17 února 2021

V pondělí, na rozdíl od ....

 


.... včerejška a dneška byl úžasný, skoro 
pohádkový den. Já nemusela dopoledne do práce a tak mne dcera vezla do Ústí na sociálku abych zahájila akci předčasný důchod, pak na nákup, protože hlavní lovec doma stále při každém prudším pohybu skřípe zuby bolestí. A hlavně! Svítilo sluníčko, a proti blankytně modré obloze se odrážely sněhobílé stromy na kterých noční mlhy a mráz vykouzlily nádhernou námrazu. Celou cestu do a z Ústí jsme s dcerou áchaly a jen mne mrzelo, že nemám celý den volno, abych jela fotit s ní i do Litomyšle a okolí. Takže jsem stihla s odřenýma ušima nafotit něco tady u nás. Ono jak i tu vysvitlo sluníčko, okamžitě začala ta krása odtávat a opadávat. Dneska je něco mezi hnusem a menším hnusem. Chvíli prší, chvílí padají takové namrzlé kapky a třeba teď flákance mokrého sněhu. A to se v tom zas poženu pěšky do a z práce. Už aby se dalo jezdit na kole!
Já osobně nafotila víc jak stočtyřicet fotek, ovšem po určité selekci jich dost ubylo, ale i tak tu mám připravený pořádný nášup modré a bílé ve všech podobách. Ale dneska vás chci prostřednictvím dcery pozvat na výlet do zimní Litomyšle a okolí ....

















38 komentářů:

  1. Nádhera !
    Když se zima povede, tak to je určitá záruka krásných fotek.
    Dnes je den zcela jiný. U nás teď zrovna padá sníh, ale netaje. Teplota na venkovním teploměru je -1, takže pro dnešní den je asi tání u nás odložené.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O dnešním počasí škoda mluvit. Když jsem šla do práce tak lilo, do toho plácal mokrý sníh a foukal takovej vítr, že jsem měla co dělat abych udržela deštník. Když jsem šla z práce, tak nepršelo, ale bylo zataženo. A teď svítí sluníčko a je nad nulou.... prostě blbákov. Venku i v práci.

      Vymazat
  2. Vendy, to je taková krása! V zasněžené Litomyšli jsem asi nikdy nebyla, zámek s těmi bílými stromy vypadá jako perla.
    Děkuji za tu nádhernou podívanou a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš že já v ní za takového počasí taky nikdy nebyla? A to tam za dcerou jezdím už skoro pět let. To až letos byla taková krásná souhra počasí ...

      Vymazat
  3. Anonymní17/2/21 10:48

    Okouzlující, nádherné. Ten dřívější nástup do důchodu schvaluji,co se nejvíc. Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne se změní jen to, že se mi změní v práci smlouva. Ale dělat zatím budu dál. je otázkou jestli stále tam kde jsem teď, a kde už toho mám plný zuby nebo jinde. To bude záležet na další domluvě na případném novém místě.

      Vymazat
  4. Krásné, zimní Litomyšl neznám.
    Také jsem šla do předčasného důchodu a nelituji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já popravdě sice budu tratit asi dva tisíce, což nejsou malé peníze, ale raději risknu jistotu teď, než za dva a půl roku nejistotu jak to vůbec bude. A stejně budu dál chodit do práce abych si aspoň něčím dorovnala zatím tu ztrátu a něco málo si přiškudlila. Ve čtvrtek mi paní napíše kolik ten důchod budu mít.

      Vymazat
  5. Vendy,to je nádhera. Chtěla bych ještě někdy zažít takové vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jen tři čtyři dny, a pak by zas mohlo bejt teplo....

      Vymazat
  6. Překrásné,ta první je dokonalá.
    U nás byla také úžasná námraza a já se k focení nedostala a mrzí mě to hodně.Ráno 12 km pro vnučku a zpátky zase 12 a potom rychle do Liberce,kde jsem byla na 10 objednaná u neurologa.A než jsem se dostala ven bylo i v Liberci a okolí po námraze.Sluníčko udělalo své.Foťák sebou,ale nic z toho.
    Tak jsem se potěšila u tebe.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jsem musela jít hodně nad ves, abych chytla vůbec ještě něco, i když to bylo opravdu za pět minut dvanáct...

      Vymazat
  7. Skvostné fotky.
    Litomyšl je jedno z našich nejkrásnějších měst a je jedno v kterou roční dobu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc pěkná, a jsem ráda, že tam dcera bydlí. Bobule od prenatálního věku sosá tu krásu kolem.... což si myslím, že by měl mít možnost každý člověk. Možná by jsme pak byly lepšími vůči sobě navzájem.

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Vendy, nádherné modrobílé fotky. 👍👍
    U nás bylo pondělí také ještě hezké, ale teď je to vyloženě hnus fialovej.

    Odchod do předčasného důchodu mohu jen doporučit. Já šla až do řádného, ale přesně v den, kdy jsem na něj měla nárok. Muž šel do předčasného, i když se tomu bránil. Prý, že je to konec života. Dělal na živnostenský list, po té, co se švagrovi přestalo dařit v podnikání a jeho firma se potápěla. A aby nemusel za své zaměstnance platit odvody, dal všem výpověď (chytře, dohodou). Takže občas muž dělal a když nebyla práce (a ta hodně často nebyla), byl doma. Takže na místo jakéhokoliv výdělku jen odváděl pravidelně sociální, zdravotní a nemocenské pojištění. Žili jsme z mého důchodu a z železné rezervy, která se zmenšovala. Vydržela jsem půl roku, kdy byl bez příjmu, pak jsem si vzala papír a načrtla mu účetní osnovu. Jako bývalý odborný ekonom jsem k tomu měla blízko. A pak jsme si spolu sedli a já mu hezky jednu po druhé psala položky, které se každý měsíc musí zaplatit. Koukal na to jako z jara a pak velice nerad šel o důchod požádat. Živnostenský list si nechal, občas má k důchodu nějaké přilepšení v řádu stokorun. A já mu každý rok dělám daňové přiznání, jen proto, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Od doby, co je v důchodu, ještě daně neplatil. Ono když se odečte nezdanitelná částka, jsme v minusu. 🤣😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě říkám, že aspoň jeden v rodině by měl mít stálý, byť asi ne zrovna příjem snů. Zatím muž může dělat, ale teď už je to znát, když je doma s těma žebrama, začínají se kupit zas upomínky a já už žádnou rezervu nemám. Tak muž taky nic moc daně neplatí, vlastně by byl už kolikátý rok v mínusu, jenže by byl v tu ránu pro finančák velmi podezřelý. Takže taky dává přiznání buď s nulou, nebo jen s pár stovkama.

      Vymazat
  10. V Litomyšli je krásně v každé roční době, byl jsem tam už 2krát :).

    Ta modrá je v zimě malým zázrakem. Jak by bylo krásně na horách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, mít možnost strávit takový den na horách, tak tomu bych se ani v nejmenším nebránila, ale opravdu jen fotografický. Na lyže nee....

      Vymazat
  11. Tý jo, to je fakt krása, dcerka má šikovné oko a ruce :). Litomyšl je v zimě překrásná, skoro bych řekla, že se mi líbí víc, než v létě :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to navíc fotí mobilem. Sice má můj starý ultrazoom, ale není to takovej cvok jako já, aby ho furt tahala sebou jako jsem to dělala a vlastně občas dělám doteď i já. Litomyšl je fotogenická, ať je jakákoli roční doba. A Zámecké návrší to prostě jistí ...

      Vymazat
  12. Ty stromy jsou úžasné a Litomyšl srdcovka ;)
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo... zvlášť když to má člověk za humny!

      Vymazat
  13. Vendy, tak takhle Litomyšl neznám a je opravdu kouzelná.Být na určitém místě s foťákem v pravou chvíli - pak je to dokonalost sama.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu se zadařilo, a mě zbývá než litovat, že jsem se s dcerou nesvezla až k ní. Další šance bude až příští zimu...možná.

      Vymazat
  14. Odpovědi
    1. Litomyšl je velmi fotogenická v jakékoli roční době, ale tohle byl opravdu vysoký level!

      Vymazat
  15. Takové počasí je pro fotografa trefou do černého. Hmmm... tedy vlastně do bílého :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě, obzvlášť když se vyskytne taková kombinace počasí opravdu jen málokdy. Plus navíc zrovna v tu chvíli i volno.

      Vymazat
  16. Báječná modř. Na ní ta bílá vynikne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co si budeme povídat. Kýč jak bič. Ale krásnej ....

      Vymazat
  17. No co na to říct? Krása. Málo je takových dnů v roce, kdy se něco podobného dá vidět. Proto díky fotografům, že tuhle nádheru zvěční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bylo opravdu na focení luxusní počasí, jen mne štve, že jsem nakonec s dcerou nejela až do té Litomyšle.

      Vymazat
  18. To jsou fotky! Až se tají dech. Nádhernou zimní atmosféru jsi nám nabídla, díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle není výjímečně moje práce, ale práce mrazu a mé dcery. Ta je pořídila! ;-)

      Vymazat
  19. Díky za zimní Litomyšl a poznávám i chatu na Kozlovském kopci a zasněžené louky k chatě. Všechny fotky jsou fakt super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo...tak ses aspoň obrazně vrátila na známá místa!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....