07 ledna 2019

Po městě ....




Z výšek věží a vyhlídkových teras sejdeme opět dolů a rozhlédneme se po městě a jeho uličkách.  Starobylost města Míšně na vás dýchne kamkoli se vydáte. V úzkých uličkách i na malých náměstíčkách. Všechny dýchali krásnou vánoční atmosférou, vůní pečených klobás a samozřejmě vánočního punče a svařáku, krásných hrnečků do kterých ho nalévají a které si samozřejmě člověk veze sebou domů jako připomínku toho voňavého nápoje.
Ani já neudělala výjimku a tak mi přibyl další do mé sbírky.
A všude samozřejmě svítily moravské hvězdy. Do těch jsem se zamilovala, ale cena za kterou byly k mání byla příliš vysoká.
Ale levněji je nekoupíte na žádném shopu, už jsem pátrala a tak asi nezbude nic jiného než se pokusit o to, udělat si jí sama.



Při pohledech dolů, jsem zmiňovala malý hrázděný domeček v zahradě. Ten patří k téhle restauraci.



A tady je ta zmiňovaná kvetoucí sakura na dvoře infocentra. Myslím že jsem nebyla sama kdo měl dojem že má haluz, jak jsem pozorovala příchozí, každý dřív nebo později vytřeštil oči když jí zaregistroval




Radnice za světla. Je vidět okna, která tvoří adventní kalendář


Jedna z mnoha uliček okolo náměstí a malé náměstíčko, i tady stály stánky



U jednoho z těchto stánků jsem koupila výborné klobásky pro muže a tátu Bobule


Od gotiky dál... Tak by se dal popsat tenhle dům. Je vidět jak se v různých stylech dostavoval. Přízemí zachovává gotická okna a každé patro nese znaky jiné doby



Kostel sv. Afry. Jelikož stál v husté zástavbě, vyfotit se z něj dal jen tenhle kousek





12 komentářů:

  1. Na to, že už je hodně málo světla máš fotky opravdu pěkné a ostré. Ta atmosféra j skvělá. Zaujal mne ten punč v hrnečku. Ten si nám také mohla vyfotit. Dát si takový punč je určitě lepší zážitek, než ho pít z umělohmotného kelímku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle je focené ještě relativně za světla. Vánoční hrnečky jsou tradicí jak v Německu, tak v Rakousku. Jen jsem letos zjistila, že za stejnou cenu 3 eura svařák plus 2 eura záloha na hrneček jsou ovšem ty hrnečky o dost měnší. Z Vídně i Retzu mám klasický čtvrtlitráky, a z Míšně jen malej tak možná deci a půl. To že bylo letos na trzích dráž všude říkala i průvodkyně. Chtěla jsem si koupit tu moravskou hvězdu, jenže nejlevnější byla ve velikosti deseti centi za 20 éček. Ta kterou bych chtěla nad dveře stála 50 éček a větší 80 éček. Jenže tu cenu chápu, je to také kompletně celé ruční práce a navíc to dělají hlavně v chráněných dílnách. Hrneček mám doma, můžu později fota dodat....

      Vymazat
  2. Míšeň je kouzelná v každé roční době. :-) Kvetoucí sakura mě překvapila. Jak se jí asi daří teď?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se domnívám že už odkvetla. Tohle je focené 15.12. Tak já se s Míšní potkala v téhle vánoční podobě 🤗

      Vymazat
  3. Krásná atmosféra, evokující časy minulé.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné. jak vidím, mají tam už jaro...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výsledek prapodivných zim v posledních letech. Dokonce tam ještě kvetly na záhonu nějaké hledíky. V prosinci!

      Vymazat
  5. blondýna9/1/19 20:58

    S tebou se tak krásně prochází ... už se těším na březen !

    OdpovědětVymazat
  6. Svařákové hrnky nesbírám, ale v minulém roce jsem začal kupovat hrnky s obrazovými motivy místa, kde jsem byl. A ty pak stěhuju na letní chalupu.
    Ten dům na náměstí s bílým olemováním oken je kouzelný jak perníková chaloupka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou něco podobného. Z Vídně mám s motivem Schönbrunnu, z Retzu s radnicí, a teď ten s Míšně je se jmény měst regionu.

      Vymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....