27 dubna 2019

Ještě než se podíváme ....




.... na velikonoční Prahu, chtěla bych vám ukázat, jak dopadly další hrátky se zoomováním během expozice. Na ty Petrovi to zdaleka nemá, to musím pilovat ještě hodně a hodně, ale myslím si, že už je to zas o chlup lepší. Na těch pár fotek které jsem uznala za publikovatelné bylo hromada těch, které jsem vymazala. A aby jste měli představu o tom, co to je, fotila jsem v dubnu sluníčko v rozkvetlé třešni na chatě. To je asi tak jediné, co máme s Petrem společné. Kvalitativně to jsou ale Petrovi fotky úplně jiný level ....









A po malé odbočce k rádoby " uměleckým " fotkám se příště už pokocháme jasnými a rozpoznatelnými fotkami Prahy. 

13 komentářů:

  1. Při tomhle způsobu focení je samozřejmě spousta odpadu, výhoda je, že expozice není nijak dlouhá, takže při troše trpělivosti se nakonec dá dosáhnout zajímavého výsledku. Však já bych si vybral i tady: Na první i na čtvrté fotce vidím několik oblastí, které by bylo možné vybrat jako výřezy a byla by z toho moc hezká barevná struktura. Problém u téhle metody je často ve velkém množství světla dopadajícího na čip (i když člověk použije tu nejvyšší možnou clonu a nejnižší ISO), z čehož pak vznikají velké světlé oblasti bez struktury, to je pak zase dobře vidět na histogramu, který je v tomto případě moc užitečným nástrojem. Ale je vidět, že ti ta technika nedá spát, a výsledky se rozhodně zlepšují :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta první je už sama o sobě výřez, právě přitom přesvětlení tam bylo vypálené nebe mezi kmeny. No snažím se, snažím, opravdu mi to nedá ;-)

      Vymazat
  2. Až mě z toho rozbolely oči, je to skoro jako optický klam!

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, to vypadá dobře. Mně se to líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jó, to bys ale musela nejdřív vidět ty Čerfovi.....ale za pochvalu moc děkuju.;-)

      Vymazat
  4. Zajímavé fotky. Jako laik ale nevím, jak vznikají. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návod sice jednoduchý, nicméně výsledky aby byly k něčemu, tak to je fuška. Předpoklad je, že máš objektiv kterým si můžeš přibližovat nebo oddalovat to co fotíš. A to děláš v čase když zmáčkneš spoušť.

      Vymazat
  5. Mne se líbí ta čtvrtá v pořadí

    OdpovědětVymazat
  6. Náhodou ty fotky vypadají úplně stejně jako Petrovy. Já ale v tomto mám radši ty "obyčejné", které si nedělají umělecké ambice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za útěchu, ale do Petra mají ještě hodně daleko.....ten umí větší kouzla. Tak já nemám žádné ambice, a taky podle toho ty moje fotky vypadají...

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....