31 května 2020

Poslední květnový týden ....






.... byl bez netu, za to vcelku rozlítaný. Pondělí dopoledne práce, přestávka a zas práce, v úterý dopoledne město a nutné nákupy a odpo  práce. Středa dopolko hlídání, a odpolko práce. Ve čtvrtek konečně prevence na gyndě, popravdě jsem měla čtvrtletní zpoždění. To ta moje prokrastinace v objednávání. Doktor vymetl pavučiny,  řekl OK a za rok nashle. Ještě že nedostatek sexu nezanechává stopy, neb bych těžko vysvětlovala obzvlášť tak hezkýmu doktorovi proč tomu tak je. Zákonná polovice po mém návratu z práce už většinou zařezává a ty nezákonné? No comment ...
V pátek opět práce dopoledne i odpoledne, a tentokrát už jsem toho měla fakt plný zuby. "Milá" kolegyně mne zas dopoledne vytočila k nepříčetnosti, měla jsem už hodně co dělat abych se neuchýlila k fyzickému ataku. Radši jsem se otočila, práskla za sebou dveřmi a šla. Večer to dokonala tím, že si zjišťovala telefonem jestli jsem opravdu v práci jak říkám. 
Měla smůlu, byla jsem. Jak ubohé milý Watsone!
Sobota. Hurá už jsme zase spojení se světem a můžu opět zabíjet čas na netu. Ovšem ale až poté, co jsem konečně dokopala polovici k tomu, aby se pořezalo dřevo ležící na zahradě už od února, kdy se pokácela planá třešeň. Pravda, bylo nutné ho hledat ve vzrostlé trávě která se nedala kolem sekat... celé nám to zabralo necelou hodinu, ovšem čekala jsem na ní tři měsíce. A jelikož jsem potřebovala využít toho, že polovice má jakž takž pracovní náladu, a jelikož jediný den o víkendu kdy se dá pracovat se zahradní technikou je sobota, ještě jsem ho nasměrovala k místu kde jsem potřebovala složit ze starých trámů užitkový záhon. I to jsme zvládli a tak jsem si ještě přidala posekání zahrady. Díky tomu, že zas a opět u nás nevyšla předpověď počasí. To už byl muž v kómatu a tak jsem si přidala ještě pár přesátých koleček kompostu navezených do nového záhonu. A další mne ještě čekají. 
Někdo si dá víkendový DIY a vyrobí krásnou dekoraci, já si vyrobím rovnou záhon ....

P.S. A našla jsem po ix desítkách let ČTYŘLÍSTEK!!!! Ne cíleně, prostě sekám a najednou koukám a on tam.

P.S.S. Myslím, že už největší radost nám udělal návrat ke skoro normálnímu životu s minimem příkazů (tedy ovšem za to  zcela nelogických) a tak moje výzva"Blogeři radostí proti Covidu" může už skončit. Pokud jste se díky ní naučili hledat i ty malé a nejmenší radosti jsem ráda, že se neminula účinkem. Pokud v ní chcete i nadále pokračovat, můžete. 
Já moc děkuji všem kdo se přidali vícero radostmi, ale třeba jen jednou nebo dvěma. A doufám, že už nikdy nebude něco takového potřeba. Ale nějak mi vrtá hlavou další, byť tentokrát hlavně pro ty kdo fotí ...




16 komentářů:

  1. Teda, měla jsi týden opravdu na prasknutí. Mně zase bolí hlava z blogu, ale už jsem se uklidnila a ladím blogspot. Nebudu se stěhovat komplet, prostě začnu přidávat články a ladit. jen mi tady vadí, že pod štítkem jsou náhledy článků s komentáři a ne jen prostý seznam titulů, co štítek obsahuje. To je pro mne dost nepraktické, není hned vidět, co v "rubrice" je. Pro tohle trápení jsem opomíjela návštěvu mnohých blogů, tedy i přehlédla tvou výzvu. U nás leje a chčije, vody máme už plné zuby....
    Měj se fajn a ať je ten příští týden lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si teď zkouším tu novou verzi Bloggeru a opět a zas, nové je mnohem horší než staré. Není to moc přehledné a navíc na všechno co si dřív měla v jedné liště musíš zvlášť vyklikávat. Ale píšou, že stará verze bude pokračovat i dál. Ta nová je víc přizpůsobená tabletům a smartphone. Jo, jo, zaregistrovala jsem v rádiu že na Beskydsku je hodně deštivo.

      Vymazat
  2. Máma našla minulý týden několik čtyřlístků pohromadě, taky ne cíleně. Tak si vsadila Sportku a vyhrála velký houby :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si ani nepamatuju kdy naposled jsem ho našla! To bylo snad ještě za svobodna a v Praze...,.,

      Vymazat
  3. Vendy, týden jsi měla nabitý a vlastně i víkend. I u nás, když se stihne spousta věcí, mám z toho velkou radost a o to víc se těším do práce. Viz dříví..., to na nás za plotem čekalo téměř dva roky, také už zarostlé v trávě, ale bylo ho víc a padly na to tři víkendy.
    Tak snad budeš mít v práci už klid ... a chápu to dobře, že se chystá nová výzva? Jsem zvědavá.
    Přeji krásnou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska byl odpočinkový den, páč bylo hnusně a zima a tak jsme jeli s mužem za malou. U nás všechno je na dlouhé lokty, co nezvládám bez pomoci to tu straší strašně dlouho. Muž má náladu na práci jen tak dvě hodiny dopoledne takže je problém se trefit... doteď navíc musel čekat doposud než udeří desátá aby mohl jet nakoupit, takže než se všechno dostalo na volnou kolej, už ho dávno chuť něco dělat opustila. Proto to trvalo tři měsíce než jsme to zvládli.

      Vymazat
    2. Ano, ta výzva je třicetidenní, dost je to těžké, právě tím že musíš každý den nafotit něco na téma dne. A je opravdu hlavně pro lidi kdo hodně rádi a cíleně fotí. Počítám že tentokrát tak hojná účast nebude. Ale musím to nejdřív přeložit z angličtiny ;-)

      Vymazat
  4. Čtyřlístek jsem nenašla hodně dlouho,ale to bude tím,že sice koukám,co kde barevného kvete a na to zelené už tolik ne.Díky tomu,že jsem kvůli vlčím mákům lezla do vysoké trávy,jsem si taky přinesla klíště.
    Měla jsi perné dny.Někdy jsem perný víkend třeba na zahradě měla ráda.Ale,manžel není na žádné práce a tak z jeho strany to bylo,tak jednou za rok,že s něčím pomohl.Díky,že jsi mi připomněla gyndu,tentokrát bych si snad vůbec nevzpomněla,že je už po roce.
    Hezký zbytek neděle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás je to nemlich to samé. O každou těžší práci kterou sama nezvládnu (těch je opravdu jen pár) se musím doprošovat a ještě čekat jak dlouho, a doufat že jí stihneme udělat celou. On si totiž mužskej furt musí dávat přestávky a tak něco co by normálně trvalo hodinu nebo dvě trvá celý víkend anebo se to ani nedodělá. Na tohle byl fajn synek,s tím jsme se do něčeho pustili a za dvě hodiny nebylo co dělat. jenže toho sem teď dostat je velký umění. Tak zatím už je to snad na chvíli hotové, jo, akorát musíme přišroubovat na terasu dvě nová prkna na zábradlí. Taky už to jsou dva měsíce co se sundala ta stará....

      Vymazat
  5. Hezký článek Vendy. Mě to "vymetání pavučin" čeká 17. června. Už bych to chtěla mít za sebou. Na zahradě je práce pořád, ale nějak nás to už zmáhá a tak tam máme jen brambory a cibuli. Na podzim sklidíme a pronájem ukončíme. Manžel tam už vůbec nechce chodit a já to celé sama už také nezvládám. Nedá se nic dělat. Roky přibývají a sil ubývá. U nás je chladno, ale neprší a ani tento víkend nepršelo. Nějak se nám ta voda vyhýbá...Přeji Ti krásné a kidné dny nového měsíce - června.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska je hurá! Sluníčko!!! Nevím jak je to s teplotou, ještě jsem ven nos nevystrčila. Víkend tedy byl napůl. Sobota docela pěkně ale zima, neděle hnusno a hnusná zima. Ale bez deště. Ono to si to napršelo během minulých docela dost.

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že jsem Tě inspirovala a máš prevenci na gyndě za sebou. Mně teď v červnu čeká mamograf.
    Čtyřlístek občas najdu, když trhám jetel pro želvu. Ten jí sežrat nedám, ale vylisuji si ho.;-)
    Dnešek byl chladný a deštivý. Jeli jsme za vnoučaty, užili jsme si hezký den.
    Přeji Ti klidné červnové dny. Růža

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, já jdu na gyndu ve čtvrtek, mám taky zpoždění, ale kvůli karanténě. Čtyřlístek už jsem neviděla, ani nepamatuju. Moc hezký článek, početla jsem si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě já to zpoždění taky měla díky karanténě. Normálně se objednávám na dvě nepříjemnosti (gynda, zubař) hned v lednu. Jedno kvůli tomu, že sice máme moc milého, hezkého doktora, nebo právě proto, a to druhé protože jsme právě u zubaře takového milého a hodného doktora ztratili a místo něj je nafrněná mladá doktorka která div nezapočítá k zaplacení i pozdrav. A už vůbec nedělá to co dřív dělal ten zubař. Tedy při prevenci řádně probrat a prošťourat jeden každý zub, oškrabat zubní kámen. Navíc nechápu její objednací doby, prý nestíhá, takže prevence která šla bez problémů zvládnout dvakrát do roka je horko těžko jednou za rok.
      Jenže jsem to pořád odkládala a zapomínala až udeřila korona a bylo.No právě, já si ani nepamatuju kdy naposledy jsem našla čtyřlístek. Dokonce zcela náhodně. Dřív jsme je hledali, to jo, ale tohle, navíc při mé špatné viditelnosti, byl malý zázrak.

      Vymazat
  8. Vendy, co k tomu říct - i takové dny jsou,že...
    Ale našla si čtyřlístek, to se musí někde projevit!!! Určitě!
    Smekám před tvou výkonností a přeji pro změnu hezké dny! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hlavně jsou některé takové dny silně náročné na psychiku. Uvidím jestli se ten čtyřlístek nějak pochlapí ;-)

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....