23 srpna 2019

Je nutné ....





.... už myslet na advent. Že je to brzy? Možná se to zdá, ale jak by mi už v květnu připomínala moje maminka: " Kvetou kaštany, brzy budou vánoce" .... šíleně mě tím pokaždé vytáčela, jenže když se tak na to člověk podívá, ono to vážně strašně rychle od těch prvních květů po padající plody uteče rychle a od nich už je to k vánocům jen skok. A tak když mi přišla do mejlu nabídka od cestovky s kterou jezdím nabídka adventních zájezdů, nejdřív jsem se zarazila a pak si říkám, však on už je vlastně konec srpna a prosinec je tu co by dup. A nabídka byla bohatá, jen trochu časově nevyrovnaná. Z 11ti zájezdů 6 v jeden datum, dva dvoudenní a ze zbylých jsou tři do Vídně. Takže jasná byla volba prvního zájezdu. Hallstatt. Už u Miloše jsem obdivovala krásné scenérie tohoto městečka na břehu jezera, ale i fotky na fb v cestovatelské skupině vždy mou chuť povzbudily. Navíc se mi podařilo dokonce zpunktovat na tuhle cestu i dceru, neb ona hory miluje a tohle městečko přímo pod horami leží. Ze zbylých jsem si sice vybrala několik které jsou  do míst kde jsem ještě nebyla, ale tady jsem narazila na ten problém, že všechny jsou 14.12. Stejně jako ten Hallstatt. Byla jsem tedy na vážkách jestli ještě jednou absolvovat Drážďany a advent tam, anebo na Königstein. Nakonec jsem zvolila pevnostní advent, protože se pak přejíždí do Bad Schandau a jde se do termálních lázní. Ty jsem si totiž sama pro sebe slíbila při první návštěvě tohoto městečka. Pokud bych se sem ještě jednou podívala, tentokrát to bude s koupáním. A bude... i když věřím, že výhled z vyhlídky na osvětlené a vánočně vyzdobené město by byl taky super. Kdepak, k zimě se termály náramně hodí. A příští rok se uvidí co bude zas v nabídce, i když letos vypadl zájezd do Salzburgu s plavbou na Křišťálové lodi. Na ten jsem se po předloňském fiasku těšila, že ho snad konečně stihnu ....


Ale ještě máme stále srpen a tak si dneska dáme kytičky v růžové.
Všechny opět starosklíčkem





Už jednou jsem zmínila, že mi na zahradě začínají jen tak růst květinky, které se většinou spojují se stepní krajinou. Jako třeba Slzičky Panny Marie





Ale co mi udělalo velkou radost, jsou tyhle floxy. Hodně dlouho se vzpamatovávaly z nějakého ochoření a letos mi po pár letech opět vykvetly. Líbí se mi na nich ta neónová růžová, která na skoro odkvetlém záhonu krásně září a sekunduje žluté, která teď na jeho druhé půlce vede. A začínají kvést na jaře z chaty přesazené  bílé. A dokonce bez padlí, které je tam každý rok napadalo.


7 komentářů:

  1. Máš pravdu, za pár dnů skončí prázdniny a pak už to bude utíkat.
    Krásné fotky, nejvíc mě potěšila růžička.

    OdpovědětVymazat
  2. Vendy, je to tak, konec srpna, pořeší se u školáků škola a pak už hurá, Vánoce a přípravy kolem. Uteče to jako ty prázdniny. Já jsem ještě advent za hranicemi neviděla, asi budu muset popřemýšlet, jestli se někam také nepodívat.
    Měj fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla na advent ve Vídni s dcerou a pak sama v Míšni a Moritzburgu a v Retzu se synem. Je to paráda, sice je tam dost lidí, ale taky si můžeš sednout jen tak někde do zahrádky, většinou mají i tepelné zářiče, takže nemrzneš, a pozoruješ cvrkot a kocháš se světelnou výzdobou. nebo chodíš po adventních trzích a rozhlížíš se. Samo, že nesmí chybět klasický adventní punčík a svařáček a štrúdlík! Drážďany jsem hodně přemílala jestli dát i je, ale dvakrát za rok do jednoho města se mi nechtělo, tak pokud budou i příští rok v nabídce, tak bych jela. Já stejně ale raději poznávám nové a teprve pak se vracím. To je letos případ toho Königsteinu.

      Vymazat
  3. Nic takového! O adventu bude pomalu končit moje dlouhá tvůrčí dovolená, tak to ještě musí být co nejdál :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bože! To už? No vidíš jak to utíká! ...

      Vymazat
  4. My jsme v Hallstattu byli v létě, jeli jsme tam asi 80 km z místa našeho ubytování a tak se nám tam líbilo, že další den jsem jeli znovu. V adventní čas si ho představit neumím. Ten ti ale neuteče, Königstein a Bad Schandau s termálem bude určitě skvělá volba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě díky tvým fotkám jsem po tomhle městečku začala toužit. Možná že časem ho zařadí i do letní sezóny. Ale ten advent pod horami a výjezd lanovkou nad město asi bude paráda... A co se týče toho druhého adventního výletu, to spojení strohé vojenské pevnosti s vánoční atmosférou může také být hodně zajímavé. A termály budou taková třešnička na závěr.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....