10 března 2012

A ještě jedno MDŽ....

Kdo se díval u mne na 365ce tak tam určitě zaregistroval kulturní program ve zdejší restauračce. A tak také určitě zjistil, že druhý pátek v měsíci je určen ženám.
Obecní úřad právě ve spolupráci s touto restauračkou pořádal takové retro MDŽ. S červenými karafiáty, dárkem a přáníčkem vyrobeným dětmi ze ZDŠ. A i s vystoupením dvou malých flétnistek a s ukázkou líčení. Já byla zvána už v pondělí, nicméně přiznávám se, že se mi moc nechtělo. Pár takových akcí jsem tady už absolvovala a vždycky jsem se dost naštvala, protože sice všichni děsně nadávají že se tu na vsi nic neděje, ale když se pak dělá, nikdo se zas pro změnu nedostaví, nebo se dostaví jen pár lidí. A ti největší křiklouni zůstanou samozřejmě doma....
Takže první reakce byla odmítnutí. Jenže odpoledne mi psala spolupořadatelka znovu a prosila mne, jestli bych nepřišla fotit, (většinou když potřebují fotí jim můj syn, ale ten byl pryč takže další na ráně jsem byla já), že obecní úřad chce z té akce fotky. Sice se mi stále moc nechtělo, ale zase jsem si říkala no s tím focením se to dá zvládnout a zůstanu jako nestranný pozorovatel.

Nakonec to všechno nebylo až tak strašný jak jsem se bála, jen pár starších dam se do mne obulo, co je fotím ale pak se i ony zklidnily a začaly se cpát dorty a jednohubkami. Sice ona ukázka líčení nebyla pro některé asi až tak inspirativní, neboť věkový průměr byl cca 70 let, z mladších a mladých bohužel dorazilo jen pár, ale ty se zase dozvěděly alespoň určité základy. Takže jediné co zabodovalo byly ty dvě malé flétnistky a zákusky zdarma.... Jo, a z toho obecáku nepřišel popřát vůbec nikdo....




Tady ty tři dámy si vylosovaly proměnu, tedy alespoň v líčení....


A tady je proměna zblízka...







16 komentářů:

  1. Sakra koukám, že po těch flétnistkách jsi tam byla asi nejmladší jenom ty! Ta vizážistka-na té umělotině co na sebe na tvář nanesla- to moc poznat není a o ostatních jsi psala, že byly 70ti leté.-:))

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý slet - o ženách, pro které zítra znamená včera...?

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nějak, říkají si Sokolky a všechny (ty starší) jsou kovaný komunistky.....chodí oblíkaný jak říká můj muž "v teplácích z první republiky" na tom takový ty úžasný silonový zástěry a přes to vytahaný pletený svetry....jen do restaurace si vzaly modely Made in Vietnam....někdo by mohl namítnout, že nemají tak vysoký důchod aby se lépe oblékaly, ale opak je pravdou, většina z nich má svůj důchod kolem 20000, ty které mají manžela který má to samé, takže bydlí ve svých domech, dají dokupy čtyřicet litrů. Kdo s mladých, či lidí normálně pracujících na to dosáhne?

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Jo to jsem si Vendy všimla, ale ještě víc mě potěšilo, že má neuměle nafouklé celé tělo!!!! Břicho též - jupííí, klidně si jdu vzít koláč ke sváče!

    OdpovědětVymazat
  5. ...a propo jak to, že jsi na té jedné fotce ty, když jsi fotila?

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: K těm umělejm kosmetičkám - asi musí být pořádně zmejkapované, protože kdyby byly přírodní, tak by moc nepřesvědčily, že kosmetika je pro ženy prospěšná, i když je...

    OdpovědětVymazat
  7. projekttristasedesatpet10/3/12 19:25

    [5]: Džentlmensky se focení ujal pan šéf .......

    OdpovědětVymazat
  8. 20 000 důchod ? To já nemám ani zdaleka plat , po 23 letech ve zdravotnictví a pokud se důchodu dožiju ( o čemž pochybuju ) tak budu mít tak 12 000. A to se říká kdoví jestli .

    OdpovědětVymazat
  9. Wendy - mám pocit,že jsi to s tou výškou důchodu asi dost přehnala - to by mě zajímalo,kdo dneska má 20 tisíc - ha-ha - tak oba manželé  dohronady... jsem důchodce -vím o čem mluvím ...  

    OdpovědětVymazat
  10. [8]:  Moje myaminkamá snad kolem 8 tisíc a tchán tak 10 tisíc.

    OdpovědětVymazat
  11. Ale tak strasne to zase neni!A hlavne jste si to oslavily jako zeny a ne zase pivni soutezeni(ale u toho je asi vic legrace?)

    OdpovědětVymazat
  12. [8]: Jak které to sluší, ale taky ber v potaz, to že přímé světlo (blesk) nikomu nelichotí. Nemám zase profi výbavu na focení a navíc se tam lámalo hodně barev v interiéru a bylo tam i docela tmavo. Takže jsem jim spíš ublížila než pomohla...

    OdpovědětVymazat
  13. Hele, jo, možná u nich to tak neplatilo, ale s tou výší důchodů to tak u těch nadražáků je....tedy u těch nečervenejch...o tom opravdu vím.... a necháme to být, ano?

    OdpovědětVymazat
  14. Tam by mně nedostali ani heverem.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....