10 prosince 2018

Pražská zastavení předvánoční .....




Koncem listopadu jsem musela jet do Prahy kvůli dědickému řízení. Nebýt liknavosti a bordelářství soudu v Ústí nad Orlicí, nemuselo tomu tak být, jenže oni tam ztratili celý spis a tak se po téhle zkušenosti notáři nedivím, že si mne raději pozval do Prahy. Nějak moc mi to nevadilo, výlet si udělám vždycky ráda. Původní plán byl jet hned ráno rovnou na chatu, a odpoledne pak do Prahy vyřídit tu návštěvu, pocourat se a jet zas přespat na chatu a druhý den domů. Nakonec ale jsem zvolila variantu tam a zpět. Stejně nás tam čekala cesta na víkend pro Myšpulína. U notáře proběhlo všechno O.K. a já vyrazila hned zpátky na nádraží.
Ale nedokázala jsem nekoukat kolem sebe a nefotit. Tentokrát jen mobilem, táhnout se s foťákem jsem zavrhla. Aspoň jsem si vyzkoušela, co umí foťák v novém telefonu, a přiznám, že jsem byla docela překvapená. Mile....
A tak vznikla tahle moje malá pražská předvánoční zastavení.
P.S. Nakonec ze všeho nejdéle trvaly cesty. U notáře jsem byla hotová za dvacet minut (čekala jsem, že naopak tam to bude nejdéle) . A stejně mne těch dvacet minut stálo skoro tři tisíce ...😕😖



Vždy jsem viděla už finální podobu. Tentokrát jsem viděla jak ta všechna krása vzniká


Zdá se vám, že máte doma nějak moc ozdob? Věřte mi, že určitě jich tolik není!








Nově opravený orloj a vyčištěná věž Staroměstské radnice mne nadchly




7 komentářů:

  1. Díky za malou pražskou procházku. Když jsme tam byli, tak Orloj byl pár dní před odhalením, takže jsme ho neviděli. Díky tomu, že i mobily už dokážou udělat slušnou fotku jsem omezila nošení foťáku na zahradu a vlastně už jsem foťák neměla v ruce hodně dlouho. Bojím se, abych na něj nezanevřela. Navíc mám propojen mobil s galerií na google a nemusím propojovat počítač s mobilem, ale fotky stáhnout a promazat přímo v galerii. Galerii samozřejmě nesdílím, mám ji jen jako úložný prostor. Měj se fajn. Na blogu se opět dějí věci, ale asi jen na mém, jak to vypadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsem měla ještě chvilku počkat a koupit si následníka toho mého telefonu. Ten má i širokoúhlý objektiv. Ale zjistila jsem, že na tomhle mém můžu fotit i čistě na manuální režim, tedy si nastavovat všechno stejně jako na foťáku. A to samé i na videu. Což mne docela překvapilo. Kvůli tomu, abych mohla trochu líp fotit mobilem, když nemám po ruce foťák jsem pátrala po telefonu, který nemusí být úplně chytrý, ale aby měl lepší foťák jsem prolezla spousty recenzí. A hlavně aby byl pro mě finančně dostupný. Takže si myslím, že tenhle se podařil a ještě jsem na něj měla od O2 slevu za dobití.

      Vymazat
  2. Ještě že přijdeš z Vidlákova, abys mi ukázala, jak to v Praze vypadá...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš ... Ale pro mě to taky byl svátek....

      Vymazat
  3. Já 2 roky fotím už jen mobilem (Samsung Galaxy S7) a při srovnání s mým amatérským kompaktem a uměním je to nejlepší volba. Na interiér (např. galerie a kostely) je mobil jednoznačně lepší, jediné omezení vidím, že v přírodě při potřebě zoomu je zase lepší foťák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě já už si s tou zrcadlovkou připadám jak dinosaurus ..... Všichni jen fotěj na mobil. Ale jsem v tomhle konzerva, ale občas ten mobil vezmu na milost. Protože s foťáku nelze sdílet na fb.

      Vymazat
  4. Orloj vypadá skvostně. V Praze jsem letos byl 2-krát, ale to ještě nebyl odhalený.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....