10 října 2011

Zase trochu kultury....

Již několikrát jsem se zmínila v komentářích že mám moc ráda písňové texty a hudbu dvojice Hapka + Horáček. Vždy v jejich textech nacházím to, co právě momentálně koresponduje s mojí náladou a situací. Jejich lyrikál Kudykam jsem sice ještě neviděla, ale písně z něj znám. A právě jedna se mi moc líbí v podání dvou charizmatických zpěváků, jednoho méně známého a podle mne neprávem opomíjeného, herce Karla Dobrého, který mne mimochodem velice překvapil jako výborný zpěvák a pak Vojty Dyka. No ten si zase na nedostatek popularity stěžovat nemůže. Oba ale potvrzují, že dnes může herec skvěle zpívat a zpěvák skvěle hrát. Což je případ obou dvou.



Myslím že by nebylo spravedlivé se nezmínit ani o třetím představiiteli a to Csongoru Kassai, tak v téhle závěrečné písni si je můžete poslechnout všechny tři včetně mistra...


Doufám, že i vám se ony melodie a texty budou líbit a pokud jsem vás trochu navnadila na jejich písně jsem jen ráda. A budu ráda když mi napíšete kdo se vám v roli Kudykama líbil víc a proč....


11 komentářů:

  1. [1]: Výstižné a děkuji....

    OdpovědětVymazat
  2. Jdu si je poslechnout, třeba mne to zahřeje.

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: Tyhle jsou zrovna takové pomalé, ale i tak je miluju. Ty texty jsou dokonalé.U  všech, nejen v těhle dvou ukázkách. A když je zpívá Hana Hegerová, tak není co řešit....

    OdpovědětVymazat
  4. [4]:Jen si sednout do křesla, nalejt si sklínku dobrého vína, zavřít oči a jen poslouchat....

    OdpovědětVymazat
  5. Karla Gotta miluju...pssst, ale nikomu to neříkej...Už od dětství...vždy jsem u jeho písní žehlila. Krásné melodie, Vojtěch Dyk je dobrý.

    OdpovědětVymazat
  6. [6]:No že bych mistra zrovna milovala, to ne, ani nikdy dřív. Ale mám k němu hlubokou úctu, protože to co dokazuje v hudební branži dokázalo ve světě jen pár lidí. A u nás? Na jedné ruce je spočítáš...A Vojtíšek? To je nádhernej koloušek k sežrání

    OdpovědětVymazat
  7. Samozřejmě si dělám legraci...lásku si nechám pro jiného, ale ráda jeho písně poslouchám..hlavně u toho žehlení... Koloušek k sežrání...já umřu.       

    OdpovědětVymazat
  8. U mne a mé sestry vede jednoznačně V.Dyk. Nejen že je to nádherný "zajíček", které doporučuje tvůj komentátor Pavel všem dámám, aby byly šťastné jako on - :)))), ale má tu výhodu, že je mladý a krásný - takže je na co se dívat a co poslouchat! Mistra Gotta jsme měly rády coby mladé holky, nyní už má zelenou "mládí"   

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: KOLOUŠEK k sežrání - SUPER - vidím, že  nejsme obdivovatelky V. Dyka jen my! VendyW - ho popsala perfektně!   

    OdpovědětVymazat
  10. [10]: No řekni že není koloušek a navíc kromě toho že je krásnej je i talenovanej . Ti dva mají smůlu, že jsou jen talentovaní. No jo, ale aby jsme ještě nebyly nařčené z pedofilie ,   že jedeme po mladejch!!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Neboj, vždyť i zde přítomní blogeři našeho věku uznávají jen "mládí", tak proč bychom si nemohli být rovni? My po nich jedeme jen "hubou", takže .....?   

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....