20 července 2020

Posledních pár ...





.... záběrů z pražské procházky.
Tentokrát jsem fotila opravdu málo, protože jsme víc mluvili a míň se zastavovali. Navíc v přítomnosti fotografa Petrova formátu prostě trpím určitým ostychem, spíš ho pozoruju v jeho výběru témat i techniky focení. Takže jsem se i trochu od něj učila dívat se trochu jinak na to co chci fotit, i na to jak to fotit. Což bylo hlavně třeba v "tajném" focení street fotek od pasu. Že z toho nic zajímavého, tedy mě, nevylezlo je jasné ....


Sovovy mlýny a jejich žlutí tučňáci. Na jejich svítící podobu by jsme museli vyrazit opravdu až po setmění nebo si to nechat na zimu, kdy je dřív světlo. problém je v tom, že ani jedno moc nepřipadá pro mne v úvahu. V zimě na chatu nejezdím od doby kdy jsem přišla o pražské doupě a v létě se na večerní procházku moc taky nedostanu, neb když jsem na chatě, jsem limitovaná odjezdem posledního autobusu z Prahy


Věděli jste že si na Vltavě můžete zajezdit i autem? Ne? Tak tady máte důkaz 😄



Tak tohle mi vylezlo z mého focení " na tajňačku"


Oblíbený Petrův balkónek. Jako malá jsem taky nikdy nezapomněla tady zastavit rodiče nebo prarodiče a loudila na nich pověst o těch dvou válečcích 


Trochu jiný pohled na věž u sv. Mikuláše


Radniční schody z Nerudovky směrem na Pohořelec


Mám ráda podloubí a jsem ráda když se mi podaří vyfotit i s nějakými chodci. Na co asi dívka upozorňovala....


30 Day Photochallenge

den desátý, téma sedmé

7. Siluety



22 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Prostě Praha.... Fajn že s minimem lidí. Bez by to bylo asi neskutečně depresivní. Ale mrzí mne, že jsem to nezažila, byla jsem na chatě ještě v době kdy tomu tak bylo, dokonce jsem tam měla jet, jenže jsem si uhnala nějakou alergickou reakci a frkala jsem a smrkala a kejchala a jet s tímhle a rouškou v teple někam by bylo na udušení.

      Vymazat
  2. Je prima, že máš kamaráda se stejným koníčkem od kterého se navíc můžeš učit. Někoho takového co se týče focení bych potřebovala. Aby mi to vysvětlil a ukázal. Mám to tak už od školy..Na průmce abych pochopila jak funguje pletací stroj, tak jsem ho musela vidět.
    Krásné fotky, historii onoho balkónku jsem si musela připomenout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky musím vidět postup. To to nejlíp pochopím. Z psaných návodů mi jde hlava kolem. Když jsem háčkovala, raději jsem měla návody obrázkové než ty co jsou psané. Tohle bych potřebovala i u fotoeditoru, nějaký kurz práce s ním. Já využívám jen minimálních možností ale ony jich nabízejí strašně moc. Pořád mi tu už rok leží příručka k Zoneru. Myslíš že jsem se do ní už podívala?
      Balkonek je Čerfovo hájemství, má tam přednostní právo návštěv ;-)

      Vymazat
  3. Ty tučňáky mám vyfocené naopak večer - svítící, ale ani jsem nevěděla, co to je. Siluety super. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám nafocené i zblízka, když jsem bloumala kolem Sovových mlýnů, tak jsem došla až přímo k nim.

      Vymazat
  4. Podloubí mám také rád.
    Zkouším je v ČB a postavy v nich jako silhouety...😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš! Já tady vymýšlím jak nafotit téma siluety a tady se mi přímo nabízí téma!!

      Vymazat
  5. Podloubí je na fotkách prima, ale mívám tam stísněný pocit, že mně něco spadne na hlavu :)-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys nemohl jít jedním v Litomyšli. Tam se já se svými 175 centimetry skoro dotýkám stropu...;-)

      Vymazat
  6. Dej pokoj s ostychem, ten dává smysl jen vůči tomu, co fotíš, a to ještě jen někdy. Mně taky z toho "streetu" nic pořádného nevyšlo, ale o to snad ani tolik nejde, jde o to to zkusit, odhodlat se , zjistit, jak to funguje a co vychází. Myslím, že ve fotografii se všechno jednou zúročí - zdaleka ne hned nebo v tu dobu, kdy bychom si to přáli. Ale zúročí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně, když jdu třeba s Padinou nebo Blonckou fotím jak o život, ale před tebou se opravdu trochu stydím. Ale snažím se do sebe nějak vcucnout ty tvoje znalosti. Ale co bych nejvíc chtěla umět, tu tvou sebekritičnost a z dvaceti fotek vybrat jen tu jednu nej. Ale asi je rozdíl v těch našich blozích, já to mám víc jako fotodeník, proto vlastně uvěřejňuji skoro všechny fotky které nafotím na výletech i tady. Ty ho máš víc soustředěný na umělečno. Ať obrázkové nebo slovní.

      Vymazat
  7. Vidím milovaná místa! V Sovových mlýnech jsem byla v neděli večer, užili jsme si divadlo a chvilku v setmělé Praze. Byla to nádhera!
    Vendy, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I moje milovaná místa to jsou, a vracím se do nich vždycky ráda. Je to návrat domů...

      Vymazat
  8. Vendy, krásné pohledy na Prahu, podloubí mám taky ráda. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podloubí si užívám v Litomyšli, užívala jsem si ve Svitavách, občas v Ústí nad Orlicí a pidimini podloubí je i tady ve Třebové.

      Vymazat
  9. Nádherné,nevšední pohledy na Prahu.
    Silueta dokonalá a nápaditá.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zajímavé, že ať začínáme kdekoli, vždycky nakonec nějakým způsobem skončíme na Hradě. Nejen s Petrem. Stávalo se to i mě když jsem chodila sama. Tyhle výzvy jsou dobré v tom, že se trochu zamyslíš nad tím co máš fotit. Že to necvakneš bezmyšlenkovitě, ale že hledáš nápad. A ono se to pak hodí obzvlášť když fotíš něco co je známé. začneš přemýšlet JAK to nafotit jinak.

      Vymazat
  10. Líbí se mi pohled na věž v okně. A pak ten osvícený prst|:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odrazy jsou Petrova specialitka. Umí hledat velmi nevšední...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....