23 listopadu 2011

To to letí.....

Ten čas ale opravdu na můj vkus strašně rychle letí. V létě se zdálo naše plánování rakouské výstavy tak vzdálené a ejhle, za týden je to tu. Jenže to měl být vrchol letošní sezóny (tedy pro mne určitě) ale ten můj věrný démoní průvodce si zase řekl, že se moc těším a hned mi to zkazil. Nejdřív tím, že si Bobeš rozdrbal zcela malý flíček po trimování do fleku jak Brno a k tomu si do toho zanesl infekci, takže atb, nervy, a strup jak hrom. Ten naštěstí včera odpadl. Ale horší je to, že mi nezarůstá a nezarůstá, takže vypadá jak plyšovej stříbrňák, což samozřejmě není vůbec žádoucí. Takže těšení se změnilo v noční můru a rozhodování co dál. No, pojedu, samozřejmě a to ze dvou důvodů. Za prvé nemůžu nechat kamarády ve štychu, když jsem jim slíbila, že se jim během jejich sobotního lyžařského výletu postarám o psy a upravím je.( No a teď mne napadlo, že vlastně vůbec nevím jestli tam nějaký sníh je? Ale to není moje starost, já jsem nelyžující "póvl" takže v tomhle jediném jsem klidná) . A za druhé, ani finanční stránka věci není zanedbatelná, a když už jsem, tedy respektive můj muž, ty prašule vyplázl tak se mi nechce to jen tak vyhodit zbůhdarma do luftu. Takže se rozhodnu až v neděli jestli do kruhu půjdeme nebo ne, aby nás nemusel rozhodčí vykazovat. A do té doby se modlit, aby ještě pár tisíc chlupů Bobešovi narostlo.....
A také ještě jedna věc mne moc láká a těším se na ní a to je čas kdy se ta výstava koná. 4.12 což je už, a teď jsme u toho co tak letí, druhá adventní neděle. A kdo z vás (neberu teď německé usedlíky z řad nás blogerů a příznivců) někdy byl v německy mluvících zemích před vánoci ví o čem je řeč. O té kouzelné výzdobě a světlíškách. Já se přiznávám sice na světýlkách ujíždím, nicméně se zase nedá říct, že bych byla příznivec toho, že na dům natahám kilometry a kilometry drátů a omotám s nimi každý strom na zahradě....Mám ráda právě tu určitou strohou, nicméně elegantní výzdobu kterou se tyto země vyznačují. Tedy, nebo vyznačovaly? Zažila jsem si to párkrát a bylo to moc hezké a příjemné. Možná ale, že se to změnilo a ke slovu přišel ten spíš americký způsob výzdoby. Čili jeden velký kýč. Ale vánoční fotografie loňské Vídně, jak jí vyfotila dcera mne hodně navnadily a utvrdily v tom, že je se na co těšit.
Takže jak prohlásila jedna známá dandíkářka, která má shodou okolností ten samý problém s hafuškou jako já, že to bere jako cestu za odměnu za celý uplynulý výstavní rok, a že si to hodlá co nejlíp užít, bez ohledu na to, jak naši pejsci dopadnou si to i já hodlám užít jak nejlíp to půjde.....i když dobré hodnocení by se taky hodiloMrkající. Co myslíte.....

9 komentářů:

  1. Rozhodně budeme držet palce i pěsti paničce i Bobešovi.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc na vás myslím a modlím se, aby to začalo hoodně rychle zarůstat.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Díky Babi, je to sice zakončení celoroční práce, ale zase nejde o život.I když tak někdy fňukám, tak to beru jak to je.....jako super koníčka

    OdpovědětVymazat
  4. Vendy, nezahazuj flintu do žita. Do výstavy je to ještě 10 dní a já věřím, že Bobeš do té doby obroste.

    OdpovědětVymazat
  5. Já nejezdím do Vídně , to je pro mne daleko, ale občas zavítám do Drážďan, to mám o hodně blíž a nemá to chybu. Bohužel ne každý rok na to mám čas. Letos z toho asi nic nebude.   

    OdpovědětVymazat
  6. Tak držím palce s tím obrůstáním, my máme spíš opačný problém, včera od nás návštěva odcházela celá chlupatá

    OdpovědětVymazat
  7. [4]:No těším se na to, i kdyby jsme fakt nenastoupili. A na nějaký předvánoční přípravy to taky nevypadá, díky zvěři se uklízí tak nejdřív dva dny před Štědrým dnem, a cukroví se taky snažím omezit na minimum. Ale to kochání si snad užiju .

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: No Vendy to mě také napadlo, máš doma takovou zvěřinu včetně manžela (snad se neurazí, ale chlupatý je určitě taky?-:)), že chlupů máš určitě až až - jsi šikulka na ruční práce (viz tvé sušené květiny) - tak Bobešovi udělej paruku - tedy paruku na tu plešičku!-:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, z manžela by to šlo, taky je pepř a sůl ....Ale to bych toho Bobeše musela oválet celého, nejen mu udělat paruku....a zrovna po tom strupu to vidět není....kovboj nee, jedem se Servírkou a jeho kamarádem.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....