29 září 2013

Svatováclavské popolední na Andělu, fastfoody a 4D Avatar....


Včera jsem se musela bohužel
rozloučit už se svým dočasným příbytkem v lesích, no teď už by se dalo spíš říct u zbytků lesa, po tom všem kácení které tam probíhá, zrovna v okamžiku kdy začalo být vážně krásně. Sluníčko, azurová obloha, ani lísteček se nehnul a tak mne to mrzelo dvojnásob. Jenže před návratem jsem měla trochu odbočku. Do centra Nový Smíchov do 4D kina. Od děti jsem totiž dostala k svátku lístek na speciální promítání filmu Avatar. Oni jeli ze Třebové vlakem a zpátky jsem se k nim přidala i já. Jelikož jsme měli zhruba třičtvrtě hodiny rozdílu mezi tím kdy dorazí oni a kdy jsem tam dorazila já, zašla jsem do mého oblíbeného fastfoodu. No já vím, říct oblíbený je možná ne zcela tak přesné, ale když jsem v Praze tak prostě nikdy neodolám a jednou za čas to prostě musím dát. Vzala jsem si jídlo ven protože v tom hezkém dni se mi nechtělo sedět vevnitř a pozorovala cvrkot kolem.
Ostatně je i dost zajímavé pozorovat složení lidí kteří si sem zajdou na jídlo a hlavně reakce. Naprosto udivené komentáře lidí z venkova (Božka ježiš co je tohle? Pepane, jak se to vlastně jí?), nadšení malých dětí, vychutnávání si volného času a jídla (jako já), nebo rychlé zhltnutí porce hranolků bezdomovcem který si na ní někde za rohem vyžebral....
Bylo i zajímavé pozorovat jak rozdílně oblečení chodili lidé. Od zababušených v zimních bundách po týpky v kraťasech a tričkách z krátkým rukávem. Já za sebe musím říct že ač bylo pěkně, spíš jsem se klonila na stranu těch tepleji oblečených, ono to totiž dost klamalo. Na sluníčku fajn, ale ve stínu pěkná kosa.
Asi po půl hodině omladina dorazila a my se jali hledat v kterémže ze dvou multiplexů se film promítá. Našli, já odložila svou bagáž do kanceláře (v rámci bezpečnosti se nesmí nic pokládat na podlahu) a šli jsme se usadit. Když jsem si četla na plátně bezpečnostní pokyny a možné zdravotní komplikace říkala jsem si Na co jsem se to bože nechala ukecat! Je pravdou že trpím kinetózou a měla jsem trochu strach jestli nakonec neztrávím půl filmu objímajíc toaletu.
Sice jedno 3D promítání jsem už absolvovala a bylo to fajn, jenže tady šlo i o další přidanou hodnotu a to pohyb.
No co nakonec říct. Myslím že film Avatar nemusím nijak sáhodlouze představovat, je to profláknutá věcička s nějakým tím Oskarem. V normálním promítáním je to pohádka s klasickým schématem boje dobra proti zlu, a dost dlouhá. Ve 3D už to je hodně zajímavé, ten prostor kolem je něco mnohem lepšího, efekty jsou opravdu skvělé a nutí to člověka kolikrát vztáhnout ruku a chytat to co pod před ním poletuje nebo rozhrnovat větve stromů či listy kapradin, ale 4D už je bomba. Pocit letu je vcelku reálný, svistot větru v obličeji hodně cítit, vodní tříšť v obličeji dokonale překvapující, nemluvě o pocitu z jízdy na splašené vesmírné obdobě koně, či tvrdé dopady na zem. A když vám kulky pročísnou vlasy kolem ucha či čela překvapí to ještě víc. Jako bonus k tomu cítíte jak to na takové planetě voní....A pokud vás přestane bavit děj na plátně můžete sundat brýle a rozhlédnout se po sále co to dělá z ostatními. Podotýkám že to je kolikrát stejně zajímavé jak ten film! Rozhodně v této podobě se nejedná o dlouhou a nudnou záležitost a musím říct že když film skončil docela mne to mrzelo...a řekli jsme si společně WOW, tak to fakt bylo hustý!!!!


Samozřejmě že jsem si po jídle vytáhla foťák a trošku zachytila atmosféru svátečního dne na rušném místě....






Nevím co se kde dělo, i co to bylo za akci ale pohybovalo se tu dost mladých v různých maskách. Přišla si sem i sednout dvojice kravička + její pasáček a později se k nim přidala mladá žena v sári se špuntem který měl na obličeji masku Transformera a v ruce útočnou pušku. Jednou projel okolo i mlaďák na kole s cedníkem na hlavě a i on měl na obličeji masku. Když jsem se o tom zmínila i naši si pár takových všimli v metru...




A který že fastfood to
navštěvuji?


Jo abych nezapoměla. Přeju všem Michalům kteří se tu objevují (možná) nebo objeví (snad) všechno nejlepší k svátku!Usmívající se

21 komentářů:

  1. pěkně jsi popsala posezení v občerstvení. Taky ráda pozoruji lidi kolem sebe. AD film musel být plný překvapení.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Bylo to fajn, já mám totiž takovýhle technický vymoženosti móc ráda. Ovšem jen v umírněné podobě. Určitě mne nenadchávají třeba na poutích. Tam bych opravdu do toho nešla ani za zlatý prase....tak možná kdyby mi někdo nabídnul pár mega   

    OdpovědětVymazat
  3. To je dobře, že jsi 4D popsala. Věřím, že to bylo zajímavý, ale mě to asi bude i nadále míjet.

    OdpovědětVymazat
  4. Nezažila jsem ani 3D, a už vůbec ne 4D. Ale jak poslouchám tvé líčení, asi bych to jednou dala. A konkrétna na Avatara, protože má nádherné barvy (někde jsem četla, že třidéčko je k ničemu, pokud je film příliš tmavý). Jinak, Avatar se mi líbí a Oskara mu přeju.

    OdpovědětVymazat
  5. Vendy, věřím, že kino musel být zážitek. Já patřím mezi takové barbary, kteří film Avatar neviděli a ani po tom netoužím. Nějak mi filmy s fantazijní (a hororovou) tématikou nic neříkají. Nečtu ani takové knížky. Mám ráda realitu.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:Tak Avatar je fantasy pohádka. A je tam i romantická láska, a krásné prostředí světýlkující krajina a nakonec dobro zvítězí....myslím že to je film jak pro děti tak i pro dospěláky kterých tam popravdě bylo hodně. A užívali si to.

    OdpovědětVymazat
  7. [4]:Ono už stačí to 3D. Taková Alenka v říši divů byla skvělá....ale to 4D už je bomba. Jako další asi budou Rivalové, o Jochenu Rindtovi a Nicky Laudovi. Ukázky byly něco! Na 4D bys musela jen do Prahy, myslím že je ještě i v Liberci, ale to nevím jistě. Nicméně ten Avatar v tom třidéčku naprosto stačí!

    OdpovědětVymazat
  8. [4]:Já zatím byla v Mekáči jen dvakrát, a to ještě jednou jen na záchodě ...no a nějaký pití a tu jejich skvostnou zmrzlinu Flury a pak na obědě cestou z chaty do Brna když jsem se vezla z kámošem, a to jsem si dala hermelínky smažené. Na žádný z hamburgrů tedy nikdy nemám chuť ani náhodou....

    OdpovědětVymazat
  9. [3]:Hele já si myslím že vyzkoušet se má všchno . Pár kopanců do zad a ošplejchnutej obličej za to stojí! . Pokud by se ti naskytla ta možnost fakt jí využij, stojéí to za to. Užř jen pozorovat co to dělá s těma ostatníma !

    OdpovědětVymazat
  10. [3]:Dávám si povětšinou XL B-smart s iTwisterem a kuřecím stehýnkem nebo samotný Twister. Saláty když jsem tam v horku.

    OdpovědětVymazat
  11. Já tam  před druhou přesedal z metra na tramvaj.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak kono 4D jsem ještě neabsolvovala, ale popsala jsi ho tak věrohodně na známém Avataru, že jsem si to skoro dovedla představit. Ale člověk si myslí,že si to dovede představit a jakmile je vtažen do děje, je překvapen. Musí to být opravdu zážitek.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]:Tak to už jsme byli nahoře v KFC! kde si dávali jídlo mlaďáci, já s dcerou kafe

    OdpovědětVymazat
  14. [12]:Samozřejmě, zvlášť když ti tam na tom ohromným plátně píšou že efekty přicházejí bez upozornění a nečekaně

    OdpovědětVymazat
  15. v pátek jsem tudy procházel, dvakrát

    OdpovědětVymazat
  16. [15]:Tak to vidíš. S Pavlem jsme se minuli o půl hodiny a s tebou o den

    OdpovědětVymazat
  17. TlusŤjoch30/9/13 14:32

    Prima strýtoffky. Smích off žije!

    OdpovědětVymazat
  18. [17]:A víš že mi to tam na to že byl svátek a sobota připadalo mrtvější než kdy jindy? Ale jako Smíchovák říkám Ať žije!!!

    OdpovědětVymazat
  19. [5]:Jarmilko, v Avatarovi byla realita taková, že v jednom světě žili lidi v souladu s přírodou a přihrnul se tam bílý pozemský dobyvatel a začal plundrovat přírodu. To je realita přenesena do fantasy hávu.   

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: 12.října dávají Avatar na Primě

    OdpovědětVymazat
  21. [5]:12.října se můžeš podívat co že to vlastně je. Dávají ho na Primě....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....