02 června 2020

Když už jsem ...






.... včera začala fotkami ochmýřených hlaviček, budu jimi pokračovat i dál. I když tentokrát trochu většími. Pampeliškami. S těmi a se starosklíčkem se vždycky vyřádím. I když zatím stále čekám na jeden záběr který se mi ale zatím nějak nedaří, s některými z těch které tu budou jsem i tak vcelku spokojená. Těch fotek je opravdu dost, takže budou asi tak na třikrát ....


A zas nejdříve v plné kráse ...



A teď rozcuchané








18 komentářů:

  1. blondýna2/6/20 09:18

    Jsou takové dramatické.
    Představ si, pokvetou mi kalokvěty z Madeiry, mám radost.
    Vypadalo, že odejdou, na jaře jsem je dala ven a hned druhý den přišel mráz.
    Fest omrzly, ale pokvetou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono se mnohdy stane, že právě takhle velká zima nastartuje kvetení. Mě takhle jednou vykvetl na podzim hvězdník který byl přes léto venku, pár dní bylo kolem nuly a když jsem ho dávala v listopadu domů, měl poupě. Prostě ho to zblblo a myslel si že už je nová sezóna. Já jsem zvědavá jestli mi pokvete alespoň jeden z těch mých. Zatím jaksi žádné květy nevidno. Ale je na ně ještě brzo. Dávala jsem je ven až hodně pozdě.

      Vymazat
  2. Krásné fotky, nejvíc se mi líbí ta čtvrtá z hora, má zvláštní kouzlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona byla strašně přesvětlená, že nebylo skoro nic vidět, ale jak se ztmavila, ukázalo se tohle. Taky mne to zaujalo a tak jsem jí nevyhodila do koše.

      Vymazat
  3. Rozcuchánky miluju, obzvláště, když fouká vítra a tisíce chmýří se vznesou najednou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zrovna při focení makra zas nepotřebuju aby mi do toho foukal vítr. Ale když bych chtěla fotit primárně ty rozfoukaniny, tak bych si to užívala taky ;-)

      Vymazat
  4. Nádhera!
    Hezký večer, Vendy. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Pampelišky jsem tu už obdivovala...chtěla jsem nějakou ke starému článku odkvetlá pampeliška, ale teď na Blog.cz nemá cenu nic vkládat, když se fotky ztrácejí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s nimi vyřádím každý rok. ještě líp se fotí ta kozí brada co jsem fotila na Dobříši. Ta má tu bambuli mnohem větší, ale ne tak hustou. Ostatně krásný detail odkvetlé kozí brady měl Čerf na té své výstavě na zámku jak jsme se byly podívat. Pokud bys nějakou chtěla, písni a já ti jí pošlu.

      Vymazat
  6. Krásná proměna pampelišky...👌Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám takhle ráda pampelišky, protože jsou hodně fotogenické a dá se s nimi experimentovat. S podhledy, nadhledy, různými průsvity, průhledy a detaily....

      Vymazat
  7. Umíš všechno tak krásně nafotit.Teď,když to porovnám,tak je jasné,že odkvetlý podběl vypadá přeci jenom jinak.Já se tím netajím,že moc kytky neznám,hlavně,že znám poznávací značky aut všech sousedů,celý život jsem pracovala s čísly.Ale,že nepoznám pampelišku od podbělu.Včera,když jsem byla se psem na procházce,tak jsem někdy váhala nad žlutým kvítkem,přitom podběl má jiné listy a kdysi jsem ho sbírala jako léčivku.
    Měj hezké dny Vendy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podběl už by měl být dávno odkvetlý, možná by se našel tu a tam. Spíš je problém v tom, že ho v přírodě silně ubývá. Je to paradoxně výsledek ozdravení krajiny. On si libuje na různých navážkách, chudých půdách, krajnicích, prostě na takovém tom bordýlku, protože to je tzv.pionýrská rostlina. To znamená že začíná s osidlováním mezi prvními. Jenže těch míst hodně ubylo, takže nemá kde růst. Já ho taky sbírala když jsme se sem nastěhovali dětem proti kašli. To tu byly žluté plochy. Teď ho tu vidím jen tu a tam a to většinou když někde je třeba shrnutý posyp ze zimy. Tam pár kvítků vyraší. Má úplně jiné listy než pampeliška, takové vysoké a dokulata.

      Vymazat
  8. Vendy, nádherné fotky, ty prostě umíš. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty rozcuchané se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám takhle pampeluchy na focení nejraději...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....