27 listopadu 2011

Snad jediná pravda za celý včerejší večer....

Tak máme zase po včerejšku "překvapující" Zlaté slavíky..... přiznávám, že kdysi dávno jsem tuto anketu dost sledovala, jak v televizi tak v časopisech a milovala chvíli kdy se na titulce Mladého světa objevili vítězové a uvnitř pak celý jmenný seznam a umístění zúčastnivších se. Ale nakonec se z toho stala one man show Karla Gotta, Heleny Vondráčkové a Olympicu. Dnes je to Kromě Karla Gotta zase Lucie Bílá a Kabát.
Sice před Karlem Gottem smekám, opravdu je asi jedinou "STAR" u nás o které se to dá říci, nicméně nikdy jsem nebyla tou nadšenou a vřeštící fanynkou na jeho koncertech. Tolerovala jsem ho, jeho písničky se mi líbily ale to bylo a je tak všechno. Helena Vondráčková se mi zprotivila od okamžiku kdy začala ze sebe dělat vedla mladšího manžela diblíka a věčnou soudící se celebritu a tím pádem hodně dehonestovala své umění a svůj jakýs takýs kredit. A všemu narazila korunu kauzou s Martou Kubišovou.
Olympicu se také podařilo něco co nemá u nás obdoby a to, že na jeho koncerty chodily prababičky, babičky, matky, dcery i vnučky. Jejich Slzy mý mámy, Želva, Jasná zpráva, Okno mé lásky a jiné stále znějí z rádií a stále přinášejí radost. Ale tohle všechno se časem tak nějak opotřebuje, zešedne. A noví zpěváci i přes každoroční soutěže typu Superstar, XFactor nebo Hledáme hlas se nějak prostě nenacházejí. Ne tak všestraní. Možná rok, dva že září ale nakonec stejně zapadnou někde v nějaké muzikálové kompany a není o nich víc slyšet. Zajímalo by mne proč vlastně. Je to nedostatkem kvalitních textařů? Nebo realizačních týmů? Nebo že se prostě pořadatelé bojí nového a raději sázejí na starou dobrou jistotu? A dneska to opravdu platí do slova a do písmene starou..... A nebo jsme jako národ tak strašně konzervativní, že nám trvá strašně moc dlouho přijmout nový styl, nebo nový pohled na hudbu?
Nicméně se najde pár jedinců nebo skupin, které dokáží mile překvapit a dokáží se z ničeho vyšplhat do podvědomí lidí. Ale je jen otázkou jestli dokáží ve svém stylu se rvát dál a zůstat mu věrní, nebo jestli také nakonec neskončí v muzikálovém drtiči, který je semele a oni nakonec zmizí v hudebním propadlišti.
Včera jsem na slavíky přepnula vždy jen o reklamách, a zjistila, že se nic světoborného nestalo a zřejmě hodně dlouho ještě nestane i přes každoročně sugestivně pokládanou otázku moderátora v annoncích na tento přenos. Takže jediné co mne potěšilo bylo umístění skupiny Nightwork a písnička Tomáše Kluse. Hodně pravdivý text....


A ještě pohlazení na duši od dvou velmi talentovaných ale i vynikajících zpěváků Vojty Dyka a Ondřeje Havelky.....


I přesto, že je to spojení dost netradiční, si myslím že to všem klapalo a i pěkně swingovalo.



6 komentářů:

  1. Když se tak zamyslím , vlastně máš pravdu, žádné překvapení nenastalo Nesledovala včerejší slavíky, vlastně to vím jen z novin. Myslím si ( možná , že mně za to ukamenujete ),že tyto soutěže , už dávno ztratily svůj kredit. A ty nové na vyhledávání nových hvězd jsou jen prázdnou rádoby show , aby zaplácli lidem huby , že v televizi nic zajímavého nedávají. Co by vlastně měli vysílat? Války, krize , vraždy naplňují svět a noviny si můžou roztrhnozut svoji papírovou klapačku, aby vyděsily lidi a dokázovaly, že jsou tady potřeba.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se nedíval a je mi to celkem jedno, ale být Gottem, tak se zřeknu toho soutěžení a budu tedy mimo soutěž a přenechám místo těm mladým. Navíc mne taky nesedí jako tobě. Jednak jsou i v tom, jako v jiných věcech tady, peníze a nejspíš ty hlasy pocházejí převážně od důchodců, protože mladá generace na tuhle soutěž už dlouho z vysoka kašle.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: A dlóóuho nenastane. Popravdě? Já ty soutěže nesnáším, dívala jsem se jen na ty dva první ročníky Superstar a jeden XFactor, ale dál ani ťuk....a navíc jsem se zhrozila že bronzový byl David....jak říká můj kamarád když ho slyší...bleju krev....

    OdpovědětVymazat
  4. Naštěstí jsem se nedívala. A holkám to zakázal manžel.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Počkej, to jako fakt? Já myslela že se zakazujou jiné věci na koukání než je Zlatý slavík. No alespoň si nekazily hudební vkus.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Tvůj manžel je pošuk, když i tohle jim zakazuje.

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....