23 září 2012

63.Klubová výstava KCHT Mladá Boleslav

Takže konečně jsem se dohrabala do soboty 15.9. a jsme na Klubové výstavě KCHT (Klubu chovatelů teriérů) který sdružuje chovatele všech plemen teriérů tudíž i dandíků. Na tuhle výstavu jsem se těšila hodně a hlavně ne rozhodčí. To se stává málokdy kdy aby se někdo těšil na rozhodčí, ale tady to tak bylo. A proč? Protože....rozhodčí byla z kolébky chovu těhle úžasnejch psů, z Anglie a navíc i jejich chovatelka která je ve vystavování velice úspěšná a její dandík Boris vyhrál také nejprestižnější výstavu Cruft v dandičí skupině. Což je vůbec to nejlepší co může chvatele postihnout, opravdový znalec který ví jak má takový opravdu dobrý pes vypadat.Dalším lákadlem bylo to, že ona zná přes skupinu evropských chovatelů dandíků na Fb podle fotek a úspěchů veschny české dandíky tudíž věděla co jí tak zhruba čeká, ale nevěděli jsme to my, jak bde ona naše miláčky posuzovat. Co se jí na nich bude líbit a co nám řádně naopak zdrbne. A podle toho také vypadala účast. 31 dandíků z Čech a dva z Ruska je zatím nejvíc co kdy na klubovce bylo a jen to potvrzuje to, že když je kvalitní rozhodčí je i hojná účast. A vyplatí se to všem.

CZ.Ch. Borek Prokopské jezírko neboli Bobeš


A naši soupeři v kruhu Elf ze Zvičínské stráně (Fík) a Ray z Ruxburku sun (Ray)



Rozhodnuto, Elf je první, Bobeš druhý a Ray třetí....


A jedna ze stolu


A chodíme, chodíme!


Návštěva z Ruska fenka Rus Show Forever Black Brilliant, to je ruský odchov


A pejsek German Dandies' Orlando je pejsek z jedné z nejprestižnějších německých chovných stanic jejichž psi jsou opravdu velmi úspěšní na výstavách po celé Evropě ale i třeba v Číně.


A tohle jsou naše už nevím kolikáté neteře, štěnda po našem bráškovi Bernardovi který je v Polsku zakadatelem úspéšné výstavní linie dandíků a jehož štěnda už také začínají sklízet vítězné vavříny na výstavních polích. Ty dvě jsou z krytí tady v Čechách, ostatní jsou v Polsku a i Francii, kde je dandík skoro neznámý pes stejně jak byl donedávna a stále i je v Polsku. Beru na velikost zemí oproti Čechám, tady se také lidé ptají jestli to je z útulku či na výstavách co je to za rasu....nicméně přeci jenom se najdou i tací kteří vědí která bije když nás někde potkají.


Bernadette Boheme Amabilisdandnie....


....a Bella-dona Boheme Amabilisdandie


63.klubová výstava KCHT, 15.9.12, V2,res.CAC, rozhodčí Lynda BROMLEY (UK)

Na další fotečky jak ostatních teriérů tak i dandičího dorostu i šampionů a šampionek se podívejte v Galerii

14 komentářů:

  1. Hana Hávová23/9/12 13:25

    No jo , máš pěkného fešáka . Zajímavé , tři psi na prvních třech místech a každý je úplně jiný. Všichni jsou načesaní a naparádění , kdyby to šlo , tak mají i motýlky. Gratuluju k pěknému umístění.

    OdpovědětVymazat
  2. Hana Hávová23/9/12 13:26

    Jo a taky koukám , že má tvůj blog nový kabátek. Já si ani nevšimla . Nějak mi to zlobí , tak využívám každé chvilky , kdy mi to funguje.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: No ono to je vidět i na těch ostatních fotkách v galerii, že každý dandík je jiný....i když jich bylo 33 když jsi je viděla vedle sebe každý byl jiný....a je fakt že to umístění a hlavně to výborný 2 je úspěch. ona s tím výborným docela Lynda šetřila....bylo jen pár psů kteří tu výbornou dostali. Spíš dostávali VD velmi dobrý. A na to jsou chovatelé dost háklivý na takové ocenění.

    OdpovědětVymazat
  4. Bobeš je fešák a taky pašák. Netušila jsem, že je u dandíků více barevných rázů a hlavně, že se posuzují dohromady. Dalmatiny se vždy posuzovali zvlášť černě a zvlášť hnědě tečkovaní.

    OdpovědětVymazat
  5. Těm rozhodčím nezávidím, když jsou všichni tak pěkní. Také mě zaujalo (jako všechny), že se liší i barvou srsti.

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou pejskové k zulíbání. Pečlivě jsem si miláčky prohlídla a beru je všechny. Gratuluji tobě i tvému krásnému pejskovi k umístění.♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Tak to je i u jiných psů že se novější barevné variety posuzují zvlášť. Ale dandíci mají dvě barvy ve standartu takže se posuzují dohromady....A jak je třeba vidět v galerii ta smečka devíti daňďuchů ve vrhu jsou jak pepřoví tak hořčicoví psi.

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Díky za pochvalu a gratulaci

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Tak mě spíš pobavila poznámka okolojdoucí paní která se pozastavovala nad tím že "Mají všichni podobný účes!"

    OdpovědětVymazat
  10. Bobeš se mi líbí nejvíc. Fakt. Má bohatou čupřinu, je hezky upraven, zdá se mi, že má lepší srst než ti ostatní. Copak mu vytkli?

    OdpovědětVymazat
  11. Nemuzu si pomoct ale Bobes se mi líbí nejvíc,a hlavne tou barvou(asi proto,ze mi pripomíná moji hafinku,jenom má vetsí hlavu a cumák),ale já tomu nerozumím a nejsem rozhodcí...

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Když jsme začínali s výstavami byla většina psů pepřových a jen malounko hořčičáků, za ty čtyři roky se to obrátilo a je jen pár pepřáků na výstavách. Já pořád taky po nějakám hořčičákovy toužím, ale zatím to prostě musím vzhledem k situaci odkládat. Měla jsem už asi čtyři nabídky krásnejch štěnd ale musela jsem odmítnout...Proto tak Bobeš vyniká. Ta tmavá je mezi tou světlou hodně kontrastní

    OdpovědětVymazat
  13. (13)Zrovna mi syn poslal fotto jeho nového prírustku^^,zlatý retríver,ale dostane ho az v ríjnu.Ten je tak sladký!!!!Ale bude to práce.Jednoho uz mají

    OdpovědětVymazat
  14. To jsou prdelky zlaté, ale když je chyne puberta tak to s nimi není lehké ale pak už to jsou napořád zlatíčka. Vím to od toho našeho labíka.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....