztrpčuje život už moc dlouho. Zítra má naše vnučka šesté narozeniny. Plánovali jsme si, že jí pojedeme popřát a dovezeme dárky. Bohužel teta a kolegyně naší snachy mají covid, takže zase nic. Dnes dopoledne jsme k nim dovezli dárky a zítra jí po telefonu popřejeme. Mluvili jsme s maminkou snachy, stáli jsme v uctivé vzdálenosti.
    Musím vyjádřit obdiv k Tvým fotografiím, jsou takové tajemné a krásné.
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se vyhýbá, zítra přijede dcera abychom zajely zas na týdenní nákup. Ale pak to bude horší, je z jiného města a okresu, takže jedinej kdo bude k dispozici a ku pomoci je syn. S manželem bude muset zas k doktorovi, manžel zatím stále nemůže řídit, a i to nakupovaní větších nákupů bude na něm. Já mu to vždycky sepíšu. Díky za pochvalu fotek.

      Vymazat
  2. Krásný fotky :).-
    Lítá to všude kolem, v práci docela slušná nálož, až je s podivem, že jsem to ještě nedotáhla domů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás ve fabrice to samé. Ale dodržovat nějaká pravidla? Ani náhodou....

      Vymazat
  3. Vendy, především vše nejlepší ke krásnému narozeninovému číslu, hlavně zdraví, štěstí a pohodu. 🌹🌹🌹
    Držím palce, aby se nákaza nepotvrdila a ty ses mohla v klidu dál věnovat všemu, co máš ráda. Lítá to opravdu všude, moje kamarádka je v karanténě, covid má její syn a prý mu je hodně zle. Viděli se před více než týdnem. Vytrasovali jí až včera, nestíhají. Objednat se na testy je další průšvih, jediné volné termíny, když se včera na hygienu dovolala, jsou až v pondělí v Jilemnici. Ona bydlí v České Lípě. Píšu to jen jako ukázku toho bordelu, který kolem toho je. Nestíhá se testovat, trasovat a ani očkovat. Tímhle tempem to vidím tak na dva roky.
    Opatruj se. 🍀💓

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za přání, a ani nákaza se nepotvrdila, co se týče bordelu ve všem, to už člověk ani nemůže v klidu komentovat, protože to co se děje pod rouškou hlášek Děláme to pro vás, abychom vás ochránili, to je hnus velebnosti.

      Vymazat
  4. Detaily jsou překrásné. Připomíná mi to šperky. Opravdu krása převeliká. :)
    K narozeninám přeji hlavně zdraví, štěstí, spokojenost i spoustu dalších krásných fotek a výtvorů. Ať se Ti všechno daří a coviďák se Vám velkým obloukem vyhne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za přání, teď to bylo za celou dobu co tu kokotvir je, druhé nejbližší setkání. i když naštěstí pro všechny zúčastněné negativní.

      Vymazat
  5. Vendy, je to divná doma. My neoslavili dceřiny třicetiny, v sobotu měla mamka 80, čekáme, až bude oočkovaná. Nebuď smutná, určitě si narozeny oslavíš! Přeji hlavně zdraví!
    Držím palce, ať si ty i manžel OK!
    Děkuji za krásné fotky a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi mám minimální pud sebezáchovy či strachu, protože o sebe se ani moc nebojím, ale o muže. Nějak si říkám, že ani není co slavit. Moje maminka nechtěla svá vyšší výročí slavit. Já jí vždycky říkala že naopak, že se musí slavit to že se člověk dožil! Oslavu necháme až ne teplo když se bude moct být venku.

      Vymazat
  6. Překrásné detaily.
    Držím palce,ať se ti covid vyhne.Mně umřela na covid v pondělí kamarádka,ještě jsem se z toho nevzpamatovala.Byla zdravá.
    Přeji Ti hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ukázalo se, že je i druhá kolegyně naštěstí negativní, teď jsem zvědavá co bude od pondělí. A co to bude znamenat pro mě. Protože opět zůstanu jako jedinej dostupnej pracovník, jenže já už nehodlám dělat blba, kterej všechno musí pochopit a zachraňovat protože vedoucí neumí říct ostatním Půjdeš a bez řečí....

      Vymazat
  7. Milá Vendy, přeji ti vše nejlepší a pevné zdraví k tvým narozeninám a také ať se ti covid vyhne. Ještě hodně zdravých let.Pěkná setkání v přírodě s foťákem v ruce!
    U nás únor samý svátek a narozeniny a nic jsme neslavili, nechtěli jsme se scházet.Opatrnost především.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za přání. Zatím se vyhýbá, ale říkám si pokud ho mám dostat, dostanu ho i když se budu izolovat co nejvíc.... takže to zas tak neřeším. Co se má stát, stane se.

      Vymazat
  8. Přístup některých zaměstnavatelů ke covidu je občas velmi zarážející....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tady to spíš je silně nezodpovědný přístup baby. Ta by šla do práce i kdyby měla čtyřicítky horečky. Na ten test jí musela dokopat právě vedoucí, sama od sebe by nešla ani náhodou. Ona by s tím covidem klidně do práce chodila dál.

      Vymazat
  9. To je opravdový problém, že někdo, kdo je nakažený, jde do práce a pak nakazí všechny další. A vždy takoví budou a všechny ty lockdowny nic moc nevyřeší.

    OdpovědětVymazat
  10. Proto si myslím, že to testování ve firmách může pomoci. Ovšem jak dlouho, protože už se nějaký dotčený dělník proti němu ohradil a žene to k soudu. A je hodně velká šance že soud uzná toto vládní nařízení za protiprávní a protiústavní. I když zrovna tohle může být cesta. Tak kdo je pak horší, ti kdo chodí s příznaky do práce anebo ti, kteří se cítí znásilňováni...

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....