14 ledna 2021

Není třináctého a stále ....

 


.... padá a padá. I když dneska na deset minut vylezlo i sluníčko
ovšem po nich opět začalo sněžit. A  mě to nebaví. Rozkládají se mi pod vahou sněhu túje, a to jsou po loňsku o hodně pokrácené, rozkládají se i velké keře růží, takže je budu muset ostříhat až u země i kdybych nechtěla, protože se větve i lámou. Ze psa se mi vrací domů ze zahrady něco napadeného mimozemskými cizopasníky kteří způsobují po celém těle velké bílé boule, které jsou odstranitelné jen ve vaně sprchou, z čehož je samozřejmě celej pryč. No jo, nějak jsem si na ty zimy nezimy zvykla a teď když se zas jednou zima objevila tak jak má, mě to štve. Protože čeho je moc, toho je příliš. Jen budu doufat, že to nepotrvá jak už se párkrát stalo, až do dubna či května. To by mě asi šlak trefil ....










29 komentářů:

  1. Krásné zimní fotografie Wendy. Já mám zimu docela ráda, jen to házení sněhu už mi dává v mém věku docela dost zabrat a manžel už zvláště mokrý sníh házet nemůže. Ale beru to jako rozcvičku. Jsme tady na severu na sněhovou nadílku zvyklí a spíše nám tu vadily ty dvě zimy zcela beze sněhu. Teď je to krásné a hlavně se mnoha lidem doplní konečně! spodní prameny vody, která na mnoha místech, hlavně kolem Ústí nad Labem a na Žatecku stále v půdě chybí. Tak že sníh já osobně vítám s nadšením. Jen aby pak nezačaly ty hromady tát moc rychle, aby nebyly povodně. Přeji Ti krásné a klidné zimní dny a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tedy na sucho minulý rok rozhodně stěžovat nemohla. Pršelo hodně, zvlášť to poslední čtvrtletí bylo fakt otravné.

      Vymazat
  2. Vendy, opět krásné fotky. 👍👍👍
    U nás je též nevídaně sněhu a já si dnes při jeho odklízení broukala Nohavicovu Ladovskou zimu. Bylo toho za noc asi 10 cm. Asi jsem kverulant a nebo začínám naplňovat přísloví: Kůň je jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem." Mně totiž ten sníh docela potěšil a já se kochám myšlenkou, že se na zasypaných thujích možná rozpustí pozůstatky loňské stavební činnosti a zmizí betonová šeď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zimu nemusela nikdy, tedy jako malá ano, ale tak od osmé deváté třídy jsem jí začala nesnášet. Protože nás čekaly lyžáky a já byla a jsem na lyžování šílený dřevo. Což mě nebavilo a tím pádem mě ta zima vždycky iritovala. Navíc víš sama jaká je zima v Praze hnusně špinavá. Takže jedině na jarních prázdninách na chalupě jsem si jí trochu užívala, což ale nebývalo moc často. Já když voda, tak tekutá, letní v bazénu nebo rybníku.... ;-)

      Vymazat
  3. Vendy, krásné fotky. Ani nevíš, jak Ti závidím, že se můžeš jít projít a fotit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na normální procházku mi to vychází jen o víkendu, jinak se procházím tam kde to je nejmíň příjemné, tedy po silnici po cestách z práce, anebo lítám v práci jak urvanej plakát. Takže ani už nemám moc chuť se ještě jít někam placatit do sněhu mimo vyčištěné cesty...

      Vymazat
  4. Procházky lesem se sněhem jsou teď docela příjemné, protože na podzim jsme měli boty vždy plné bláta. Pejsek to má jako saunu, ale v opačném pořadí, nejdřív zima a pak teplá sprcha :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady bylo to bláto ještě před tím sněžením, a chvíli i pod sněhem, než začalo v noci mrznout. No hlavně je z toho děsně otrávenej. Jak může bere dráhu a já ho pak naháním po celým baráku...

      Vymazat
  5. Krásné,zajímavé zimní fotografie.U nás také sněží,ale dnes jsme byli v Liberci a tam chvilkama padal sníh s deštěm.Mám velké obavy,že z toho sněhu bude břečka.Ani u nás nemrzne,pořád je buď na nule a nebo nad.My máme kliku,že Bleky má dlouhé,hubené nohy,ale pamatuji si co to bylo,když jsme měli doma pudlíka.Sněhové koule neroztály ani pod sprchou,ale on byl šťastný.Koulení ve sněhu miloval.
    Hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí tady je v noci vždycky pod nulou a přes den tak stupínek, dva nad. Břečka z toho bude každopádně, ať to bude tát normálně, nebo do toho začne pršet...

      Vymazat
  6. No jo, už nebyla dlouho normální zima. Zapomínáme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt. Tady tak pět let určitě. Napadlo do druhýho dne roztálo, pak třeba za týden zas napadlo na a zas to roztálo a šlus. Aby tu sněžilo týden, třeba s přestávkama, ale sněžilo tak to tu už nebylo opravdu hodně let.

      Vymazat
  7. Jo, jste krásně zavátí. U nás není ani poprašek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes v noci výjímečně nesněžilo, nebo jen trochu, ale teď už začíná zas poletovat.

      Vymazat
  8. Přes všechny ty nepříjemnosti, jako je čištění chodníku, škrabání auta si sníh zatím užívám!
    Četla jsem tu tvou odpověď k pracovním podmínkám a nemohu to nějak pustit z hlavy. Skutečně není možnost pracovat někde jinde. Takhle se utrápíš...
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Billa, Kaufland, Tesco, Lidl .... anebo fabrika kde jsem teď na večeřích. S tím omezením které mám po operaci páteře a s tím, že jedině ta fabrika je v dochozí vzdálenosti nic jinýho. nemám auto, jsem odkázaná na autobusy a ty mi nejezdí zrovna v době kdy ty markety otvírají, takže bych tam musela být hodinu a půl před otevřením a to mi nikdo nezaplatí. Já bych do obchodu i šla, o tom žádná, ale ne do těhle molochů, tam bych to asi těžko dávala. Ptala jsem se tu už v několika obchodech, ale s tím omezením zdravotním i vlastně časovým se mi málem vysmáli.

      Vymazat
  9. No vidíš a já si zimu užívám. Zimním sportům už je u mne odzvoníno, ale procházky zasněženou krajinou si užívám. Tam kudy chodím, rozbředlý sníh není. Ten tedy taky ráda nemám.
    Fotky máš ale krásné !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nikdy nebyla lyžař, nepřišla jsem tomuhle šílenství na chuť, když jsme se sem nastěhovali, tak jsme si koupili jako všichni na vsi běžky. byla jsem na nich asi třikrát a s radostí je uložila na půdu, kde jsou stále. Procházky ano, ale teď jsem z práce ulítaná jak čokl, takž o víkendu bývá chuť minimální a navíc doháním to co v týdnu nestihnu. A snažím se i odpočívat.

      Vymazat
  10. Vendy, krásné zimní fotky. Pro mě, u nás nic není, jako z jiné planety. Zimu nějak extra nemiluju, ale teď mi ta bílá trochu chybí. Lahodí oku. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zimu taky nemiluju, ale je pravdou, že se sněhem je všechno takové klamně čistší.

      Vymazat
  11. Letošní zima je bílá a jak má být. Taky za naším plotem je louka se svahem, kde bývá veselo, je tam plno maminek a tatínků s drobotinou. Rybník před domem ale pomalu zamrzá, bývaly zimy bez sněhu, ale s mrazy, kdy se zase před domem bruslilo. Zimní fotky ti budou připomínat letošní zimu ještě dlouho, sníh na nich nechybí ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to vypadá, tak budou bílé fotky ještě hodně dlouho, vypadá to, že i únor bude bílý.

      Vymazat
  12. Sníh krásně tlumí zvuk. Není nad procházku zasněženým lesem. Akorát mi teď chybí zajít si po špacíru do hospůdky na grog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sníh a mlha. Ale každé to ticho je jiné. Když je čerstvě nasněženo, nebo sněží je to ticho hluché, jakoby vatové protože sníh pod nohama vrže jak když žmouláš vatu nebo si strčíš vatu do uší (tedy pokud pod vrstvou sněhu nepraskají větve), ale když je mlha jsou slyšet kapky padající z větví, pravidelně dopadající na zem.

      Vymazat
  13. Jojo, sníh dorazil,Santa Klaus nadeluje...

    OdpovědětVymazat
  14. Tiše závídím takovou pohádkovou zimu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přituhlo. Včera svítilo odpoledne sluníčko a to bylo tak příjemné.... teď už se zatahuje a mělo by i začít sněžit.

      Vymazat
  15. Krásné fotky, konečně sníh napadl. také ale doufám, že nebude na střídačku s oblevami trvat až do dobna.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....