22 listopadu 2020

Při neděli nám ...



.... pěkně přituhlo. Ráno byla všude jinovatka,
 ale sluníčko ještě s posledních sil hřálo a tak mizela hodně rychle. Vykašlala jsem se i na ranní kávu a popadla foťák, abych stihla alespoň pár foteček, než mi jí sluníčko zlikviduje úplně. To mne při focení krásně hřálo, narozdíl od představy, že bude hůř a hůř. Že mi skončí ježdění do práce a z práce na kole, a dojde na pěškobus, na tmu čím dál tím dřív a nakonec, nedej bože i na sníh. A ještě jedna věc mne na zimě strašně štve, to že člověk nemůže mít otevřená okna po celý den. Na to jsem tak zvyklá, že hned po úbytku světla, je tohle druhá věc, která mi nesmírně chybí ....


Před pár dny jsem fotila na růžích kapičky ...




Maruška by mohla teoreticky ještě donést domů jahody i bez přispění dvanácti měsíčků







Tak tahle poupata už nevykvetou ...





A aby nebylo všem pohromám zadost, dneska zmizely z blogu fotografie které jsem vkládala od začátku blogování pod hlavičkou Galerie.cz. Takže mám blog z 70% bez fotek. Doplňovat to nebudu za a) už si nepamatuju jaké fotky k jakému článku byly a za b) spousta jich byla primárně určená jen k danému článku a dál jsem je neuchovávala, skončily v koši, neb by mi za chvíli nestačil žádný disk na jejich uložení. Od roku 2016 jsem po vyčerpání kapacity blogové galerie založila soukromou na rajčeti a tyto fotky tedy na blogu zůstaly. Zajímalo by mne, kolika z vás se tohle taky dotklo. Já osobně jsem nasr..á až na půdu.

20 komentářů:

  1. Při stěhování mi Veruce s Martinem přenesli všechny fotky z Galerie cz.na webhosting a tam jsou uloženy.
    Já si nyní nahravám vše na Rajče, zatím dobrý.
    Věřím, že to nasere, když máš blog zaměřený na fotografii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petr Vápeník mi psal, že mu zmizely fotky i z nedávné doby, nejen ty z galerie.cz, takže to spíš vypadá na nějaké možné úpravy na bloggeru. Je fakt že při psaní mi zas třeba neudělal druhý řádek ten klasickej odskok. Což už párkrát bylo pozorovatelné při nějakých výpadcích.

      Vymazat
  2. Taky mi zmizely fotky u starších článků a místy i u novějších. Zatím tomu dám čas, jestli nedojde k samovolné nápravě; posledně jsem se pustit do dohrávání a pak se fotky zase odkudsi vynořily. Když se fotky tentokrát už nevynoří, dohraju je v místech, která jsou pro mě důležitá, třeba v rubrice o Japonsku a o Lefkadě a s tím zbytkem uvidím, jak se mi bude chtít. Zatím napočítám do deseti a rozčilovat se budu až po pár dnech :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to nechala tak jak to je. No, tak bych přišla o pár desítek stovek fotek. Když nejde o život .... takových ztrát už bylo.

      Vymazat
  3. No, to je tedy hodně blbý, snad to není definitivní ztráta.
    Ale ty fotky a na víc ta oběť (nemít kávu), toho si fakt vážím!
    Vendy, měj pohodové pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, naštve mě, pokud to bude definitivní, ale dohrávat už nic nebudu. Tak občas (většinou na chatě) tu kávu kvůli focení opravdu oželím. Tam mám les za bránou, takže se nemusím za nápady a tématy do přírody kodrcat dva kiláky jak tady.

      Vymazat
  4. K počasí:Koukej na po pozitivně, taky mohlo být už těch posledních krásných 10 dnů úplně hnusných, s mlhou, zimou.. To už bys ani ty jahody asi nevyfotila. Ke ztraceným fotkám: na tom ani já optimista nevidím nic pozitivního 🤔. K novým fotkám: jsou krásné. A doufám, že sis tu kávičku dala později a pořádně si ji vychutnala. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? A jaký si myslíš že jsme tu měli poslední třu neděle za počasí. Hnusno, mokro, déšť, zima a mlha....káva proběhla, a doufám, že Petr má pravdu a bude to jen nějaký chvilkový výpadek.

      Vymazat
  5. Krásné fotky, jahůdky by sis mohla dát rovnou do mrazáku.
    Taky se mi ztrácí fotky, mrzí mě to, ale už bych asi nevěděla které tam byly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paradoxně teď se mi jahody zbláznily a měly tak krásné velké plody....akorát že mi to všechno likvidovali slimáci. I tyhle měsíční se rozjely až teď na podzim.... taky nevím jaké fotky už u těch článků byly, takže se na to v případě že to opravdu byl záměr vykašlu. Jinak budu doufat, že to je jen nějaký výpadek.

      Vymazat
  6. Nádherné fotografie.Já jsem si všimla,že mi zmizely fotky z roku 2016,ale nahrávat je znovu asi nebudu.Musela bych pohledat doma ve svém archívu.Zatím se mi do toho nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nechám být. Pokud začaly mizet někomu fotky z nedávné doby, mohlo by jít třeba jen o nějaký výpadek. Aspoň se tím tedy utěšuju.

      Vymazat
  7. Zima za dveřmi a přitom budeme muset sedět doma. Na tvých fotkách ale vypadá skvěle. A ty jahůdky obzvlášť :).

    Já jsem se novým nahráváním fotek (a opravováním odkazů na své články) zabýval víc než měsíc. Bylo jich skoro 3000, ale proti tobě, která publikuješ každý den, jen zlomek. Na blogspotu je nepříjemné omezení prostoru na 1 GB, na Blog.cz to bylo 5 GB, nevím, kdy narazím. Nechtěl bych mít fotky rozstrkané na různých místech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě jedině mrzí to, že letos nepojedu na žádný adventní zájezd, nějak to nechci riskovat. A zrovna takovej Hallstatt by teď byl naprosto v klidu bez davů. To i dcera sama uznala, že by tu cestu klidně ještě jednou absolvovala, do toho místa jsme se zamilovaly obě. Já na doplňování v případě že by opravdu ty fotky zmizely kašlu, nicméně, pokud nezmizely hned po skončení b.cz tak si říkám, že to asi je nějaký výpadek. Proč by měly fotky zmizet až dva nebo tři měsíce po zrušení galerie.cz? Já si primárně na blogspot nikam do žádné galerie fotky nenahrávám, nahrávám je přímo z počítače. Dobře, pak zas sice nevím co za fotky jsem do článků nahrávala, ale zas nejsem omezená datově. A pořád mám v záloze rajče....

      Vymazat
  8. Krásné fotografie. Na starém zrušeném blogu.cz Jsem měla také fotografie s jinovatkou. To člověku zůstává rozum stát, co vše příroda dokáže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam měla fotek hafo, tedy ony byly doteď tady taky, jenže najednou zmizely všechny co byly původně na b.cz takže mám dvě třetiny fotek z přeneseného sem bez fotek.

      Vymazat
  9. Jo mráz přišel vlastně ještě ve vegetační době..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většina rostlin a kytek už stejně byla po sezóně. Až na ty chryzantémy.

      Vymazat
  10. Krásné fotky. Jsem ráda,bze jsem cestování ne přenášela a píšu ho znova. A blog Střípky ze života jsem překopal a ještě před časem a nechala tam jen to nejdůležitější a vložila nové fotky. A grafika ta dopadla katastrofálně, tam si návštěvníci obrázky vyhledávají podle témata, takže se vracejí i ke starším článkům a tam to byl děs všechno prázdné. Takže doplňuji naštěstí to má v počítači. Rekonstruuju a jednu výhodu to má, že se zbavím všech odkazů na blog.cz a galerií cz,tedy na články související s jinými články na tomtéž blogu.Využila jsem tam vkládání malých fotek a každý si je může rozkliknout. To dlouhé rolování při zobrazování velkých fotek bylo šílené. Takže u mne, všechno zlé je k něčemu dobré. A články které nebudou doplňovat tak pomažu.

    OdpovědětVymazat
  11. Jak jsem už psala, já nic doplňovat zatím nebudu. A mazat taky ne, to by byly smazané roky 2010 - 2015 a 2016 zhruba do půlky. Nechám to tak jak to je, noví návštěvníci stejně až tak do hloubky stejně neklikají.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....