04 srpna 2011

Když se chce papoušek mazlit....

Ferdásek jako kakadu je papoušek velice kontaktní. Jako jedni z mála papoušků jsou kakaduové mazliví a dokonce mazlení, drbání a hlazení si vyžaduje. Nejdřív se v kleci pověsí na výletová dvířka a kouká se, pak začne mlaskat a pocvakávat zobákem. Když je mu otevřeno hbitě vyleze na klec a za mazlivě pronášeného "papoušku, papoušku" se sune k ruce a a by jo nebylo pochyb o tom co chce vloží si hlavičku do dlaně, nebo začne jemně škrabat zobákem v dlani. A pak se jen nakrucuje, zvedá křídla a nastavuje hlavičku ...







Ač má velice respekt budící zobák, a párkrát mě s ním za prst i chytnul, na rozdíl od žakouše Oskara nikdy nestiskne. Pokud by to udělal asi by to dopadlo s mým prstem velice ošklivě a bez krve a možná i doktora by se to neobešlo. Kakaduové se někdy i používají pro svou příchylnost a mazlivost a ochotu si s lidmi hrát, v domovech pro seniory podobně jako psi při canisterapii či kočky při felisterapii.

5 komentářů:

  1. Jéé, to jsou náádherné fotky. Že bych si pořídila papouška, když se se mnou nikdo mazlit nechce?   

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Já se toho nemůžu nabažit , u žakouše tohle vůbec neznám, spíš mám od něj pár pěkných jizev jak mě klofnul....

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to mohu jen závidět. Naše andulka se nejen nenechá pohladit, ale není vůbec přítulná. Když jí pustím z klece tak mě akorát tak klovne! Kdyby mohl být v paneláku - jsem první vážný zájemce!

    OdpovědětVymazat
  4. [3]:A kde si myslíš že měl kamarád žakouše a Ferdáska měli dokonce v bytě sice 3+1 ale tak mrňavým.....

    OdpovědětVymazat
  5. Tak takového papouška bych taky chtěla Ale aspoň nějakého křečíka bych si už konečně měla pořídit

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda, že mi zde své komentáře zanecháváte ....