13 září 2014

Korálky pro víly Amálky.....



A je to tu, ode dneška začíná doba kapkování a korálkování
v různých podobách a barevnostech. Fotky vznikly za dvou různých dnů kdy se na rostlinstvu a pavučinách usadily vodní kapky. Jedny z deště a jedny z rosy. Jelikož je jich opravdu dost rozdělila jsem je do různých kapitolek. Jako první jsou to korálky kapek na pavučinách, i když přiznávám že ty jsem musela, i přes dost hustou mlhu postříkat sprejem protože na nich se fakt ta mlha nechytla ani náhodou ..... a tak jsem tu lítala po zahradě v jedné ruce foťák a v druhé rozprašovač s vodou a hledala příhodné pavučiny. Je zajímavé kolik se jich po tom porosení objevilo ....
Takže se pojďte se mnou vydat na lov korálků pro Amálku. Některé mi dělají radost, jiné méně.
Prostě pořád tady chybí to makro ...



















Po vší té pravidelnosti trocha chaosu na závěr ....



21 komentářů:

  1. Krásné, škoda že se to nemůže nosit.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! A stejně ty pavouky obdivuji, jak jsou šikovní!

    OdpovědětVymazat
  3. Vendy, jsi šikulka Já pořád, že u nás nejsou pavučiny a ono to chce sprej To je bezva, že jsi to na sebe práskla jak to děláš Je to vážně nádhera je vidět, že umíš Makra je vážně málo vidět Veruneečka fotí hodně v makru a taky umí Hodně věcí jsem od ní pochytila Fotím raději v makru jak normálně

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Já opravdu většinou v přírodě raději fotím makro nebo deatily, ale mám na zrcadle jen základní objektiv a ten si moc s makrem makrovatým jaký by si třeba ty pavučiny zasloužily nerozumí. Musím to dohánět výřezem a i když se snažím co nejlíp ostřit tak to stejně není ostré.  A i když to doostřím v editoru tak to prostě je takové ne zcela podle mých představ ....

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Já udělám třeba šedesát makro fotek a vyberu třeba jenom pět. To ještě nejsem moc spokojená ze všemi

    OdpovědětVymazat
  6. Před chvílí jsem obdivovala u Pavla kapičky "rtuti" v pavučinách. Ty tvoje korálky jsou nádherné, Vendy, krásně barevné a třpytivé, máš je ostré ... prostě paráda! A pak že neumíš vyfotit kapky, aby v sobě měly jiskru ... umíš a skvěle!

    OdpovědětVymazat
  7. Vendy, nemám slova, jen ááááááááááááááááááááááááááách

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Neáchej předčasně, ještě jich bude !!!

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: S úořádným makroobjektivem nebo alespoň předsádkou by to bylo o dost ostřejší a lepší....anebo to připadá nekvalitní jenom mě ....

    OdpovědětVymazat
  10. Nádhera. Já čekala nějakou novou rukodělnou techniku

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Nestraš! Už takhle jsem v zajetí a ještě něco nového

    OdpovědětVymazat
  12. [8]: To těžko, Vendy ... potvrzuji, připadá.

    OdpovědětVymazat
  13. Je to krása, ale doufám, že jsi neutopila tím postřikem nějakého pavoučka. Ta poslední je jako paličkovaná krajka, ty předtím nádhera nesmírná...Dobře jsi to vyfotila. Koukám, že kapičky vody- rosy jsou zajímavým námětem pro fotografy (viz Drak, Hanička-scenery-photo a co já vím, kdo ještě?)

    OdpovědětVymazat
  14. A to já zase závidím tobě. Že můžeš pro korálky vyběhnout jen tak na zahradu. A potvrdilo se mi, že fotografové těch překrásných fotek nosí s sebou rozpračovač a nastříknou si kapky tam, kde právě potřebují. Já v pátek pospíchala na zahradu jen na otočku posbírat ořechy a spadaná jablka a honem domů. zabralo mi to celé dopoledne. Po cestě jsem fotila kapky na šípku, mlha byla toková jiná. Spíš mrholilo a ty pavučiny nebyly vůbec vidět jako posledně. udivilo men to. Při poslední stejné trase byla cesta pavučinami lemovaná. V pátek nic. No ony tam byly, jasně, ale nebyly na nich ty korály a tak nebyly vidět. A ty kapky na šípku si seděly úplně blbě, v odrazech jsem jiné šípky neměla. To se mi podařilo loni jen jednou.

    OdpovědětVymazat
  15. [13]: Tohle byly prázdné pavučinky. Ty s pavoučkama jsem ale taky fotila. Kapky jsou nesmírně krásný motiv a inspirace k focení.

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Ono asi fakt na to musí být nějaká dobrá konstelace. Ale když jsem šla ještě zkusit vyfotit mimo tak už tam ty korálky byli, ale stršně jemňoulinké. Tak spíš na stativ a ten jsem sebou neměla.

    OdpovědětVymazat
  17. Hana Hávová14/9/14 13:28

    Vypadá to jako korálky, nebo perličky, jen si je omotat kolem krku.

    OdpovědětVymazat
  18. Můžeš mít ten nejlepší makroobjektiv, ale myslím, že bez stativu to stejně nebude úplně to, co si představuješ. Každému chybí něco: Tobě stativ, mně pro změnu sprej .

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Mě spíš chybí pamatovák na to že už ten stativ je.... ale jak na to nejsem pořád nějak zvyklá s ním fotit tak zapomínám. A to mám dokonce zničehož nic tři .... ale děravou hlavu!

    OdpovědětVymazat
  20. ááá, tak tady jsou tvé pavučinky!

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Jo, jo.... tady jsou. Tedy část

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....