13 března 2012

Zase kytičky....

Hanka mne na svém blogu inspirovala krásnými makro snímky orchidejí....musím přiznat že já kytičky taky ráda fotím a jediné které mi teď kvetou jsou ty orchideje a anturium které jsem dostala k narozeninám. No nejsou tak pěkné jak ty Hančiny, jenže to je jak okem tak hlavně foťákem. Něco prostě ten můj už nezvládá tak jak bych si přála....nebo že by to bylo přece jen tím neuměním?


A jelikož to anturim je taková trochu ďábelská kytka, která může leccos asociovat, napadlo mě si zase trochu s ní pohrát a dát jí ještě ďábelštější kabátek. A aby jó vynikla dala jsem k ní jedno andělsky bílé spatifylum....



Ale už se tak těším, že budu moci konečně fotit i ty kytičky venku....

14 komentářů:

  1. Orchideje máš překrásné. I ta anturka se mi líbí. Mě teď doma nekvete nic, taky čekám, až to začne venku.

    OdpovědětVymazat
  2. Nepodceňuj se, naopak. Ty orchideje jsi vyfotila báječně. Také mi kvetou a krom toho se mi zbláznily dva vánoční kaktusy a kvetou také. Dokonce i ibišky kvetou. No a když jsme u toho chlubení, už mi vylezly krokusy na zahradě.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: jinak vysoký trekovky jsou po ruce stále, celý rok, takže kdyby se to přece jen ještě vrátilo, jsou v pohotovosti

    OdpovědětVymazat
  4. [2]:A kvetly ti v zimě ty vánočky? Můžeš totiž mít tu jarní odrůdu, zvanou velikonoční....

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se taky ty fotky líbí . Jediné co mi kvete ( spíš dokvítá ) jsou hyacinty a mořská cibule . Ale má nakvět jedna kytka , o které nevím jak se jmenuje .Moc doma kvetoucích kytek nemám .

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou opravdu krásné koláže. Kombinace červené a bílé anturie je slušivá - a orchideje jsou prostě královské.

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Jo, jo, doma na parapetu....to bílé není anturium,nicméně to patří do stejné čeledi áronovitých. to jsou většinou všechny ty kytky s "pindíkama" .

    OdpovědětVymazat
  8. Co brečíš? Fotky květin jsou krásné-né, že né...

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky. Miluju orchidejky, asi si budu muset nějakou pořídit.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Pořád se ti daří s kytkama líp než mně. Dyť mě zašel i pavoukovec, to je taková ta zelená kytky, co vyráží ty převislý odnože, a údajně je jedna z nejodolnějších...

    OdpovědětVymazat
  11. [13]: To máš na mysli zelenec? Ten je tedy opravdu hodně tolerantní....máme asi čtyři už takový ohromný obludy že se nevejdou do květináče. Máš možnost ho dávat na léto ven? To se mu ohromně líbí.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....