20 srpna 2019

Ke všemu ....




.... musí člověk dorůst a dospět. A to i k takovému poslání jako mateřství (v případě mé dcery) a babičkovství ( v případě mém). Když se mne někdo ze známých ptal : " Tak co? Už jseš babička? " pravidelně jsem dostávala osypky. Já? Člověk živočišný, zakládající si na tom, že vypadá o pár let mladší než je, s mnoha koníčky do kterých absolutně nezapadalo hlídání vnoučete. Babička ve mne navozovala představu staré babči se šátkem na hlavě a zástěrou přes vytahané tepláky, rezignující na veškerý soukromý život a točící se okolo králíků, slepic a prasátka ve chlívku. Brrrr, tak to pro mne nic není...
Jenže život a příroda se člověka neptá co chce nebo nechce a tak mi najednou nadělil před dvěmi lety malý uzlík s věčně našpulenou pusou a modrýma očima. Jak jsem jí poprvé viděla, napořád jsem se už zamilovala do slova vnučka, které pro mne v ten okamžik přestalo mít nádech zakázaného slova. Tak jako jsem měla předloni svou premiéru babičkovskou, tento týden jsem měla premiéru hlídací.Možná si teď řeknete že má už bloncka chabou paměť, protože už párkrát přeci hlídala. To ano, hlídala, jenže tak na půl, max na celý den. Jenže tentokrát to bylo na celý víkend, neb dcera dostala od k narozeninám od budoucího manžela pobyt přímo ve vinařství na Moravě. A aby mohli jet musela jsem si vzít Bobuli na starost. Měla jsem docela strach, má teď období dost velké fixace na mámu a kdykoli se na ní při návštěvě podívám, hned se sápe k mámě. Takže ne jen jeden den, ale dva a jen sami dvě. A v čase  nataženého prstíku a milionkráte opakované věty Čšo to jé? Někdy už to bylo o nervy, nicméně pokud dostala odpověď, byl až do dalšího objevení nesmírně zajímavé věci klid. Nebudu vás napínat, přežila jsem já, přežila Bobule, přežil jejich dům a přežila i dcera, která si to nakonec užívala, byť když si svůj dárek rozbalila, začala brečet, že bude od Bobule pryč. A já se zas o něco víc do té věčně našpulené pusy a modrých očí zamilovala ....


Dopolední dobrůtka v podobě termixu 


Výlety s motorkou po  ulici, ale i na malé hřišťátko patřilo k nejdelšímu trávení času na venku





V sobotu za námi přijel děda a tak se zas šlo kam jinam než na hřiště. Tentokrát byl on zaúkolován Bobulí aby si s ní hrál


Babí, houpat, tam.... tak zněl rozkaz, který se musel neprodleně splnit


Ano, vyvržený vorvaň a zjištění, že ty nemožný legíny jsou vlastně děsně pohodlný oblečení!




16 komentářů:

  1. Vendy, vzpomínala jsem na Tebe, jak si užíváš víkend s vnučkou. A je vidět, že jste si ho užily obě. Prďácký klobouček, Bobuli moc sluší. Naše vnučka teď preferuje kšiltovku nasazenou kšiltem dozadu.
    Jo, legíny jsou bezvadné, vorvaň nevorvaň.. Taky je nosím.;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to má taky! Asi tři kšiltovky, jednu jako Minnnie s ouškama, druhou jako kočička Kitty, s fouskama a ouškama, a třetí normální. Taky si je rve kšiltem dozadu. No mě legíny způsobují osypky když je vidím, ale koupila jsem si je k těm kostkovanejm košilovejm šatům, ještě bych asi zakoupila ty tříčtvrteční. Jinak víc nosím doma i na ven džíny.

      Vymazat
    2. Legíny nosím jen doma a k nim delší triko. Mám i tříčtvrteční. Ty šaty se mi líbí.:-)

      Vymazat
    3. Tak jelikož jsou ty šaty v takové délce, že vzít si k nim džíny není zrovna ono, tak jsem musela šáhnout po těch legínách. Ale ty tříčtvrteční by byly opravdu lepší. Budu se muset ještě podívat.A tyhle budou na doma . No když se podíváš na moje pozadí blogu, dojde ti proč jsem o ně tak stála. je to skoro ten dandičí tartan :-D

      Vymazat
  2. Připadá mi, že je Ti hrozně podobná...:)
    To je hezky strávený víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, hodně. Ale psssst, to se neříká nahlas! :-D

      Vymazat
  3. blondýna21/8/19 05:14

    Až takových víkendů budete mít za sebou nepřeberně, budeš bohatší ještě o jednu zkušenost.
    Když je vnouče bez svých rodičů, chová se diametrálně odlišně, je boží, je k zežrání.
    Když se dostaví rodiče, vnouče se přepne do jiného levelu a pak se díváš na úplně cizí dítě.
    Tuto skutečnost jsem si potvrdila se spoustou mých vrstevníků, kteří si to užívají. Zásadně bez rodičů !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo... to už vím. A potvrdila jsem si to hned v pondělí kdy jsem tam byla aby jsme si s dcerou trochu v klidu popovídaly o tom jak se měli. Klid nastal až v okamžiku kdy šla Bobule spát. I když největší nápor jejích rozmarů schytal její starší brácha. Ale nutno dodat, že se k ní chová hrozně moc hezky, přece jen je o osm devět let starší a ona malá holka.

      Vymazat
  4. Svým způsobem Ti závidím. Já mám už tyto chvíle, hodiny a dny za sebou. Měla jsem dva kluky, takže když se narodila nejstarší vnučka a dokonce ji pojmenovali po mně (no, abych se nenaparovala, protitchýně byla taky Hana :-), tak jsem slintala blahem. Užili jsme si ji moc. Ta další dvě vnoučata taky, ale už tak trochu jinak.
    Vnučku máte moc hezounkou!Prima víkend jste měli.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bobulka je zatím jediné vnouče, od dcery už další nebude, tak ještě je tu mladej jestli si někdy někoho najde. Ale to už bude trochu jiné, jak mi jedna blogerka psala, babičky od synů si moc ta vnoučata neužijí, a je to asi i trochu pravda. Já jsem u dcery mnohem víc než druhá babička, ale také je to dané, že já mám skvělé spojení, zatímco ona až tak moc ne, ale ono se říká, že když se chce... má zas na starost vnoučata od svých dcer.

      Vymazat
  5. Vendy, jako bych četla svůj vlastní příběh. Tak si užívej, ono to jde docela rychle to krásné období. A moc krásná holčička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letí to, to pozoruju sama. Jsou jí sice dva a něco, ale každý den je vidět pokrok, každý den uzmí víc a víc, den ode dne líp mluví ... a hlavně už začíná hodně prosazovat svou...

      Vymazat
  6. Sice se sám do podobné role nedostanu, ale na druhých ji dokážu ocenit. Dokonce myslím, že ji dokážu ocenit z obou stran :-).

    OdpovědětVymazat
  7. 2 dny? To nic není :).
    My jsme tříleté vnučky hlídali několikrát na 3-5 dnů, bylo to náročné, ale zase zábavné sledovat, jakými osobnostmi takoví človíčci umí být a jak se prosazují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta delší hlídání taky určitě přijdou,i s tím že bude u nás. Už kvůli mé odpolední práci. Teď jsem byla nastěhovaná u dcery v baráku a jeden den měla v práci volno.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....