11 prosince 2014

Ještě naposledy z Mníšku ......


Poslední fotečky z mníšeckých lesů jsou zas
trošku barevnější, protože ty trávy mají takovou krásnou zlatavou
barevnost. Vypadají jak šperky ze starého zlata s drobnými briliantíky na koncích .....








Ani buky se nedají co se týče barvy zahanbit


Jeden dub to vzal nějak šejdrem. Místo starých listů na něm vyrůstaly svěže zelené mladé lístky.
Těch dubů tam bylo dost a dost, ale jen tenhle jeden si řekl že proč by měl být hnědý když může být krásně zelený ....


Téma týdne je Co říct a nejde to. No a já můžu říct něco co můžu a musím se o to podělit. Včera se mi stala věc které jsem nejdřív nějak nevěřila. Když jsem si ráno prohlížela emailovou poštu přišla jsem na jeden mejlík který mi nejdřív připadal jako nějaký vtip. Psal mi zákazník jestli by bylo ještě možné objednat si nějaké ozdoby. Tak na tom by nebylo nic divného, kdyby ten zákazník nebyl zástupce firmy Luis Vuiton pro Českou republiku. Dámy jistě vědí o co jde a pro pány tedy osvětlení, je to světoznámá firma vyrábějící kabelky a vůbec veškerá zavazadla jejíž výrobky jsou v téhle sféře něco jako Ferrari mezi auty. A většina žen by se za kabelku od Vuitona upsala třeba i ďáblu. Chvíli jsem na to zírala a zírala pak jsem tedy napsala že už asi bohužel je dost pozdě, ale ať mi napíše kolik by toho chtěl. Ovšem pak mi došlo že se zástupcem takové firmy je spíš slušností komunikovat osobně zvlášť když mi tam vypsal pěkně i telefony. A navíc si tak člověk může zjistit jestli je to sranda nebo ne. Sice poprvé mi to nebral ani on ani jeho self manažerka, tak jsem mu písla zprávu. No a on mi zavolal. Nebudu vás dál nijak napínat, šlo o to udělat osobní ozdoby pro zaměstnance ale háček byl v tom že chtěli na každou zakomponovat jméno zaměstnance které by se nejdřív muselo nechat vyšít, pak mi to poslat, domluvit se na barevnosti, já bych musela objednat materiál a pak to vyrobit a to vše nejpozději do 22.12. kdy by to museli mít v Praze aby to mohli nechat messengerem osobně každému doručit ookud by se to nestihlo do firemního sezení. Takže šibeniční termín a to opravdu horký a to já nerada. Když už mám odvézt kvalitní práci nesmí to být pod takovým tlakem. I pán sám byl velmi rozumný nějak se nesnažil tlačit na pilu, spíš se omlouval že to asi je opravdu moc pozdě. Nakonec jsme se tak nějak dohodli na tom že on si uloží všechny kontakty na mě a pokud by něco chtěli že se ozve a já mu slíbila že to velmi ráda udělám. Ovšem v předstihu ..... takže takhle. Prostě jsem se musela pochlubit, to se prostě nedalo ..... teď dodělávám poslední kouličku pro změnu pro pracovníky Policie ČR, oddělení Bartolomějská. A schválně, jakou si myslíte že zvolili barevnost Mrkající Smějící se

18 komentářů:

  1. Vendy to je výzva, škoda, že přišla pozdě. Myslím, že se zase ozvou, protože tvoje výrobky jsou fakt špica Myslím, že tu tvoji nádheru by pod svoji značkou mohli i prodávat Držím palce a přeju ti to

    OdpovědětVymazat
  2. Mšla jsi domluvit, bez těch jmen, mohli k tomu pověsit cedulky a bylo by. Ale drž se jich, firma má jméno a měla bys určitě zakázky dobře honorované. Jen se případně nenech podcenit. Spočítej si čas, jak ti dlouho udělání kouličky trvá- hodina x100 Kč a k tomu materiál, zajištění materiálu a nezapoměň si vyúčtovat poštovné. Myslím, že to znáš. To není jako to dělat pro kamarádku nebo příbuzné, víš? Oni si to nechají moc dobře zaplatit, platí se značka.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]:Zas jsem jim nechtěla nic vnucovat, to taky nemají zas rádi. O.K. Řekla jsem že pokud by to bylo bez těch jmen tak by to nebyl problém stihnout, jenže oni si zas trvali na té idei jako osobní poděkování...ono se to hezky řekne, ale když si spočítám že ta koulička trvá tři, čtyři hodinky když je to píchaná  tak je to s tou stovkou  za hodinu neprodejný. Když k tomu přidám pade za materiál na jednu a poštovné tak jseš na nějakých pěti stovkách za jednu. když to vynásobíš patnácti a ještě když se vezme kolik by museli dát za to vyšívání tak to máš tak kolem osmi litrů celá zakázka. no nevím kolik si představují že by za to dali..... je možný že tyhle firmy to berou jinak ale ze zkušenosti vím že napočítat si tohle, což jsou trochu reálné ceny za to, tak mě s tím každej teď vyhodí. Jsem ráda když za jednu dostanu 130 Kč, to jsou vcelku ochotní někteří zaplati. Jiní mi rovnou řeknou jestli jsem se nezbláznila s takovou cenou ..... a další se už vůbec neozvou.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]:No chyba lávky, jakou měli barevnou kombinaci cajti když se jim říkalo "Zmrzlináři"? Myslím že to by sis mohl ještě pamatovat

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Tak kdyby zaplatili v naturáliích . Jenže to by tak bylo akorát možná na klíčenku

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Tak to už je z říše fantazie prodej mých věcí u nich   

    OdpovědětVymazat
  7. [4]:Jen tak na okraj, ta částka je pro ně směšná, když za kabelku chtějí majlant. To by byl pro ně jen jako kus kabelky a uvědom si, že jako věcnou odměnu by to hodili do darů a měli by nižží daně. Jinde by zaplatili mnohem víc. Jen ti radím, zase nebuď tak skromná. Tady šila jedna má kamarádka pánská krejčová, výborná švadlena pro butik halenky. Oni si dodali matiriál- tehdy zbytkový z Hedvy, nastřihla jim to  za pakatel jedna u nich zaměstnaná švadlena na opravy oděvů a ta kamarádka jim šila perfektně jednu halenku za 120 Kč. Oni ji pak prodali za 500 Kč i více  jako luxusní, ručne šitou a ty nejhezčí si majitelka nechala. Dnes by za ni chtěli kolem tisícovky- tehdy začínali.

    OdpovědětVymazat
  8. Vendy, to je škoda, že tě nekontaktovali dřív. Taková skvělá příležitost!

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Uvidíme jestli se ještě ozvou a pak se to teprve bude řešit .....

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: To jsou asi všechno civilní zaměstnanci, nevím. Je to přes kamarádku která tam přivezla v létě jednu kouličku k sobě do nového kanclu a tak si teď ženský z kanceláří objednávaly...... Když to tak vezmu tak mám dost zajímavé zákazníky   

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: To je jedno, Vendy, ... a zajímavé zákazníky fakt máš.

    OdpovědětVymazat
  12. Ještě jsem zapomněla, drže se té firmy, drž i kdyby jsi měla natáhnout noc i den. Tvoje tvoření je překrásné a tohle je šance, kurňa, nenech si ji utéct.

    OdpovědětVymazat
  13. Ty první zlatavé  fotky jsou bomba !

    OdpovědětVymazat
  14. [14]:On je to ale opravdu sibenicni termin. A popravde uz ted me tak zlobi krcni pater po tom vsem sezeni ze si rikam jeste ze se ozvali pozde. A ani uz me to nabavi po tom vsem mnozstvi ze by to na te praci bylo videt a to nechci. Kdyz uz mam odvezt praci pro takove zakazniky tak jen tu tip top.

    OdpovědětVymazat
  15. Přeji ti, aby ti to vyšlo příští rok. Já také nesnáším šibeniční termíny. Asi jsem tvé ozdoby zahlédla i u nás v Ústí n. L, ale nemmůžu si přesně vzpomenout, kde to bylo. Modrobílé koule. Hned jsem si vzpomněla na tebe.

    OdpovědětVymazat
  16. [17]: Mě připadá že jsou kraje kde to dělá každý a jiné kde na ně nenarazíš ani náhodou

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....