13 března 2014

Holky, makáme!!!!!.....


Nevím jestli jsem někdy zažila
ohlušující ticho, no i když možná jednou něco co by se tomu dalo připodobnit ano.
Na Červených blatech. Bylo to ale ticho bez ticha. Ticho kdy nebylo absolutně slyšet nic z civilizace, ale za to byla slyšet příroda. Ptáci, hmyz, praskání kůry na stromech a otvírajících se šišek v letním žáru. Byl to krásný pocit který bych ještě někdy chtěla zažít. Ale jakou to má souvislost s dnešním článkem? Má, a to ten bzukot včel a vůbec včelky....
Jak překotně rozkvetly krokusy tak se jich na nich neustále pase velké množství. Bzučí, přelétavají z jednoho květu na květ, někdy se na jednom sejde i víc než jen jedna. A makaj a makaj....no prostě pilné včeličky!









Někdy pracují i synchronizovaně

















24 komentářů:

  1. Ano, už to začíná v kytičkách hučet. krásně jsi zdokumentovala práci těch malých pracovnic. Ohlušující ticho jsem zažila doopravdy, kdy nebylo slyšet vůbec nic, ani ptáček či včelka. když jsem seděla pod jedním převisem, který jsem odmítla zdolat v mlze na vrcholu Gerlachovského štítu. Táta s bráchou zmizeli v mlze a já tam zůstala sama. To ticho hučelo. Byl to zřejmě i tlak v té výšce, ale bylo to děsivé. Nevím, jestli bych tam vylezla, kdyby nebyla mlha. Tenkrát se tam ještě lezlo na vlastní nebezpečí bez průvodce, orientovali jsme se jen kamennými mohylkami.

    OdpovědětVymazat
  2. Krása, je to skutečně všecho o tři týdy dřív než loni. Otvírání šišek jsem ještě neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera, já mám takovou radost, že už to začíná.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Né? To je docela dobrý lupání. Já si vždycky říkala na chatě co to je, pak jsem to slyšela i na těch blatech a tam kamarád povídá:"Slyšíš jak pěkně se otvíraj šišky?" Je to nejlíp slyšet na borovicích. I to jak praská pod sluníčkem kůra jak do ní praží.....

    OdpovědětVymazat
  5. Týý jo... od nás se asi odstěhovali, ještě jsem nezahlídla

    OdpovědětVymazat
  6. Podařily se ti nádherné fotky. Mám jen tak trošku obavu, co udělá s pilnými včelkami změna počasí, která by měla přijít v sobotu.

    OdpovědětVymazat
  7. Fakt nádherné fotky.....jaro určitě už nic nezastaví.   

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Tak si zalezou do úlů....ono to nebude až na mrazy přes den. Kyž prší tak taky nelítaj a jsou schovaný....

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: Tady je kolem dost včelařů, tak je jich tady dost a dost....

    OdpovědětVymazat
  10. uprostřed jsem zahlédl Máju! pěkně makaj, holky

    OdpovědětVymazat
  11. [1]: Je pravdou že v mlze je většinou ticho velké, zvuky jsou hodně utlumené....

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Jo, jo...zkracovali jsme teď o víkendu lísky a taky to v nich pěkně bzučelo.....

    OdpovědětVymazat
  13. Nááádhera! Pozitivní, krásné fotky! Jen ten víkend nevypadá dobře s počasím...

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: To bude šílenej mazec. Dneska jsem seděla na terase s kafetem, sluníčko hřálo jak blázen, pak jsme ještě jeli s mužem skouknout bledule a nafotit a pak jsem ještě drtila větve a bylo tak nááááádherně....

    OdpovědětVymazat
  15. To je nádhera! Ja som také ticho so zvukmi prírody zažila dnes, aj keď občas bolo počuť z neďalekej cesty zvuk auta, či autobusu. To pukanie šišiek od tepla sa mi veľmi páči.

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: Nejsou, ale hodně jich bude asi odsud ze vsi. Je tu dost včelařů....medík mám od souseda přes zahradu. A výýýýbornej!

    OdpovědětVymazat
  17. Ne nadarmo se říká , pilný jako včelka. Krásně ti na krokuskách pózovaly. U nás se nějak krokusům nedaří. Když si nějaký koupím a potom dám do záhonu, vždycky mi chcípnou, nebo je něco sežere.

    OdpovědětVymazat
  18. Este technicka otazka k foteniu: Nosis ten kozmonautsko-astronautsky oblek so sermiarskou maskou ako vcelari ked fotis?

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: Ne, jsem dobrodruh. Lehnu si až k těm květům co mi to bere ostře foťák, a fotím.....tolik pro blogery riskuju!   

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Tyhle modré jsem koupila předloni ve výprodej v Lidlu v takovém papírovém výsadbovém koši. Nedávala sem jim moc nadějí ale hodně mne překvapily jak jsou krásně velké a že i letos krásně kvetou

    OdpovědětVymazat
  21. nádherný fotky, hlavně 1, 2, a pak ta, kde jsou 3 crokusy vedle sebe a v každé včelka

    OdpovědětVymazat
  22. Tak tohle se ti opravdu povedlo, Vendy! Výstižný název a dokonalé fotky, to je fakt paráda!

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....