05 června 2013

Stará jabloň....

Na zahradě jsme měli
dost starých jabloní. Nebyla to moc dobrá jablka a stromy i dost buď stínily na dům nebo byly tak těsně vedle sebe že se navzájem větve zaplétaly do sebe. Nejsem moc příznivec kácení stromů, ale když je něčeho moc nebo stromy překáží tak není někdy zbytí. Když jsme teď naposledy pokáceli jeden strom, všimla jsem jak zvláštní tvar má jabloň která zůstala. Vypadá jak Medúza nebo nějaký jiný zvláštní živočich s dlouhými rameny.








12 komentářů:

  1. Máš pravdu, taková chobotnička. Zaujaly mne ale ty květináčky pověšené na větvích. My máme dva takové staré stromy, dokonce byly kdysi větrem vyvrácené a kmeny jsou dost nahnuté, ale zatím rodí. Musíme si je trochu šetřit, protože stínu by hodně ubylo a byl by tam doccela žár. Tak až se trochu zakošatí zasazené stromky. I když nevím nevím, koupili jsme stromky s nízkým kmenen, abychom nemuseli na stará kolena lézt pro ovoce do vysoké koruny. Ty ale stínu moc neudělají. Jo na zahradě se musí přemýšlet. A ty květináčky jsi vymyslela výborně.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Takhle letním kytky které nesnášejí až tak úpal, mám tam hlavně orchideje které mohou být venku. Takhle se do nic nedostanou ani mravenci, ani slimejši, mají stín a když je nějaký prudší déšť tak jsou i chráněné. I když díky té zimě ani to listí nedorůstá té velikosti co jindy. Když jsme ji vždycky takhle každý rok ořezali měla pak listy jak hrom. To jsme tam toho mívaly s dcerou podstatně víc, ale už to buď pozacházelo, nebo se vyhodilo. Další takový stromový "stojan" mám z odumřelého stromku, ale momentálně z něj dělám takovou živou zástěnu nad lavičkou. Mám u něj pnoucí růži a navádím ty větve z růže po uschlých větvích stromku a hnízděj na něm květináče s vánočníma kaktusama a tím co mi teď kvete.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky máme v zahradě pár starých jabloní, jsou nakloněné, ale zatím pořád rodí vcelku dobrá jablka, staré odrůdy "kožichy", a navíc už tak nějak patří k naší zahradě, tak je necháváme.

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlepsí jsou taková jabka v calvadosu zrejme ji nekdo kdysi serízl korunu,aby nesla do výsky.krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý strom jak narostl od středu, jako nohy pavouka.

    OdpovědětVymazat
  6. To máš pravdu - staré ovocné stromy mívají nádherné a praktické koruny. Kamarád - výborný zahradní architekt míval a doufám, že stále má, na zahradě starou hrušku, kterou zachovával zprvu hlavně kvůli lezení dětí po stromech a byla moc krásná...

    OdpovědětVymazat
  7. [3]: Tady jsou stromy ještě po Němcích a nejsou tedy bůhví jaké. Tedy jsou na dobrý sklep, ale ten mi tady nemáme. Ale zase je problém, že nové stromy tu moc dlouho nepřežijí. Je tu vysoká hladina spodní vody a stromy praskají....

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: To my, ona byla o dost vyšší. A vlastně nebyly zřejmě nikdy prořezávaný, protože byly strašně hustý a už na těch větvích je vidět že ji nechávali růst jak se jí chtělo.

    OdpovědětVymazat
  9. Líbí se mi pokroucené staré stromy.

    OdpovědětVymazat
  10. Stromy a větve jsou hodně fotogenické. Povedlo se ti krásně zvěčnit tyhle staré jabloně.

    OdpovědětVymazat
  11. Nebojíš se večer na zahradu, Vendy? Jabloň vypadá skoro hrůzostrašně, ale zajímavý tvar má, to teda jo!   

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....