25 března 2013

Přízemáci a sníh.....

Sobotní sluníčkový den,
který za oknem vypadal docela teple způsobil, že jsem podlehla mylnému dojmu že není až tak zima a vyrazila s přízemákama ven. Ovšem hned po pár metrech mi bylo jasné jak moc jsem se mýlila. Copak pod kopcem to ještě šlo, ale jak jsme se vyloupli nahoru k poli začalo navíc ještě pěkně ostře foukat a tak přesto, že jsem měla čepici, velmi přišla vhod i kapuce. Přízemákům to moc nevadilo, spíš vůbec ne a ještě se v tom napůl zmrzlém sněhu rochnili a váleli. Na sluničku v závětří bylo i fajn, za to jak jsme vlezli do lesa ta ještě dost vysoká vrstva sněhu udělala své. Zima jak v morně. Přízemáci nešťastní, protože ten sníh byl na ně dost vysoký, místy sice šel Mates po zmrzlém sněhu suveréně s nosem nahoru, protože je narozdíl od Bobeše lehký a nepropadal se, jenže tam kde byl sníh trochu od sluníčka povolený tam se pěkně tím nafoukaným rypákem zapíchnul. Bobeš ten se ploužil za mnou ve stopě kterou jsem mu prošlapala a jen se na mě vyčítavě díval. Párkrát i cvakly zuby, jak se na mne lepil a já ho nabrala patou....
























19 komentářů:

  1. Psi se vydováděli,ale i oni jsou někdy v koncích a pěkně poslušně cupitají za páníčkem. Pak si dali pořádnho šlofíka,nemám pravdu?

    OdpovědětVymazat
  2. Mates si vaši procházku pěkně užíval. Líbí se mi fotka, jak běží po louce a jen mu ocásek a ušiska vlají.

    OdpovědětVymazat
  3. Ti se museli, chudáčči, nadřít. Asi si říkali " no, co toto znamená "

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají velice šťastně!

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:Vcelku i jo, jen jsem jim ještě musela osprchovat podvozky, protože na nich měli blátivý zmrzlý třásně.

    OdpovědětVymazat
  6. [2]:Oba si to užívali, jen Mates musí bejt pořád vepředu tak furt někde vlál, Bobeš s rozvahou anglického lorda si to šinul přede mnou.

    OdpovědětVymazat
  7. [3]:Tak vzhledem že bydlíme v baráku a máme velkou zahradu tak je co chvíli vypouštím ven. A ono jak se otevřou dveře už letí ven ať jsou po procházce nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  8. "Přízemáci" museli být ze sněhových radovánek pořádně utahaní, ale rochnili se ve sněhu pěkně.

    OdpovědětVymazat
  9. Teda "přízemáci" je bezva název. Na fotkách to vypadá jako idylická zima, ale dovedu si tu kosu představit a hold ty krátké tlapky v hlubokém sněhu....ale přesto si to pejsci užili, koukám. Dostalo mě to válení ve sněhu :)

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Však jsem to rychle brala do lesa, jenže jsem si moc nepomohla, tam sice nefoukalo ale bylo tam ještě o hodně studenějc....

    OdpovědětVymazat
  11. [9]: No však, vždyť jsou sotva nad zemí. Labík je zase nadzemák....Bobeš navíc je děsně línej ty nohy zvedat, to jen na výstavě se přinutí.

    OdpovědětVymazat
  12. Na fotkách je vidět,že si to pěkně užili

    OdpovědětVymazat
  13. I tak jste jistě měli hezkou procházku. :)

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Dá se říct že jo, už jen proto, že svítilo sluníčko a to hodně člověka nakopne.

    OdpovědětVymazat
  15. U nás Kačenka jásá a Terorista odmítá vycházet. Včera jsem ho na chvíli vyhnala a pak jsme v umyvadle půl hodiny rozpouštěli bambule na břiše a na nožičkách. Takže byl naštvaný až do půlnoci

    OdpovědětVymazat
  16. Ti jsou ale otužílí, když se ve sněhu vyvalují.

    OdpovědětVymazat
  17. [16]:Díky tomu, že je ten sníh zmrzlý bambule se nám vyhýbají. Spíš to když bylo někde roztopené bláto na nich zmrzlo v takových třásních....takže taky museli do vany a osprchovat.

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Dá se říct že ano, kabátky dostávají jen v opravdu velkých mrazech, ale to zase ty procházky omezujeme jen na "malý" okruh. Matesovi dávám tu vestičku jen z toho důvodu že když není sníh a někam mi zaleze do suvhého listí tak mi zmizí. Vůbecmá někdy tendenci vzít roha tak takhle je alespoň viditelnej.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....