06 května 2012

Clematis montana....

Clematis montana, nebo-li Plamének horský....Velice pohledná
šplhavka. Nemá sice tak velké a barevné květy jak jeho
později kvetoucí příbuzní, vyskytuje se v barvě žluté a
modré. Žlutou zase nemají plaménky velkokvěté, takže
má zase v něčem nad nimi navrch...









6 komentářů:

  1. To už ti kvetou plaménky . Otec má taky pergolu s plaménky , ale ty mu ještě nekvetou . Asi má ty pozdnější . Kvetou fialově .

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle je jarní a není můj. Je to sousedky, ale vlastně roste na hraně našeho pozemku takže je tak trochu taky můj.Tyhle jsou hodně ranné. Mě teprve začal ten klasický trochu narůstat, ale už to začíná brát docela fofrem.

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera, Vendy, květy plaménku jsi vyfotila bezvadně!

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: No, dokonce na třikrát, pokaždý jsem něco vymazala protože to bylo buď tmavý, nebo a to víckrát rozmazaný, už jsem myslela že to nedám....

    OdpovědětVymazat
  5. Tento plamének mají sousedé a já musela zkonstatovat, že ten můj umrzl a to tak, že totálně. Takže k růžím musím připočítat klematis a dva syrské ibišky. Ten jeden má kmen více než dvacet cm široký a zahradu zdobil téměř dvacet let. Ještě jsem nestihla sečíst všechny své ztráty.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Taky jsem myslela že mi jeden clematis zdeale tenhle zdechnul úplně, ale teď jsem zjistila, že má výhonek, tak se uvidí co příští rok....Tenhle bílej jsem si už ixkrát od sousedky užďoubla ale nikdy z něj nic nevypěstuju, přitom ona to tak dělá pořád a zakoření jí vždy...

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....