23 listopadu 2011

No tak já už tomu fakt nerozumím....

....o tom, s jakým verdiktem se vrátil minulý týden syn z ÚP jsem se už zmínila, takže je zbytečné se o tom rozepisovat. A dneska jsem tam byla já. A zírala jsem. Úřednice se mne nejprva zeptala, jestli jsem si něco našla sama, když jsem jí řekla že ne, tak se podívala k sobě do kompu a řekla, že tam má jen jednu firmu v místě bydliště, ale že je to práce těžší, tudíž nevhodná pro má záda. Já jí ještě doplnila že vím, že šéf je náš soused, ale že zaměstnává jen pod podmínkou že máte ZPS, neboť je to družstvo invalidů. Což o to, tak si připadám každé ráno když se hrabu z postele, ale ZPS jsem neobdržela ani v době když jsem měla po operaci trvalou invalidku, ani když jsem měla poloviční, tím méně když mi jí sebrali úplně.
Úřednice chápavě pokývla hlavou a řekla mi tedy, že další návštěva se koná 23.4.2012 a že si mám vybrat hodinu kdy mě to vyhovuje. Zírala jsem na ní jak na zjevení, a pak jí řekla že nevím jak mi budou jezdit autobusy když nám teď kraj zrušil MHD. Opět chápavě pokývla a napsala mi na lísteček datum, čas a dobu kldy mají polední přestávku a ať si v případě že se mi to nebude hodit zavolám a domluvíme se na jindy....
Vypadla jsem z kanceláře co nejrychleji, aby si to náhodou nerozmyslela a frčela pryč. A říkala si co tedy vlastně ministerstvo zamýšlelo. Zda jde o kontrolu jen některých skupin, nebo že nás staré "mazáky" nechávají na pokoji... Ne že by mně to vadilo, naopak, oddychla jsem si, že nebudu muset lítat dvakrát či třikrát do města, ale zároveň si říkám, kde je tedy nějaký smysl toho opatření....takže tomu faktnerozumím. Vy ano?

10 komentářů:

  1. Moje nevlastná mamka mala ísť na úrad práce, ale nešla a keď sa tam po polroku objavila, tak jej vynadali, že prišla tak neskoro, lebo mohla mať stráášne veľké výhody, keby oznámila, že ju vyhodili do siedmych pracovných dní . Tak sa im na to vykašľala, že jej to pre tých päť euro nestojí . Teraz zase rieši materskú a sociálku . Bože, len ma napadá, čo budem robiť ja, ak ma pošlú na nejaký úrod, keď som si zabudla ísť aj po pas . Doteraz to za mňa alebo so mnou vždy vybavoval môj ex .

    OdpovědětVymazat
  2. No tak vidíš,nic se nejí tak horké,jak se to uvaří!

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím , co si mám o tom myslet.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to zvláštní.Možná,že opravdu honí ty,kteří vypadají na to,že by mohli dělat "na černo"- Ty se jim asi nezdáš jako "vhodný typ".

    OdpovědětVymazat
  5. Nebo jsi možná narazila na lidskou úřednici. Většinou se tam na nezaměstnané dívají jako na parazity a dávají jim to ve své bohorovnosti patřičně najevo. Asi je to výjimka, která potvrzuje pravidlo.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]:Mě hrozili tím, že jsem jednou nedošla v daný den tím, že mne vyškrtnou z evidence....naštěstí jsem to s tou paní ukecala, ale musím si na to dávat sakra pozor.

    OdpovědětVymazat
  7. Naskýtá se víc možností.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Já už raději nebudu pátrat .Oddychla jsem si a jsem ráda, že jsem z toho tak vybruslila.

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, za tak dlouho? To nechápu.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Já už se ani nesnažím to pochopit , hlavně že to tak je a já se nemusím obávat toho že nebudu moct jezdit na výstavy nebo si zůstat poustevničit tejden na chatě...

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....