05 ledna 2020

Podruhé za zimu, podruhé na blogu ...





.... se objeví jinovatka. Dneska tedy focená starosklíčkem s mezikroužkem. Což ovšem trochu zhoršuje kvalitu a ostrost. Takže se za to omlouvám ....









Když jsem viděla tuhle kapku v původní podobě, chtěla jsem jí vymazat protože byla tak světlá, že nebylo skoro nic vidět. Když jsem jí ale trochu ztmavila sice nic moc pořád nebylo, ale co mne zaujalo byla ta duha která se po ztmavení ukázala, byť tam vlastně vůbec žádná nebyla




14 komentářů:

  1. Kouzelné fotografie, pořád říkám, že s nimi umíš čarovat. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti děkuju že si to myslíš... já si tak nepřipadám...

      Vymazat
  2. Nádherné fotky. Ta třetí je hodně zajímavá. Vendy, ty jsi umělec.
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No co mne u té třetí mrzí je to, že se nedalo ještě líp zaostřit. I když jsem měla hodně přicloněno. Prostě u těch manuálních starých skel je vždycky něco za něco. Ale stejně s nimi fotím strašně ráda.

      Vymazat
  3. Super. Mně se vůbec nechce ven. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já včera vylezla odpoledne když vykouklo sluníčko a šla jsem hrabat pod lísky závěje listí, aby neměli kde zimovat škůdci co způsobují červivost. Ještě bych měla shrabat pod dalšími, ale musím nejdřív sešlapat to listí na kompostu. Nedá se zasypat hlínou protože je zmrzlá....na procházky se mi taky nechce, ale vyvětrat se musím.

      Vymazat
  4. U té třetí je možná dobře, že se nepodařilo úplně zaostřit, protože takhle vypadá velice zajímavě! To ovšem neznamená,že ty ostatní nejsou pěkné, to určitě ne! Máš to moc pěkné !!!
    Každopádně díky za tento příspěvek. Teď můžu ty svoje pokusy s námrazou na rostlinách v mlze s klidným svědomím vymazat !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono s manuálním sklem + mezikroužkem nezaostříš na celý objekt pokud máš plnou clonu, jen na malý zlomek. Ta plná díra pak dělá ty kroužky. A o to mi šlo. Když jsem ale víc přiclonila, což jsou ty ostatní detaily, už byl ostrý celý zabíraný detail, ale nemělo to ty kroužky.

      Vymazat
  5. Tento týden hlásí deset stupňů, vypadá to, že příští měsíc vyrazíme makat na zahradu jako minulý rok.
    Takže fotky jsou milé vytržení ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já včera hrabala listí z pod lísek a pod ním byl krásně svěže zelený plevel.... i když tady je moc mokro na to dělat na záhonech. A jelikož mám na jedné části záhonu hodně jílovitou zem, potřebuju na práci na ní optimálně vlhkou. Teď je to nablemcaný jak blázen.

      Vymazat
  6. Na pohled pěkné, ale zebe z toho :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však mi taky při focení zábly jak ruce tak nohy!

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....