28 srpna 2013

Něco mne zase chytlo....


Vloni byl na blozích
těch blogerek, které se zabývají hodně ručními pracemi boom artyčokové techniky. Moc se mi líbí, na netu jsem pak ještě našla spousty krásných věcí a říkala si, že bych to taky mohla zkusit. Ale popravdě jsem se k tomu dokopala až teď. V pondělí si koupila nějaké stuhy, ještě jednu polystyrénovou kouli k původně zakoupenému vajíčku a srdíčku a zasedla k práci. Vybrala jsem si sice podzimní barvičky, ale ve spojení s tím zlatým krajem to i tak vypadá moc vánočně. Takže se podívám jestli koupím tyto barvy i bez toho zlata. Láká mne totiž věneček v podzimním hávu na dveře.
Musím říct že mne to chytlo hned od začátku a vydržela jsem u toho sedět čtyři hodiny. Tak copak ta koulička, ta by šla, ale to srdíčko bylo pro začátek dost oříšek. A navíc to chce užší stuhu a tu nemám tak jsem si dost lámala hlavu jak s tím naložím. Vyzkoušela jsem jak špendlení ve špičce, tak s volnou špičkou. Je fakt, že třeba na vajíčko je metoda s volnou špičkou velice pěkná, akorát to spíš než vajíčko vypadá jak šiška. Za to na kouli to už tak pěkně nevypadá.Včera jsem udělala ještě kouli s volnými špičkami a dneska tu vejcošišku.
A to bych nebyla já abych nepátrala po dalších tvarech. A tak mám stažený návod na věneček a zvonek. Jen to chce dokoupit formy. A je jasné v jakém duchu se ponese letošní vánoční výzdoba!
P.S. A doma jsem našla z minulosti ještě tři polystyrénové koule takže mám ještě co vyrábět!





26 komentářů:

  1. To vypadá nádherně! Je to úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vendy, to je nádhernéééé. Už jsem tu techniku viděla a také jsem se k tomu chystala. Ale zatím jsem neuzkutečnila. je na to někde návod? Kolik stuhy a špedlíků je tak třeba? Mě se to s tou zlatou moc líbí. Máš vánoční ozdobičky, však vánoce budou za chvíli.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:Díky Je to zajímavá a chytlavá prácička.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:Dík za pochvalu!

    OdpovědětVymazat
  5. [3]:Tak: Návod najdeš jakmile si zadáš do vyhledavače artyčoková technika. Je to hodně jednoduché ačkoli výsledek vypadá velmi složitě. Špendlíky se prodávají speciálně na tuto techniku v galanterii a je to vcelku velká krabička. Spotřeba záleží na technice. Když pícháš do těch vršků potřebuješ vždycky jen jeden, ty pomocné vyndáš. Pokud děláš techniku s volnou špičkou potřebuješ špendlíky dva na každou "šupinku". Na tohle všechno jsem zatím spotřebovala asi půlku z celkového množství.Stuhy taky moc ne, záleží na šířce. Standartně se dělá ze stuhy 25 mm. Na to srdíčko protože je malé je lepší 10 - 15 mm. A potřebuješ kousky 5 cm dlouhé.Já si koupila ta balení po deseti metrech, ale příště si koupím tak po dvou metrech od každé barvy která se mi bude líbit a myslím že to bude až, až. Tak ty s tím zlatým krajem nebo vůbec zlaté a stříbrné si koupím na vánoční, ale teď bych to chtěla bez toho. Jo a ještě to chce nějakou užší na zakončení. Nebo takovou tu ozdobnou portu.

    OdpovědětVymazat
  6. Je to skutecne skvostné!A hlavne,ze te to baví

    OdpovědětVymazat
  7. [7]:Vendy. moc děkuji. Už jsem se poohlédla a při nejbližší návštěvě města navštívím galanterii. je to nádhera, kterou musím také zkusit. A ty koule a tvary také v galanterii nebo v nějaké speciáloní prodejně? Doufám, že to u nás budou mít.

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle si dovolím ponechat šikovnějším rukám

    OdpovědětVymazat
  9. Páni , to fakt vypadá vážně parádně. To by se dalo použít i jako ozdoby na stromeček.

    OdpovědětVymazat
  10. Máš to moc hezké. Já mám dodnes nedodělané velikonoční vajíčko. Došla stuha, kolem velikonoc už je neměli a už se k tomu nemůžu dostat. Líbí se mi to, ale ta práce zase tolik ne

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá opravdu nádherně.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]:Však to tak myšlené je. Ale to chci udělat z těch menších kouliček. I jako zápichy do truhlíků. Ovšem na co se těším pokud seženu podklad je stromeček. Vypadá to úžasně! Našla jsem na netu a u jsem celá nedočkavá to vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  13. [10]:Hele tak to ti věřím! Neznám chlapa kterej by se tímhle zabýval.....

    OdpovědětVymazat
  14. [9]:Zkus galanterii, papírnictví a kětinářství. Tady u nás je má právě jak v galanterce, tak v Koh-i-nooru i v květinářství....však se v pondělí vydám na lov!

    OdpovědětVymazat
  15. [8]:No to je právě to. Když mne něco takhle chytne tak nekoukám nalevo napravo a jsem v tom zahrabaná celé hodiny! A pak jde všechno stranou. Sporák studený, rodina kvílí hlady psi vyjou a já si hraju!

    OdpovědětVymazat
  16. Tuhle nádheru chodím okukovat i k Janince. Vendy, máš můj nehynoucí obdiv Moc se ti povedly barvy.

    OdpovědětVymazat
  17. "Ta šištice je chmelová?" Nechává se ptát Cyberštamgast.

    OdpovědětVymazat
  18. [18]:Není to vůbec nic těžkého. Na netu jsou ke stažení návody. Ze začátku spíš trochu bolej prsty od toho píchání špendlíků, ale jinak to jde. Jo a jsou na to speciální malý krátký špendlíky přímo na tuhle metodu. To pro případ že bys chtěla zkoušet taky

    OdpovědětVymazat
  19. Jejda, vždyť to máš nádherné. Fakt moc pěkné. Já jsem také zrovinka včera dělala jedno artyčokové srdíčko jako dárek pro jednu kamarádku a šlo to docela fajn. Dělám tuto techniku moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  20. [22]:A tebe jsem se zrovna na to srdíčko chtěla zeptat. Děláš ho z užších stužek nebo z těch dvouapůl centimetrových? Mě to totiž připadá na ty širší jako podklad hodně malé. Tedy nevím jak velké jsi to srdíčko měla, ale tohle je tak 7x7 centi. Chci ho zkusit i z těch užších jak tam to půjde.

    OdpovědětVymazat
  21. [19]:Ta je jen taková zkušební. Vyřiď CBŠ ať vydrží a chmelová speciálně pro něj bude!

    OdpovědětVymazat
  22. Náhodou na prvotiny víc, než dobrý! Jsem ráda, že návody na falešný patchwork pomáhají, přeji hodně štěstí a pevná bříška na prstíkách . Teď pracuji na návodu na hvězdičku, tak v týdnu bude k mání, ale to už je teprve masakr .

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....