28 dubna 2013

Ještě něco dlužím....

Mám ještě takový malý
dloužek který musím vyrovnat. Tak nejdřív odpověď na otázku který že se to keř převlékl za exota. Uhádli skoro všichni je to opravdu bezinka. Některé tady mají z jara listy takhle krásně tmavě fialové ale zezelenají a jiné jsou zelené hned od začátku co se vyklubou....dokonce můžete vidět vedle sebe na jednom místě keře zbarvené fialově promíchané s těmi zelenými. Nevím co to způsobuje, a není to jen na jednom místě.

Další obrázek se vztahuje k debatě která tu před několika týdny proběhla a to co dělají stromy které své listy neshodily (byly to hlavně mladé buky) na jaře. Nic. Respektive nasazují listové pupeny a nad těmi suchými loňskými listy. Kdy opadají nevím, možná že už se tak stalo, je to přeci jen už týden co jsem to fotila, ale počítám že se zase co nejdřív fotit vydám a tak zdokumentuji stav....



7 komentářů:

  1. Tak a jsem tady.Tu otázku jsem tenkrát ne Tebe měla a musím říct,že jsi skutečně dobrá a díky moc. Ještě jednou mockrát děkuji za objasnění orchidejí,nevím,zda jsi četla moji odpovědˇ. Stejně si nejsem 100% jistá a moc by mě zajímala skutečná pravda.

    OdpovědětVymazat
  2. Á, nový kabátek! Dandík je vyjarněný! Pěkně kontrastní obrázek!

    OdpovědětVymazat
  3. Já myslím, že listy opadnou, jak je ty rašící vytlačují...

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Tak ono to tak bude, protože dub shodí jen něco a přes zimu zůstane to málo suchého které spadne když jsou už nové zelené listy...

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:Četla, ale Kandík není ani tulipán. Ovšem to bych s nechala líbit donést si domů z mulčem takovouhle dost drahou kytičku.....já se ještě podívám na jedny stránky kde mají spousty cibulovin jestli tam tuhle kytí najdu a napíšu ti jestli něco najdu.

    OdpovědětVymazat
  6. buky už jsou v zeleném! alespoň u nás. duby samozřejmě nespěchají, jako vždy

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Tady ještě buky listy mají jen tak v jemném rozpuku. Přece jen jsme výš k horám....

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....