19 ledna 2013

Den blbec....

Dlouho jsem neměla blbej den. Tak ne že by byli v poslední době ty dny až tak úplně super, tak našly se vyjímky které za to stály, ale včerejšek se moc nepovedl. Začalo to tím, že mě dcera ve dvě ráno vyburcovala že nám někdo ukradl už oba okapové svody u dveří. O ten jeden se neúspěšně někdo pokoušel už na začátku listopadu jenže mu to buď nešlo, nebo ho něco vyrušilo. A než jsme to stačili nechat opravit tak se mu to, tedy spíš asi jim, podařilo.
Ráno jsem hned volala na policicii, samozřejmě s vědomím, že je to k ničemu, protože ani poprvé nikoho nechytli, jenže pojišťovna takový postup vyžaduje. Připadala jsem si jak trouba, když se ozvalo Už zase okapy? No pak jsem se na služebně při sepisování dozvěděla, že minulý týden v jiné vsi očesal nějaký "šikula" za noc osm domů...a pokud ho nikdo při činu nechytne je to na nic, policie je v tomhle malej pán, protože ve sběrnách se jim sice všichni dušujou že od jednotlivců takhle nevykupují, že jen od klempířů apod. jenže jak víme skutečnost je naprosto jiná....

Pak jsem hned potěšila pána který nám to má spravovat s tím, že jsem mu řekla ať objednávku rovnou zdvojnásobí. Tak pro něj to bylo OPRAVDU potěšení, bude mít peníze a kšeft. Další věc která mne nepotěšila je zjištění, že si musím vyměnit řidičák, takže jsem jako další bod včerejšího programu ve městě měla zajít na inspektorát. Ačkoli v televizi ujišťovali že není žádný problém, že si jen zajdete na inspektorát, vyplníte žádost, úřednice vás rovnou vyfotí, takže vám odpadá nutnost ještě pobíhat po městě a nechat se fotit. Možná všude jinde, ne tak ve Třebové. Výsledek? Mám doma žádost a ještě musím k fotografovi....

Po celém dopoledni ztráveném pobíháním po různých institucích a čekání na polici jsem dorazila dom, abych zjistila, že mi po dvanácti letech umřel venkovní papoušek....Jak říkám, den blbec.




16 komentářů:

  1. Tak to se musím podívat,ohledně toho řidičáku,nechala jsem si dělat nový v roce 2003,takže mám jenom kartičku,ale slyšela ksem,že to chtějí měnit,nemůžeš mi o tom něco napsat?Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jedná se o řidičáky vydané mezi 1.1.2000 a 30.4.2004. Nás se to týká jak muže tak mě. A jak koukám i tebe.

    OdpovědětVymazat
  3. Vskutku převelice vydařený den. K infarktu by mi bohatě stačily ty ukradené okapy.

    OdpovědětVymazat
  4. To byl opravdu den blbec. Je mi líto papouška. Také mi můj tak náhle umřel.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, taky jsme o ně přišli.Ruplo mi v hlavě a máme plastové.A je po starostech-. jedině,kdyby někdo nutně potřeboval doplnit ty ukradené na svém baráku.

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Mě málem ranila z toho nešetrného vzbuzení, na mne se msí pomalu a ne mi vlétnout do ložnice a zaječet že nám nějaká kurva ukradla okapy....tady se do doby než se sem nastěhovali naši tmavší bratři taky nekradlo, tedy alespoň takovéhle věci, vždyť máme ty okapy už jedenáct let na baráku a nic....vloni sem přibyli noví obyvatelé a už to jede....tak papoušek oprvadu jent tak bez výstrahy umře...to není nic neobvyklého. Tomuhle bylo 12 let takže si myslím že byl na hranici životnosti. Ale ono stačí když se něčeho lekne a švihne to s ním.

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Tak ještě se nevyřídila ta první pojistná událost, takže v pondělí musím na tu pojišťovnu zavolat jestli stačí ten první papír od cajtů, nebo jestli zase o měsíc déle budem na jejich vyjádření čekat. Takže jediné plus toho pátku bylo to cédo s fotkama s focení minulý týden a že jsem si koupila tři kytičky do jarního aranžmá na stůl....

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Máme už domluvený plast který je povrchově upravený jako měď....doufám, že na to případní zájemci ihned přijdou a ne že to budou rvát dolů jak praštěný

    OdpovědětVymazat
  9. Jsou trestné činy, kde by starodávné máčení ve Vltavě (zvlášť zimní) bylo vesměs účinnější než odnětí svobody sem tam přerušené amnestií. Tahle novodobá metla se nevyřeší bez zásadních změn pravidel pro výkup.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Já bych to viděla ještě přísnějc, zlodějům sekat ruce politikům trhat jazyky....jedněm za to co si dovolej a druhejm za nesplněné volební sliby a tím pádem i nevzniklé a neschválené zákony.

    OdpovědětVymazat
  11. Ty okapy by mě taky vytočily. Hajzlové zlodějští, bodejť by jim pracky upadly.

    OdpovědětVymazat
  12. Opravdu den blbec Přeji Ti už jen samé lepší dny

    OdpovědětVymazat
  13. U nás v ulici očesali zloději během krátké doby čtyři domy. Všude byly měděné okapové roury. My máme obyčejnou, takže nám zůstala.

    OdpovědětVymazat
  14. 12 let na papouška ale není mnoho, ne? Jaký to byl?

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Rozela Penantova, pokud to znáš. Měli jsme taky plasťáky, pak se dala měď, po deset let nebyl žádný problém do doby než se sem vloni nastěhovali (ne)přízpůsobiví kteří se okamžitě přizpůsobí všemu.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak doufám, že sis to špatné vybrala na dlouho dopředu a teď už bude jenom líp. Protože se říká, že špatné chodí po třech. Držím palce

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....