19 června 2015

Tak kytičky neprošly ......


No .....
Je vidět že
se Zelenou výměnou
jsem tvrdě narazila na velký
nezájem. Divné. U Světlušky to
šlo jedna dvě, přihlášených bylo spousty
ale já asi nemám ty správně zapálené čtenářky.
Nevadí, domluvily jsme se jen se Světluškou
že si něco vyměníme a stejně tak i s Hanaskou
která byla druhou přihlášenou. A já vím
že se do další takové akce nebudu
pouštět. Ostatně ani stromy
moc netáhnou. A to jsem
si říkala že budou
lehčí než
sakrálky.

Další
věc která mne
zase začala obtěžovat
jsou nevyžádané reklamní
komenty, odesílané zase z jedné
IP adresy i když pod různými jmény.
Tuším v tom zas nějakou nedobrotu z rukou
hackerů zvenku. Naštěstí stačilo bloknout
jen jednu adresu a na blogu se už nic
dalšího neobjevuje, jen v mejlech.
Sice to neubližuje, ale je to
otravné. Máte v poslední
době také nějaký
takový problém?

A
jelikož
nemám zatím
stáhnuto to co jsem
zkoušela dneska, dávám
sem fotky věcí které jsem v
poslední době dělala . Ale u jedné
jsem si pěkně naběhla. Šlo o
svatební kytku a výzdobu
kterou si objednala
jedna nevěsta
a už o sobě
nedala nic
vědět.


A tak
mi tu teď leží kytka kterou nikdo nechce,
výzdobu si nakonec doobjednala jiná slušná
se zdajíc nevěsta. I když ..... vlastně taky už
přetahuje o čtyři dny datum kdy měly
přijít peníze..... hodně mne to mrzí, protože
práce na té kytici mě dost bavila i když byla zdlouhavá
svou přípravou.


Původně byla objednaná kytka, výzdoba na auto, pírko pro ženicha a svědka a ozdoba do
vlasů. Realizace se dočkala jen kytka a výzdoba, tu ozdobu mám doma už udělanou
z dřívějška. A pírko jsem už nedělala vůbec .....


Tihle japonští jeřábi štěstí mne zaujali už vloni kdy jsem je viděla poprvé, letos jsem
náhodou narazila na jedno japonské video kde bylo vidět jak se dělají. I když to vypadá
velice jednoduše, vůbec to tak není. Chybí mi ty staletí praxe a hedvábí......





43 komentářů:

  1. Co se týká zelené výměny, mrzí mě, že se neujala. Sama nemám co nabídnout, jinak bych se přihlásila.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Dodatečně jsem si všimla, že už jsi část udala.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Jo, už jsem se poučila, že pokud příště někdo něco bude chtít bez zálohy se nepodívám ani na stuhu. Zatím mám obě věci doma, tu výzdobu jsem neposílala dopředu, jsme domluvené na tom, že mi pošle peníze a já jí tu výzdobu. Zatím byla s děvčetem docela dobrá domluva tak doufám že to bude pokračovat. Pokusím se tu kytku dát na aukro, přemýšlím že k ní alespoň dodělám to pírko pro ženicha a nabídnu jako komplet. Jinak jsem už zkoušela i na fb různé svatební bazárky a prodejní skupiny, nevěst se ozvalo dost ale bylo to na ně móc drahý. Celý set byl za 2200 Kč a to je na spodní cenové hranici. Za tu cenu prodávají některé tvořilky jen kytici. A prodají, a proto mne překvapuje že to nikdo nechce. Nejvíc mne může vzít prcek při komentáři Už máme tak našponovaný rozpočet , nebo Na to už mi nezbývá apod. A to za živou kytku dají víc jak litra a tahle jim zůstane jako hezká památka.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Vidíš, teď se ozvala jiná nevěsta která chce jen malý košíček na stůl. Řekla že peníze dojdou 19.6. a teď mi psala že je poslala. To je pak jiná spolupráce.... ale doufám že i ta druhá se ozve protože zřejmě nebývá tak často na FB.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Člověk by očekával solidní jednání a taky, že se nebude tolik hledět na peníze.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Buď mám peníze na svatbu a tak dělám svatbu a chci si to užít se vším všudy, nebo nemám a nedělám. Ale to je klasický přístup k věcem z ruční tvorby. On si totiž každý myslí že to je za pár šupů, jenže už nikdo nevidí ten čas a práci,vymýšlení aby to ladilo a doplňkové ozdoby taky nejsou z nejlevnějších. Já nevím jak to dělají jiné, někdy mám podezření že když se mi někdo ozve tak že hned píší a nabízejí levněji nebo jestli prostě měly štěstí a teď si je nevěsty předávaj mezi sebou aby jim ty kytky dělaly fakt nevím. Prostě mě to všichni lajkujou, áchaj jak je to krásný a bal, bla, bla ale nekoupěj a ještě mají námitky proti ceně....

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že stěžování si na drahé ozdoby je jen výmluva. Svatba se dnes pod 10 000 neudělá ( a to si myslím, že jsem ještě z hodně levného kraje )neudělá. Tvé výrobky jsou nádherné jako vždy. Škoda že dcery ještě nevdávám, hned bych si to vzala.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, tahle krásná kytka prostě nezvadne.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné výrobky si zaslouží zákazníky. Proč neposíláš na dobírku? Započítáš si poplatek za složenku do ceny a peníze ti dojdou určitě. Víš, peníze posílat předem se také leckdo bojí, aby mu nedošla prázdná krabice nebo zboží nedošlo. Takoví šizuňci škodí poctivým odesilatelům. Já když nakupuji přes internet, tak jen poštou na dobírku, abych měla jistotu, že zboží dojde.

    OdpovědětVymazat
  10. K těm reklamám: Denně se podívám do správy svého blogu, najdu si kolonku žebříčky a v tom řádek poslední komentáře. Pokud se objeví komentář k hodně starému článku, ťuknu na název, který je dole pod  články, kde jsou ,,jména" komentujících, je-li cizí, ťuknu na ně a ukáže se mi u toho článku v komentářích. Okamžitě  najetím na ,,web" zjistím, že je to  třeba hotovostní půjčka a pak dám, smazat- zablokovat IP adresu a hotovo. Pokud napíše od dalším jménem a IP adresa je stejná, v komentářích se to ukáže jako ,,spadený" s červeným podkladem. Tak ho smáznu- nevytáhnu samozřejmě a hotovo. V emailech podle adres, o které nemám zájem ,,zaháčkuju" a smažu  hned, případně hodím do spamu, aniž bych to ,,rozbalovala."

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: Vidím to stejně, Vendy.

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Růženko, na dobírku to je taky riziko. Hodně lidí si objedná, balík nepřevezme a ten se vrátí prodejci.

    OdpovědětVymazat
  13. Vendy, a proč nezkusíš Flér? Jsem taky na FB, ale všechny objednávky mám zatím jen přes Flér

    OdpovědětVymazat
  14. mysteriouswolf20/6/15 08:20

    Objednat si výzdobu a pak se ani neozvat, to je hodně unfér.

    OdpovědětVymazat
  15. Taky mě překvapilo, že se do výměny přihlásila jenom jedna Čekala jsem, že někdo nabídne něco co by se mi hodilo a přihlásím se taky, škoda Podzimní výměna by nebyla špatná, jak píše Ajka Ty komenty mi chodí taky a hlavně do citátů Svatební věci jsou nádherné a nechápu lidi co nezaplatí za to, co si objednali, ale lidi jsou různí ...

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: mrkni na můj koment pro Mysterius

    OdpovědětVymazat
  17. [14]: Asi máš s tou dobou pravdu, uvidím, třeba ještě to na podzim zkusím znovu.

    OdpovědětVymazat
  18. [12]: Víš, kdybych to neviděla na vlastní oči, že věci horší se prodávají a navíc ta dotyčná nemá o zakázky nouzi ...... Popravdě já to nechápu. Nabízím to opravdu na té spodní cenové hranici, dokonce jedna šikulka ze Slovenska se mohla smíchy potrhat za kolik to prodávám. Tipla mi tu kytku na 60 eur, za které v pohodě prodává ona, i když je to JEJÍ spodní cenová hranice. A dostala teď nějaké ocenění za ty práce. Tak buď prostě ty ostatní tvořilky lžou o tom kolik mají zákazníků, nebo to dávají prostě jen jako dárky. Když vidím kolik toho valej..... Ta dotyčná šikulka mi nabídla že si teď bue dělat nový ateliér a bude tam mít i malou galerii tak kdybych chtěla že mi to tam taky vezme. Jenže tomu nějak moc nepřikládám důležitost. Ono se toho namluví.....

    OdpovědětVymazat
  19. [11]: Já vím že jedna blogerka psala že to chce jednu věc. Tam kde máš víc jak dvacet komentů ukončit možnost vkládání dalších. Protože tyhle spamy se generují z článků které mají nejvíc komentů, tudíž velkou sledovanost. je to fakt, až na jednu vyjímku to bylo k článkům kde bylo komentů víc jak třicet.Pokud máš odběr do mejlu a do takhle ukončeného ti přijde i normální koment tak bys ho měla vidět v mejlu. Já to mám zatím! jen z jedné adresy, tu jsem zablokovala a je to dobré.

    OdpovědětVymazat
  20. [10]: Já to tak mám, protože na rozdíl od Janinky to bylo z jedné IP adresy.

    OdpovědětVymazat
  21. [9]: Tady jde o jinou věc. Byly jsme domluvené na určitých podmínkách, ona si naporoučela co chce a já se celá natěšená dala do práce. Když jsem s ní něco potřebovala zkonzultovat tak jsem se odpovědi dočkala až po týdnu a pak už nekomunikovala vůbec. Takže těm dalším jsem  řekla jedině za zálohu na půlku ceny celé zakázky a telefon. Jenže obě zakázky nejsou tak velké tak aby byla třeba záloha. Navíc jedna co slíbila zaplatit 19tého tak taky 19tého byly prachy na účtu. S tou výzdobou zatím nedošly, ale zase mám na ní telefon takže s ní můžu komunikovat i smskama. Ale teď už to opravdu budu brát jen s tou zálohou. On je problém v lidech. Vím že si stěžují nevěsty že buď objednané dostaly ale v příšerném provedení nebo to zaplatily a nedostaly vůbec. A rozčilujou se na nás kdo to děláme. Ale že i ony dělají podrazy to už je jiná věc. Naše, těch kdo to děláme. To máme prostě smůlu. A je to čím dál tím horší.

    OdpovědětVymazat
  22. [8]: Přesně, generují si ty nejkomentovanější články. Je to myslím ostuda pro Blog.cz že nemá obranu proti takovým akcím. Už jsem psala Janince i jiným že jsem to zablokovala jednou a naštěstí to byla jen jedna otravná IP adresa a už je klid. Zatím. Doufám .....

    OdpovědětVymazat
  23. Vendy, do výměny jsem se nehlásila ani u Světlušky. Nemám, co bych měnila. Omezila jsem své květiny na minimum. Mrzí mě, že to nyní nevyšlo. Třeba na podzim (jak píše Ajka) bude líp.

    OdpovědětVymazat
  24. [20]: Jenže to jsou zrovna články, které jsou nejvyhledávanější a u kterých lidé třeba potřebují pomoc, hlavně co se týká falešného patchworku, takže ukončit komentáře tam nechci.

    OdpovědětVymazat
  25. [25]: A tak to jo. Leda si nastavit všechny komentáře jako moderované. Na gmajlu mám vůbec antispam takže se mi tam nic neobjevuje ale na seznamu si ho asi budu muset nastavit.

    OdpovědětVymazat
  26. [26]: Moderované komentáře jsem zavrhla hned, stejně je s tím práce a stejně víš, že ti tam ti pitomci spamují. Takhle je vidíš akorát v nastavení v komentářích ke schválení, pokud je máš zablokované. No prostě je to vopruz!

    OdpovědětVymazat
  27. Pěkně si hraješ s tím textem.

    OdpovědětVymazat
  28. Jsem moc ráda, že jsi zase ukázala něco ze svého tvoření. Je to fajn změna a milé pohlazení po duši a můžu obdivovat a "závidět" tvé šikovné ručičky a tvou fantazii a um.

    OdpovědětVymazat
  29. [28]: Jo, někdy mě to chytne

    OdpovědětVymazat
  30. [29]: To jsem viděla, já zatím všechno dostala bez problémů. Možná že to zkusím ještě jednou na podzim. Je fakt že poštovné odrazuje mnoho lidí, a to je asi taky ten problém. Růžička jako balík do ruky a poštovné 117 Kč. I když v tomhle případě pán sám řekl že poštovné akceptuje a sám si to tak výslovně přál.Tak cibulky a jiné věci které nejsou tak choulostivé se dají poslat i normálně, ale ty které jsou citlivější je asi opravdu dobré posílat buď EMS nebo jako do ruky, ty mají totiž přednost. Jéje, já bych měla přání!

    OdpovědětVymazat
  31. Vendy, to jsou překrásné věcičky. Jinak se snažím číst všechny články a nějak mi utekla zelená výměna u tebe. Za to se omlouvám. Ty komentáře, které nyní chodí jsem také zablokovala, je to nabídka nějaké půjčky. Nejde o hackery, ale někdo prostě nabízí půjčky. A to na blogu nepotřebuju. naštěstí je to jak píšeš z jedné IP.

    OdpovědětVymazat
  32. Vrátila jsem se od maminky a mohu pokračovat v komentáři, který jsem musela urychlit kvůli autobusu. zakázkové práce jsou velmi nevděčné a je od lidí dost neomalené si něco objednat a pak neposlat peníze nebo dělat mrtvého brouka. nejen že příprava je náročná a podle mne docela nudná, protože se při ní ještě netvoří ten konečný produkt, který má člověk buď v náčrtu nebo v hlavě. Materiál také stojí hodně peněz a kdo to nezkusil, tak neví, co taková práce obnáší.

    OdpovědětVymazat
  33. [19]: Věř tomu Vendy, kecaj.

    OdpovědětVymazat
  34. [19]: Kdo ví, jak to s těmi ostatními tvořilkami je, Vendy, třeba si trochu upravují skutečnost.

    OdpovědětVymazat
  35. [34]: Aha, opravdu to zmizelo. Psala jsem že na jednom prodejním portále jsem, ale jde o to, že si většinou lidi nepřečtou upozornění že všechno je dělané na zakázku, tudíž mám přímo k prodeji jen minimum věcí. Jde o to že každému se líbí jiná barevnost a to co mám zrovna se nemusí hodit do interiéru. A čekat dva tři dny se nikomu nechce. Z finančních důvodů nedělám do šuplíku, materiál je přeci jen dost nákladný. A aby mě to tu leželo to si nemůžu dovolit. Navíc je to i dost zdlouhavé s tím  objednáváním. Měla jsem za dva roky přes portál pět zájemců ale nakonec si něco koupila jen jedna paní. Mám i e-katalog ale tam se zas ozval někdo jen s tím že chtěl návody! Svoje stránky mám i na FB, a nejvíc objednávek je právě přes Fb.

    OdpovědětVymazat
  36. Neboj, akce Stromy se určitě rozjede. Ale možná je paradoxně trochu složitější v tom, že stromů je sice v každém parku milion, ale najít nějaký zvláštní zas tak jednoduché není.

    OdpovědětVymazat
  37. [37]: Tak v tom s tebou naprosto souhlasím. Sama jsem si to zjistila na vlastní kůži hned při prvním kole.....

    OdpovědětVymazat
  38. Vendí, ty jsi kouzelnice - je to nádherné!

    OdpovědětVymazat
  39. Ta svatební výzdoba je krásná! Škoda že se nevdávám. I když... já bych do fialova nechtěla o:)

    OdpovědětVymazat
  40. [40]: no vidíš a tohle je nejoblíbenější barevnost svadeb která momentálně vládne.... ale mám vyhlídnutou přímo luxusní kombinaci kterou chci udělat mamině k narozeninám, ta se mi ohromně líbí.....

    OdpovědětVymazat
  41. [41]: Tak se budu těšit na ukázky :)

    OdpovědětVymazat
  42. [42]: V úterý koupím stuhy a košíček a pak se do toho dám

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....