29 května 2013

Kvetoucí drahokamy...

Tahle výsadba ve městě
u nového terminálu je pro mne opravdu víc než povedená. A při zpracování fotek jsem se právě rozhodla pro tu mojí výzvu a definitivní úpravu záhonů. Budou tam tihle krasavci a krasavice! Jenže bohužel pro mne, lupičku řízků, je celý areál hlídaný kamerovým systémem....nedivím se, protože dřív to tu bylo rejdiště bezdomáčů ostatně jako u každé nádraží a nová úprava celého náměstí a výsadba zde provedená, fontány a vše kolem muselo stát pěkných pár melounků takže hlídání (bohužel) musí být...

A až se rozrostou do šířky bude to ještě větší pastva pro oči než je doposud....












Tihle dva nízcí mne uchvátili množstvím květů


13 komentářů:

  1. Nedá se to popsat jinak než - NÁDHERA.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné, opravdu. Zahrádku teď nemám, ale neuměla bych to takhle udělat z hlavy, musela bych to "okopírovat". Moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: A mě ač mi bylo svatosvatě přislíbeno že jo, opět mi unikla tahle nádhera v Průhonicích. Tohle je slabej odvárek proti tamní sbírce rododendronů. Nicméně i tohle oko potěší!

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: U takové výsadby je nejdůležitější znát velikost v dospělosti, jak který druh dorůstá do výšky a šířky. Tedy na malých plochách. Na velkých to už tak zásadní není, ale i tam je to dobré vědět, aby druh který má masivnější růst neutlačoval ten, který má růst pomalejší.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: A taky sladit barvy a vědět, kdy co kvete v kterou dobu. To už chce um a znalosti.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: To ano, ale když je kupuješ v zahradnických centrech tak na těch cedulkách u toho máš dobu kvetení napsanou. A i na internetových zahradnictvích to udávají a dokonce některá udávají i odolnost ve dřevě a listech proti mrazům. Což je taky dobrá věc.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Aha. Dík za poučení. zahrádku nemám 10 let a tenkrát jsme většinou brali někde řízky, semínka apod, prostě co kde bylo k mání. Dneska bych to dělala jinak.

    OdpovědětVymazat
  8. Krása! Ani se nedivím, že to hlídají kamery

    OdpovědětVymazat
  9. Chce to vědění.Pak už je to jen cak,cak. Taky nároky na půdu atd...

    OdpovědětVymazat
  10. Oči přecházejí nad tou krásou

    OdpovědětVymazat
  11. Každá krása potřebuje znalosti i tvoření.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....